Thread View: pl.biznes.banki
9 messages
9 total messages
Started by Kazik Kaz
Tue, 18 Feb 2025 14:34
Obcokrajowcy w bankach
Author: Kazik Kaz
Date: Tue, 18 Feb 2025 14:34
Date: Tue, 18 Feb 2025 14:34
8 lines
177 bytes
177 bytes
Dzień dobry, Czy znacie takie banki, gdzie np. w obsłudze klienta, albo jako doradcy zatrudnieni są Ukraińcy, Gruzini lub inni obcokrajowcy? Życzę miłego dnia, Kazik
Re: Obcokrajowcy w bankach
Author: Trybun
Date: Fri, 21 Feb 2025 10:05
Date: Fri, 21 Feb 2025 10:05
14 lines
470 bytes
470 bytes
W dniu 18.02.2025 o 14:34, Kazik Kaz pisze: > Dzień dobry, > > Czy znacie takie banki, gdzie np. w obsłudze klienta, albo jako > doradcy zatrudnieni są Ukraińcy, Gruzini lub inni obcokrajowcy? > > Życzę miłego dnia, > Kazik > > Dobry. Tak, w PKO BP na infolinii jak i w okienku przy kasie są osoby których akcent mocno uniemożliwia zrozumienie tego co maja do powiedzenia. Trudno powiedzieć jakiej są narodowości, akcent typowo wschodni. I na wzajem.
Author: Kazik Kaz
Date: Thu, 27 Feb 2025 22:08
Date: Thu, 27 Feb 2025 22:08
30 lines
1299 bytes
1299 bytes
W dniu 21.02.2025 o 10:05, Trybun pisze: > W dniu 18.02.2025 o 14:34, Kazik Kaz pisze: (...) > Dobry. > Tak, w PKO BP na infolinii jak i w okienku przy kasie są osoby których > akcent mocno uniemożliwia zrozumienie tego co maja do powiedzenia. > Trudno powiedzieć jakiej są narodowości, akcent typowo wschodni. > I na wzajem. Niektórzy mówią i piszą, że w związku z tym może zwiększyć się ryzyko "wjazdu" do domów, albo porwań przez gangi zza wschodniej granicy z tej przyczyny, że mogą mieć dostęp do informacji jakie kwoty są na rachunkach klientów wraz z adresami itp. W latach 1999/2000 w Olsztynie była seria porwań majętnych ludzi dla okupu. Tzw. sprawcy byli doskonale zorientowani właśnie przez informacje otrzymywane od pracownika zatrudnionego w jednym z olsztyńskich banków. Tu o Olsztynie: https://gazetaolsztynska.pl/olsztyn/498086,Mafia-po-olsztynsku-Seria-porwan-ktora-uczynila-Olsztyn-jednym-z-niebezpieczniejszych-miejsc.html A tu dwa inne przykłady prawie z dzisiaj: https://wiadomosci.wp.pl/gang-gruzinski-znow-napada-brutalny-modus-operandi-7126489520933664a https://www.se.pl/warszawa/warszawa-pod-ostrzalem-gruzinskich-gangow-waracaja-lata-90-gruzini-w-polsce-pod-lupa-aa-YkyN-cSDD-GRpA.html Życzę spokojnego dnia, Kazik,
Author: PiteR
Date: Sat, 01 Mar 2025 21:14
Date: Sat, 01 Mar 2025 21:14
16 lines
336 bytes
336 bytes
in <news:vpqk8s$38vvf$1@dont-email.me> user Kazik Kaz pisze tak: > Seria-porwan-ktora-uczynila-Olsztyn-jednym-z-niebezpieczniejszych-miejsc miasto spod ciemnej gwiazdy ale jest jeszcze nr2 Gdañsk i nr1 Katowitz ludzi dzielimy na bogatych i uczciwych uczciwi nie maja czego sie obawiaæ. -- Piotrek # jebaæ debili z psami w bloku
Date: Tue, 04 Mar 2025 08:33
Date: Tue, 04 Mar 2025 08:33
44 lines
2017 bytes
2017 bytes
W dniu 27.02.2025 o 22:08, Kazik Kaz pisze: > W dniu 21.02.2025 o 10:05, Trybun pisze: >> W dniu 18.02.2025 o 14:34, Kazik Kaz pisze: > (...) >> Dobry. >> Tak, w PKO BP na infolinii jak i w okienku przy kasie są osoby >> których akcent mocno uniemożliwia zrozumienie tego co maja do >> powiedzenia. Trudno powiedzieć jakiej są narodowości, akcent typowo >> wschodni. >> I na wzajem. > > Niektórzy mówią i piszą, że w związku z tym może zwiększyć się ryzyko > "wjazdu" do domów, albo porwań przez gangi zza wschodniej granicy z > tej przyczyny, że mogą mieć dostęp do informacji jakie kwoty są na > rachunkach klientów wraz z adresami itp. > > W latach 1999/2000 w Olsztynie była seria porwań majętnych ludzi dla > okupu. Tzw. sprawcy byli doskonale zorientowani właśnie przez > informacje otrzymywane od pracownika zatrudnionego w jednym z > olsztyńskich banków. > > Tu o Olsztynie: > https://gazetaolsztynska.pl/olsztyn/498086,Mafia-po-olsztynsku-Seria-porwan-ktora-uczynila-Olsztyn-jednym-z-niebezpieczniejszych-miejsc.html > > > A tu dwa inne przykłady prawie z dzisiaj: > > https://wiadomosci.wp.pl/gang-gruzinski-znow-napada-brutalny-modus-operandi-7126489520933664a > > > https://www.se.pl/warszawa/warszawa-pod-ostrzalem-gruzinskich-gangow-waracaja-lata-90-gruzini-w-polsce-pod-lupa-aa-YkyN-cSDD-GRpA.html > > > > Życzę spokojnego dnia, > Kazik, Bez przesady, obcokrajowiec nie znaczy zaraz że złodziej czy bandyta. Poza tym myślę że do banków zatrudniają nie z łapanki a weryfikowane osoby. Bardziej przestrzegałbym przed rodakami w bankach, raz bezczelnie mnie naciągnęli na inwestycje w jakieś fundusze że o mało nie straciłem całych oszczędności życia, drugi raz miał miejsce niedawno, kasjerka kasjerka przynosi zamówioną wcześniej większą kwotę z sejfu. Wszystkie pliki z banderolami i podstawia pokwitowanie do podpisu. Cos mnie tknęło i zadysponowałem liczenie, i okazało się że brakuje okrągłego tysiaka...
Author: Dawid Andrzej Ru
Date: Tue, 04 Mar 2025 18:03
Date: Tue, 04 Mar 2025 18:03
30 lines
1314 bytes
1314 bytes
On Tue, 4 Mar 2025, Trybun wrote: > Bez przesady, obcokrajowiec nie znaczy zaraz że złodziej czy bandyta. Poza > tym myślę że do banków zatrudniają nie z łapanki a weryfikowane osoby. > Bardziej przestrzegałbym przed rodakami w bankach, raz bezczelnie mnie > naciągnęli na inwestycje w jakieś fundusze że o mało nie straciłem całych > oszczędności życia, drugi raz miał miejsce niedawno, kasjerka kasjerka > przynosi zamówioną wcześniej większą kwotę z sejfu. Wszystkie pliki z > banderolami i podstawia pokwitowanie do podpisu. Cos mnie tknęło i > zadysponowałem liczenie, i okazało się że brakuje okrągłego tysiaka... Ty to masz szczęście w życiu. Więc jak było z tymi oszczędnościami, straciłeś je na tej "inwestycji w fundusze" czy jednak nie straciłeś? A jeśli nie, to czy jakimś niesamowitym fartem, czy jednak nie było to oszustwo? Zaś z tą wypłatą - to brakowało jednej paczki, akurat tysiaka, czy też ktoś sobie powyciągał z każdej paczki po 2-3 stówki?
Author: "Zbynek Ltd."
Date: Wed, 05 Mar 2025 20:32
Date: Wed, 05 Mar 2025 20:32
27 lines
1161 bytes
1161 bytes
Dawid Andrzej Rutkowski napisa³(a) : > On Tue, 4 Mar 2025, Trybun wrote: > >> Bez przesady, obcokrajowiec nie znaczy zaraz ¿e z³odziej czy bandyta. Poza >> tym my¶lê ¿e do banków zatrudniaj± nie z ³apanki a weryfikowane osoby. >> Bardziej przestrzega³bym przed rodakami w bankach, raz bezczelnie mnie >> naci±gnêli na inwestycje w jakie¶ fundusze ¿e o ma³o nie straci³em ca³ych >> oszczêdno¶ci ¿ycia, drugi raz mia³ miejsce niedawno, kasjerka kasjerka >> przynosi zamówion± wcze¶niej wiêksz± kwotê z sejfu. Wszystkie pliki z >> banderolami i podstawia pokwitowanie do podpisu. Cos mnie tknê³o i >> zadysponowa³em liczenie, i okaza³o siê ¿e brakuje okr±g³ego tysiaka... > > Ty to masz szczê¶cie w ¿yciu. > Wiêc jak by³o z tymi oszczêdno¶ciami, straci³e¶ je na tej "inwestycji w > fundusze" czy jednak nie straci³e¶? > A je¶li nie, to czy jakim¶ niesamowitym fartem, czy jednak nie by³o to > oszustwo? > > Za¶ z t± wyp³at± - to brakowa³o jednej paczki, akurat tysiaka, czy te¿ > kto¶ sobie powyci±ga³ z ka¿dej paczki po 2-3 stówki? Brakowa³o ca³ej paczki. Ca³ych 100 sztuk banknotów. 10-z³otowych.;-) -- Pozdrawiam Zbyszek PGP key: 0xDCEF4E65
Date: Thu, 06 Mar 2025 11:51
Date: Thu, 06 Mar 2025 11:51
32 lines
1860 bytes
1860 bytes
W dniu 04.03.2025 o 18:03, Dawid Andrzej Rutkowski pisze: > On Tue, 4 Mar 2025, Trybun wrote: > >> Bez przesady, obcokrajowiec nie znaczy zaraz że złodziej czy bandyta. >> Poza tym myślę że do banków zatrudniają nie z łapanki a weryfikowane >> osoby. Bardziej przestrzegałbym przed rodakami w bankach, raz >> bezczelnie mnie naciągnęli na inwestycje w jakieś fundusze że o mało >> nie straciłem całych oszczędności życia, drugi raz miał miejsce >> niedawno, kasjerka kasjerka przynosi zamówioną wcześniej większą >> kwotę z sejfu. Wszystkie pliki z banderolami i podstawia pokwitowanie >> do podpisu. Cos mnie tknęło i zadysponowałem liczenie, i okazało się >> że brakuje okrągłego tysiaka... > > Ty to masz szczęście w życiu. > Więc jak było z tymi oszczędnościami, straciłeś je na tej "inwestycji > w fundusze" czy jednak nie straciłeś? > A jeśli nie, to czy jakimś niesamowitym fartem, czy jednak nie było to > oszustwo? > > Zaś z tą wypłatą - to brakowało jednej paczki, akurat tysiaka, czy też > ktoś sobie powyciągał z każdej paczki po 2-3 stówki? Wątek nie jest o Trybunie, ale co mi tam, "nie rozumiejącemu spróbuj wyjaśnić jeszcze raz". Nie całe bo zdążyłem wycofać się z tego "interesu"że nie wszystko przepadło. Z karą, oczywiście, bo jakże by inaczej, skurwysyny. A kto by to wiedział, przecież przy przeliczaniu nie będę obserwował liczenia pojedynczych paczek, liczy się tylko wykaz finalny. Osobiście sądzę że jakaś paczka, albo kilka były extra zubożone.. Wielu klientów widząc banderole rezygnuje z liczenia, a złodzieje (bankierzy) maja uciechę. Oczywiście można by dopuścić zwykłą ludzka pomyłkę, jednak zachowanie tej kasjerki to wyklucza, zwłaszcza to niedowierzanie w głosie gdy pytała "to chce pan liczyć????"
Author: "J.F"
Date: Thu, 06 Mar 2025 18:08
Date: Thu, 06 Mar 2025 18:08
56 lines
2624 bytes
2624 bytes
On Thu, 6 Mar 2025 11:51:59 +0100, Trybun wrote: > W dniu 04.03.2025 o 18:03, Dawid Andrzej Rutkowski pisze: >> On Tue, 4 Mar 2025, Trybun wrote: >>> Bez przesady, obcokrajowiec nie znaczy zaraz że złodziej czy bandyta. >>> Poza tym myślę że do banków zatrudniają nie z łapanki a weryfikowane >>> osoby. Bardziej przestrzegałbym przed rodakami w bankach, raz >>> bezczelnie mnie naciągnęli na inwestycje w jakieś fundusze że o mało >>> nie straciłem całych oszczędności życia, drugi raz miał miejsce >>> niedawno, kasjerka kasjerka przynosi zamówioną wcześniej większą >>> kwotę z sejfu. Wszystkie pliki z banderolami i podstawia pokwitowanie >>> do podpisu. Cos mnie tknęło i zadysponowałem liczenie, i okazało się >>> że brakuje okrągłego tysiaka... >> >> Ty to masz szczęście w życiu. >> Więc jak było z tymi oszczędnościami, straciłeś je na tej "inwestycji >> w fundusze" czy jednak nie straciłeś? >> A jeśli nie, to czy jakimś niesamowitym fartem, czy jednak nie było to >> oszustwo? >> >> Zaś z tą wypłatą - to brakowało jednej paczki, akurat tysiaka, czy też >> ktoś sobie powyciągał z każdej paczki po 2-3 stówki? > > Wątek nie jest o Trybunie, ale co mi tam, "nie rozumiejącemu spróbuj > wyjaśnić jeszcze raz". Nie całe bo zdążyłem wycofać się z tego > "interesu"że nie wszystko przepadło. Z karą, oczywiście, bo jakże by > inaczej, skurwysyny. Ale zgodnie z cennikiem i umową? > A kto by to wiedział, przecież przy przeliczaniu nie będę obserwował > liczenia pojedynczych paczek, liczy się tylko wykaz finalny. Osobiście > sądzę że jakaś paczka, albo kilka były extra zubożone.. Wielu klientów > widząc banderole rezygnuje z liczenia, a złodzieje (bankierzy) maja > uciechę. Oczywiście można by dopuścić zwykłą ludzka pomyłkę, jednak > zachowanie tej kasjerki to wyklucza, zwłaszcza to niedowierzanie w > głosie gdy pytała "to chce pan liczyć????" Z tym, że to raczej nie "bankierzy", co kasjerzy lub inni pracownicy niższego szczebla. Bankier - to ten na górze :-) Ale paczki to zazwyczaj grubsze, w jednej brakowało 10 setek, czy tam pięciu 200zl, czy po jednym banknocie? Czy tego juz nie wiesz, bo kasjerka zdjęła banderole, i wrzuciła do liczarki całość ? No cóż, nieuczciwi pracownicy się zdarzają wszędzie. Na ile ma taki szanse utrzymać się w banku ... któryś klient się zorientuje, zrobi dym. 100zl to by może jeszcze przeszło, 1000 to już sporo ... A prawdziwi bankierzy, to zarabiają znacznie więcej, na tych funduszach i umowach :-) J.
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads