Thread View: pl.biznes
5 messages
5 total messages
Started by =?UTF-8?B?8J+Htf
Mon, 14 Jul 2025 21:25
[UOKiK] Jeronimo Martins, właścicielowi sieci Biedronka, [przedstawił zarzut] udział[u] w zmowie z 32 firmami transportowymi.
Author: =?UTF-8?B?8J+Htf
Date: Mon, 14 Jul 2025 21:25
Date: Mon, 14 Jul 2025 21:25
29 lines
1372 bytes
1372 bytes
Dobry wieczer! cytat: "Firmy transportowe obsługujące centra dystrybucyjne Biedronki były informowane o pracownikach, którzy zwolnili się z którejś z nich. Gdy takie osoby starały się o pracę w innych firmach z tego grona, np. chcąc uzyskać wyższe pensje czy lepsze warunki zatrudnienia, ich kandydatury były automatycznie blokowane i nie mieli szans otrzymać takiej pracy przez pewien okres, zwykle trzymiesięczny. Zmowa pozwalała utrzymać niższe stawki dla pracowników. Całość procederu miał koordynować właśnie Jeronimo Martins." źródło: art. pt. "Owad antypracowniczy", aut. anonim, URL: <https://nowyobywatel.pl/2025/07/14/owad-antypracowniczy> I co panie "king", a może już "imperator": Ci kierowcy z biedry to też "życiowe niemoty"?!? Bo ja mam dokładnie to samo: od 3 lat nie mogę znaleźć pracy, mimo, że mam 5 lat doświadczenia jako prog. sys. wbudowanych, oraz mimo tego, że szukam pracy na terenie całej III Rzeczy (pospolitej). Nie mam też szans na przekwalifikowanie nawet na stanowisko fizyczne: np. bezskutecznie kandydowałem wiele razy na stanowisko montera el. To jest zmowa na tej samej zasadzie co w pow. art. -- Spokojnej nocy! Jacek Marcin Jaworski: <jaworski1978@adres.pl>; S. domowa: <https://energokod.pl>; Mini Netykieta: <https://energokod.pl/MiniNetykieta.html>.
Re: [UOKiK] Jeronimo Martins, właścicielowi sieci Biedronka, [przedstawił zarzut] udział[u] w zmowie z 32 firmami transportowymi.
Author: King Gervasio.Ba
Date: Mon, 14 Jul 2025 21:36
Date: Mon, 14 Jul 2025 21:36
11 lines
506 bytes
506 bytes
Pytałem się Biedrony na Fejsbuku, gdzie ma siedzibę zarząd Biedrony to nie odpowiedzieli wcale. A obok kuzyna w Biedronie stoi codziennie woda w chłodni ścianowej, bo od roku nie ma 2 drzwi szklanych i mówią, że wiedzą, że głosili, a od 365 dni chłodnia ścianowa o wysokości 3 metrów, chłodzi cała Biedronę i dołem płynie skroplona woda i wylewa się na sklep, a w środku oświetlenie pod prądem, agregaty pod prądem i pewnie czekają aż kogoś prąd porazi, bo posadzka mokra.
Re: [UOKiK] Jeronimo Martins, właścicielowi sieci Biedronka, [przedstawił zarzut] udział[u] w zmowie z 32 firmami transportowymi.
Date: Mon, 14 Jul 2025 23:54
Date: Mon, 14 Jul 2025 23:54
14 lines
645 bytes
645 bytes
W dniu 14.07.2025 o 23:36, King Gervasio.Bartolome pisze: > > Pytałem się Biedrony na Fejsbuku, gdzie ma siedzibę zarząd Biedrony > to nie odpowiedzieli wcale. > > A obok kuzyna w Biedronie stoi codziennie woda w chłodni ścianowej, > bo od roku nie ma 2 drzwi szklanych > > i mówią, że wiedzą, że głosili, a od 365 dni > chłodnia ścianowa o wysokości 3 metrów, chłodzi cała Biedronę > i dołem płynie skroplona woda i wylewa się na sklep, a w środku oświetlenie > pod prądem, agregaty pod prądem > i pewnie czekają aż kogoś prąd porazi, bo posadzka mokra. Co to za halucynacje bez żadnego związku z tematem?!?
Author: King Gervasio.Ba
Date: Tue, 15 Jul 2025 12:17
Date: Tue, 15 Jul 2025 12:17
1 lines
36 bytes
36 bytes
A co na to mówi twój psychiatra ?
Date: Tue, 15 Jul 2025 15:30
Date: Tue, 15 Jul 2025 15:30
5 lines
213 bytes
213 bytes
W dniu 15.07.2025 o 14:17, King Gervasio.Bartolome pisze: > > A co na to mówi twój psychiatra ? Zostaw w spokoju tego grubasa, który nie radzi sobie z najbardziej pierwotnym instynktem, czyli z łakomstwem.
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads