Thread View: pl.comp.bazy-danych.msaccess
6 messages
6 total messages
Started by "Rafa� Was�ï
Thu, 12 Nov 1998 00:00
Corrected : Access-ODBC(Intersolv)-Progress
Author: "Rafa� Was�ï
Date: Thu, 12 Nov 1998 00:00
29 lines
809 bytes
809 bytes
Sorry, my previous mail was incorrect. Corrected message: I have a problem reading in Access columns with double underscore in name (like this column name: "user__1"). My configuration: Win95: Access97 -> ODBC Intersolv 3.11 -> Progress Client Networking 8.2C ->tcpip->HP9000: Progress Ent.Server 7.3D "select user__1 from table1" returns all column values as "#name?". Select with no "double underscored" column names works OK. Tables with double underscores in column name from other database and other ODBC driver ( for eaxample Sybase SQL Anywhere) returns OK. The same configuration with Progress but from ODBCTest (Oracle utility) in place of Access is also OK. I supose, i have a problem only with link: Access -> ODBC Intersolv. What to do? Rafal Wasaznik rw@budimex.com.pl rw@bxsoft.com.pl
Re: Corrected : Access-ODBC(Intersolv)-Progress
Author: "Stanis�aw Sta
9 lines
114 bytes
114 bytes
pl zobowiazuje! i choc bym nawet chcial Ci powiedziec to i tak nie powiem, bo zasmiecasz liste pl.comp.....
Date: Fri, 13 Nov 1998 00:00
19 lines
547 bytes
547 bytes
Przepraszam. Ale czy nie przysz�o Ci na my�l, nieuprzejmy cz�owieku, �e mog�em si� machn�� i wysy�aj�c pytanie do list angiesko-j�zycznych przez nieuwag� do��czy� polsk�. Poza tym list jest na temat, wi�c nie jest klasycznym �mieciem. (Przy okazji: zauwazy�em na listach bardzo du�o agresji i arogancji). Stanis�aw Starek napisa�(a) w wiadomo�ci: <364b1640.0@news.vogel.pl>... > >pl zobowiazuje! > >i choc bym nawet chcial Ci powiedziec to i tak nie powiem, bo zasmiecasz >liste pl.comp..... > >
Author: "Stanis�aw Sta
10 lines
165 bytes
165 bytes
Przepraszam, bylem troszeczke wkurzony i pisalem co mi slina na jezyk... Masz racje, na temat a co do nieuprzejmosci, to kazdemu sie zdarza przepraszam oki???
Author: "bergerac"
Date: Sun, 15 Nov 1998 00:00
Date: Sun, 15 Nov 1998 00:00
25 lines
624 bytes
624 bytes
Stanis�aw Starek napisa�(a) w wiadomo�ci: <364c595d.0@news.vogel.pl>... >Przepraszam, bylem troszeczke wkurzony i pisalem co mi slina na jezyk... > >Masz racje, na temat >a co do nieuprzejmosci, to kazdemu sie zdarza > >przepraszam oki??? > "Je�li wpisywa�e� komunikat, b�d�c w stanie zirytowania lub z�o�ci, wykonaj nast�puj�ce kroki: 1. Przesu� wska�nik do pola zamykania i kliknij lewy przycisk myszy. Wy�wietlony zostanie komunikat: "Czy chcesz zapisa� zmiany w tej wiadomo�ci?". 2. Kliknij "NIE". Zaufaj mi, kiedy� b�dziesz za to wdzi�czny." cytat: Bryan Pfaffenberger
Date: Wed, 25 Nov 1998 00:00
Date: Wed, 25 Nov 1998 00:00
20 lines
473 bytes
473 bytes
Nie ma sprawy. Problem mam juz przewalczony. Przy okazji. Mam nowe pytanie: w bazie Progress mam daty > 2000. Access wy�wietla je jako 1900 mimo, �e w startup.pf clienta progressa mam parametr -yy 1960. Co robi�? Stanis�aw Starek napisa�(a) w wiadomo�ci: <364c595d.0@news.vogel.pl>... >Przepraszam, bylem troszeczke wkurzony i pisalem co mi slina na jezyk... > >Masz racje, na temat >a co do nieuprzejmosci, to kazdemu sie zdarza > >przepraszam oki??? > >
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads