🚀 go-pugleaf

RetroBBS NetNews Server

Inspired by RockSolid Light RIP Retro Guy

Thread View: pl.comp.bazy-danych.msaccess
2 messages
2 total messages Started by =?ISO-8859-2?Q?M Mon, 07 Mar 2016 04:53
Przypisanie danych do tabeli
Author: =?ISO-8859-2?Q?M
Date: Mon, 07 Mar 2016 04:53
10 lines
534 bytes
Witam.

Stworzy³em trzy tabelê, w których oznaczone mam nazwy województw, powiatów i gmin. Nastêpnie utworzy³em tabelê na bazie kwerendy która ma pos³u¿yæ mi do stworzenia pól kombi, w którym z rozwijanej listy bêdê móg³ wybieraæ w formularzu województwo, powiat i gminê.

W formularzu jednak, zamiast nazw poszczególnych województw, powiatów i gmin wy¶wietlaj± mi siê ich identyfikatory. Co muszê zmieniæ, by zamiast identyfikatorów wy¶wietla³y siê nazwy?
Re: Przypisanie danych do tabeli
Author: md
Date: Mon, 07 Mar 2016 16:22
11 lines
657 bytes
W dniu 07-03-2016 o 13:53, Mateusz So³tys pisze:
> Witam.
>
> Stworzy³em trzy tabelê, w których oznaczone mam nazwy województw, powiatów i gmin. Nastêpnie utworzy³em tabelê na bazie kwerendy która ma pos³u¿yæ mi do stworzenia pól kombi, w którym z rozwijanej listy bêdê móg³ wybieraæ w formularzu województwo, powiat i gminê.
>
> W formularzu jednak, zamiast nazw poszczególnych województw, powiatów i gmin wy¶wietlaj± mi siê ich identyfikatory. Co muszê zmieniæ, by zamiast identyfikatorów wy¶wietla³y siê nazwy?
>

ustaw we w³a¶ciwo¶ciach pola kombi rozmiar poszczególnych pól sk³adowych
np 0cm,1.5cm...
gdy ustalisz rozmiar na 0 nie bêdzie wy¶wietlane
md
Thread Navigation

This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.

Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.

Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.

Back to All Threads