Thread View: pl.comp.bazy-danych.msaccess
4 messages
4 total messages
Started by rysiekxperia@gma
Tue, 01 Aug 2017 09:36
Drzewo genealogiczne-jak zrobic
Author: rysiekxperia@gma
Date: Tue, 01 Aug 2017 09:36
Date: Tue, 01 Aug 2017 09:36
6 lines
511 bytes
511 bytes
bardzo proszę o pomoc w stworzeniu bazy do umieszczania w niej członków rodziny. Relacje będą rożne, dana osoba dla jednych jest mężem, dla innych wnukiem, synem, ojcem, dziadkiem, wujem, stryjem, szwagrem itp. Sa też relacje nieoficjalne jak dzieci pozamałżeńskie, czyli kochanka, pasierb itp. Będę wdzięczny za każda pomoc, jeśli ktoś miałby coś takiego gotowego, było by już prze super.
Re: Drzewo genealogiczne-jak zrobic
Author: =?UTF-8?Q?Rados
Date: Wed, 02 Aug 2017 00:00
Date: Wed, 02 Aug 2017 00:00
8 lines
430 bytes
430 bytes
W dniu wtorek, 1 sierpnia 2017 18:36:52 UTC+2 użytkownik rysiek...@gmail.com napisał: > bardzo proszę o pomoc w stworzeniu bazy do umieszczania w niej członków rodziny. Relacje będą rożne, dana osoba dla jednych jest mężem, dla innych <ciach> Mam wrażenie, że chcesz wyważać otwarte drzwi. https://www.myheritage.pl/family-tree-builder bezpłatny :)
Author: rysiekxperia@gma
Date: Wed, 02 Aug 2017 02:32
Date: Wed, 02 Aug 2017 02:32
16 lines
937 bytes
937 bytes
W dniu środa, 2 sierpnia 2017 09:00:04 UTC+2 użytkownik Radosław Biernacki napisał: > Mam wrażenie, że chcesz wyważać otwarte drzwi. > https://www.myheritage.pl/family-tree-builder > bezpłatny :) Tak by sie mogło wydawać, ale nie jest. Nie chodziło mi o gotowa aplikacje do drzewa genealogicznego, ale stworzenie bazy danych w ms access, którą będę mógł rozbudowywać z czasem o kolejne funkcjonalności, w przypadkach starych np o zawody, uczestnictwo w wojnach, powstaniach, zrywach, wstawiając odpowiednie kolumny itp. W przypadku bardziej aktualnych, o miejsca pracy, szkoły i inne wydarzenia z zycia. dlatego wlasnie potrzebuje takiego rozwiązania ;) Fakt, mój bład, ze nie wyjasniłem na wstepie, ze potrzebuje bazy danych w ms access dlatego, gdyz potrzebuję jej w ms access.
Author: =?UTF-8?Q?Rados
Date: Thu, 03 Aug 2017 01:45
Date: Thu, 03 Aug 2017 01:45
11 lines
699 bytes
699 bytes
W dniu wtorek, 1 sierpnia 2017 18:36:52 UTC+2 użytkownik rysiek...@gmail.com napisał: > bardzo proszę o pomoc w stworzeniu bazy do umieszczania w niej członków rodziny. Relacje będą rożne, dana osoba dla jednych jest mężem, dla innych wnukiem, synem, ojcem, dziadkiem, wujem, stryjem, szwagrem itp. Sa też relacje nieoficjalne jak dzieci pozamałżeńskie, czyli kochanka, pasierb itp. Będę wdzięczny za każda pomoc, jeśli ktoś miałby coś takiego gotowego, było by już prze super. No to przepraszam. Ale zadanko sobie wymyśliłeś nieliche :) Powodzenia!
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads