Thread View: pl.comp.bazy-danych.msaccess
1 messages
1 total messages
Started by kocinosbobi@gmai
Sun, 08 Apr 2018 15:18
Funkcja GetObject powoduje error
Author: kocinosbobi@gmai
Date: Sun, 08 Apr 2018 15:18
Date: Sun, 08 Apr 2018 15:18
23 lines
1108 bytes
1108 bytes
Potrzebuję przenieść fragment tekstu z .doc (Word) do kodu vba. Mam taką procedurę w Accessie 2003 (oczywiście to tylko fragment): Dim MyDoc As Word.Document Dim TT As String FullPath = "F:\Chwilowy\Test_Worda.doc" Set MyDoc = GetObject(FullPath) TT = MyDoc.Content MsgBox TT Na kompach z XP, Win7 działa w porządku, a na jednym z systemem Win 10 za czorta nie chce. W narzędziach jest zaznaczony "Microsoft Word 11.0 Object Library", a ciągle wyskakuje komunikat, że brakuje mu odpowiedniej biblioteki DLL. A przecież ma dołączoną (...)Program Files (x86)\Microsoft Office\OFFICE11\MSWORD.OLB tak samo, jak na innych kompach. Co tu jest nie tak? Ścieżka do pliku jest na 100% OK, procedura wywala się dokładnie na funkcji GetObject. Myślałem, że plik "MSWORD.OLB" jest uszkodzony, zamieniłem go na plik z działających kompów i dalej to samo. Na wszystkich kompach jest ten sam office 2003, żeby nie było, że "przedobrzyłem" ...
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads