Thread View: pl.comp.bazy-danych.msaccess
3 messages
3 total messages
Started by Phantom
Sun, 27 Nov 2022 04:40
Wyświetlanie plików: pdf, jpg, doc w formularzu
Author: Phantom
Date: Sun, 27 Nov 2022 04:40
Date: Sun, 27 Nov 2022 04:40
14 lines
611 bytes
611 bytes
Dzień dobry Dotyczy: MSAccess2000 W bazie danych mam zapisane ścieżki dostępu do plików pdf, jpg, doc wraz z nazwami samych plików (D:\Tymcz\1234.pdf itd.). Ścieżki są wyświetlane w podformularzu (Dokumenty_pdf) z danymi ciągłymi w podformularzu głównym (Dokumenty). Chodzi mi o wyświetlanie plików (przy bieżącym) w niezwiązanej ramce obiektu formularza głównego. Proszę o podpowiedź lub jakiś przykład na którym mógłbym się oprzeć. Pozdrawiam Tomek
Re: Wyświetlanie plików: pdf, jpg, doc w formularzu
Author: =?UTF-8?Q?Rados
Date: Tue, 29 Nov 2022 13:40
Date: Tue, 29 Nov 2022 13:40
22 lines
1058 bytes
1058 bytes
niedziela, 27 listopada 2022 o 13:40:16 UTC+1 Phantom napisał(a): > Dzień dobry > > Dotyczy: MSAccess2000 > > W bazie danych mam zapisane ścieżki dostępu do plików pdf, jpg, doc wraz z nazwami samych plików (D:\Tymcz\1234.pdf itd.). > Ścieżki są wyświetlane w podformularzu (Dokumenty_pdf) z danymi ciągłymi w podformularzu głównym (Dokumenty). > Chodzi mi o wyświetlanie plików (przy bieżącym) w niezwiązanej ramce obiektu formularza głównego. > Proszę o podpowiedź lub jakiś przykład na którym mógłbym się oprzeć. Nasz mistrz, Krzysztof Naworyta napisał coś takiego: http://www.access.vis.pl/war023.htm W wyższych wersjach Accessa dostępne jest pole typu załącznik, tylko że baza puchnie :( Tak to wygląda (prechowuję w nim skierowania): https://panoramik.info/wp-content/uploads/2022/11/lista.jpg Pozdrawiam
Re: Wyświetlanie plików: pdf, jpg, doc w formularzu
Author: Phantom
Date: Wed, 30 Nov 2022 10:52
Date: Wed, 30 Nov 2022 10:52
6 lines
222 bytes
222 bytes
Jeśli chodzi o pliki jpg, bmp to "w między czasie" już sobie poradziłem. Najbardziej zależy mi na podglądzie plików PDF (adobe) a tego zrobić nie potrafię. Pozdrawiam Tomek
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads