Thread View: pl.comp.bazy-danych.msaccess
2 messages
2 total messages
Started by Pawel Piejko
Tue, 03 Nov 1998 00:00
Focus i Szukanie
Author: Pawel Piejko
Date: Tue, 03 Nov 1998 00:00
Date: Tue, 03 Nov 1998 00:00
21 lines
752 bytes
752 bytes
Czesc ! Debiutuje na tej grupie i z Accessem tez dopiero zaczynam, a o to moj maly problem: Mam formularz w nim dosc duzo pol do wypelniania wiec w stopce zrobilem sobie przycisk pod ktory podpiolem wywolanie standardowego okna "ZNAJDZ" takiego jak po nacisnieciu Ctrl-F. Tylko ze jest jeden problem, poniewaz po nacisnieciu tegoz przycisku fokus przenosi sie na niego i nie jest mozliwe przeszukiwanie w/g tego pola w formularzu w ktorym wczesniej kursor stal. Czy istnieje np. funkcja ktora poda mi z jakiego pola sie fokus przenosi abym mog go tam spowrotem przeniesc przed wywolaniem szukania. Aha. Pracuje pod Accessem 2.0 - smutna koniecznosc -- Pawe� Piejko Cracow University of Technology kamil@samorzad.admin.pk.edu.pl
Re: Focus i Szukanie
Author: Stanley P
Date: Thu, 05 Nov 1998 00:00
Date: Thu, 05 Nov 1998 00:00
16 lines
352 bytes
352 bytes
Pawel Piejko wrote: <...> > Czy istnieje np. funkcja ktora poda mi z jakiego pola sie > fokus przenosi abym mog go tam spowrotem przeniesc przed wywolaniem > szukania. Sprobuj wlasciwosci PreviousControl. To chyba powinno byc to. > > Aha. Pracuje pod Accessem 2.0 - smutna koniecznosc Ja tez. I wcale sie nie smuce. Pozdrawiam - Stanley
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads