Thread View: pl.comp.bazy-danych.msaccess
6 messages
6 total messages
Started by "maria"
Sat, 07 Nov 1998 00:00
acces a server NT- pytanie
Author: "maria"
Date: Sat, 07 Nov 1998 00:00
Date: Sat, 07 Nov 1998 00:00
15 lines
392 bytes
392 bytes
Hi Accesem to zajmuje sie sporadycznie ale spotkalam sie z czyms takim: mam baze (prosta- klika tabel i zapytan) i pracujac pod NT serwerem 4 nie moge tworzyc nowych tabel ani zapytan- czemu tak sie dzieje? Nadalam sobie wszelkie uprawnienia do katalogu w ktorym baza sie znajduje. Na tym samym kompie (inna partycja)- mam Winnt Wrkst4 i wszystko chodzi idealnie. O co tu chodzi? maria
Re: acces a server NT- pytanie
Author: "Andrzej"
Date: Sun, 08 Nov 1998 00:00
21 lines
531 bytes
531 bytes
Witaj !!! Jestes autorem tej bazy . Masz prawa tworzenia w bazie Accessa??? Andrzej maria napisa�(a) w wiadomo�ci: ... >Hi > >Accesem to zajmuje sie sporadycznie ale spotkalam sie z czyms takim: >mam baze (prosta- klika tabel i zapytan) i pracujac pod NT serwerem 4 nie >moge tworzyc nowych tabel ani zapytan- czemu tak sie dzieje? Nadalam sobie >wszelkie uprawnienia do katalogu w ktorym baza sie znajduje. >Na tym samym kompie (inna partycja)- mam Winnt Wrkst4 i wszystko chodzi >idealnie. >O co tu chodzi? > >maria > >
Author: Andrzej Netter
27 lines
624 bytes
624 bytes
nie wiemOn Sat, 7 Nov 1998, maria wrote: > Date: Sat, 07 Nov 1998 22:59:44 GMT > From: maria <mami@bbs.chip.pl> > Newsgroups: pl.comp.bazy-danych.msaccess > Subject: acces a server NT- pytanie > > Hi > > Accesem to zajmuje sie sporadycznie ale spotkalam sie z czyms takim: > mam baze (prosta- klika tabel i zapytan) i pracujac pod NT serwerem 4 nie > moge tworzyc nowych tabel ani zapytan- czemu tak sie dzieje? Nadalam sobie > wszelkie uprawnienia do katalogu w ktorym baza sie znajduje. > Na tym samym kompie (inna partycja)- mam Winnt Wrkst4 i wszystko chodzi > idealnie. > O co tu chodzi? > > maria > > > >
Author: "Tomek Sosi�sk
20 lines
544 bytes
544 bytes
maria wrote: > > Hi > > Accesem to zajmuje sie sporadycznie ale spotkalam sie z czyms takim: > mam baze (prosta- klika tabel i zapytan) i pracujac pod NT serwerem 4 nie > moge tworzyc nowych tabel ani zapytan- czemu tak sie dzieje? Nadalam sobie > wszelkie uprawnienia do katalogu w ktorym baza sie znajduje. > Na tym samym kompie (inna partycja)- mam Winnt Wrkst4 i wszystko chodzi > idealnie. > O co tu chodzi? a jestes pewna, ze: a) mdb nie jest read-only? b) w obydwu systemach masz ta sama wersja MS Access zgodna z wersja mdb? ts.
Author: "maria"
36 lines
1108 bytes
1108 bytes
Tak. Mam te sama wersje Accesa (instalowane z tej samje plyty). Ten same uprawnienia i nie jest ona read only (gdyz ja modyfikuje). Na wrkst tworze baze czy modyfikuje ja, jako ten sam user loguje sie na serverze (majac te same uprawnienia- admin) i niestety. Obeszlam to sobie tworzac puste tabele i zapytania pod wrkst i modyfikujac je na serverze. Ciekawi mnie jednak powod tego. Czasem musze cos poprawic w niej i nie moge- chyba, ze na innym kompie :(((. ma Tomek Sosi�ski napisa�(a) w wiadomo�ci: <36458E85.6659500A@polbox.com>... >maria wrote: >> >> Hi >> >> Accesem to zajmuje sie sporadycznie ale spotkalam sie z czyms takim: >> mam baze (prosta- klika tabel i zapytan) i pracujac pod NT serwerem 4 nie >> moge tworzyc nowych tabel ani zapytan- czemu tak sie dzieje? Nadalam sobie >> wszelkie uprawnienia do katalogu w ktorym baza sie znajduje. >> Na tym samym kompie (inna partycja)- mam Winnt Wrkst4 i wszystko chodzi >> idealnie. >> O co tu chodzi? >a jestes pewna, ze: >a) mdb nie jest read-only? >b) w obydwu systemach masz ta sama wersja MS Access zgodna z wersja mdb? > >ts. > >
Author: Tomasz Karczewsk
Date: Mon, 09 Nov 1998 00:00
Date: Mon, 09 Nov 1998 00:00
37 lines
1663 bytes
1663 bytes
Czesc, > Accesem to zajmuje sie sporadycznie ale spotkalam sie z czyms takim: > mam baze (prosta- klika tabel i zapytan) i pracujac pod NT serwerem 4 nie > moge tworzyc nowych tabel ani zapytan- czemu tak sie dzieje? Nadalam sobie > wszelkie uprawnienia do katalogu w ktorym baza sie znajduje. Niestety jest to kolejny blad ktory nie zostal jeszcze rozwiazany przez Microsoft, mialem identyczny problem na swoim komputerze. Niestety nie znalazlem przyczyny jego powstania. Pisalem do specjalistow z MS w odpowiedzi otrzymalem notke ze: bla bla bla ale to niemozliwe i cala liste bledow znalezionych i rozwiazanych z Access 97. Rozwiazanie o ile sie dobrze pamietam to "wystarczy" :-( przeinstalowac w sensie odinstalowac, zrestartowac komputer i ponownie zainstalowac Office lub jesli posiadasz samego Accessa, a ni pakiet Office, to tylko jego. Ale niestety wydaje mi sie, ze musialem przeinstalowac caly system + Office no i niestety cala reszta:-(((. Proponuje najpierw samego Office na pewno mniej roboty. > Na tym samym kompie (inna partycja)- mam Winnt Wrkst4 i wszystko > hodzi idealnie. > O co tu chodzi? O niepowazne traktowanie klientow przez monopoliste :-( Zycze "udanej zabary z przeinstalowaniem" Z powazaniem KaTo -- *-----------------------------------------------------------------* | Technical University of Zielona Gora | | Depatament of Teaching Technics | | Tomasz Karczewski nickname: Kato ICQ# 11739528 | |email: T.Karczewski@pz.zgora.pl http://www.pz.zgora.pl/~tkarczew | *-----------------------------------------------------------------*
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads