Thread View: pl.comp.bazy-danych
8 messages
8 total messages
Started by Krotka
Tue, 19 Dec 2023 12:17
Baza na androidzie
Author: Krotka
Date: Tue, 19 Dec 2023 12:17
Date: Tue, 19 Dec 2023 12:17
12 lines
706 bytes
706 bytes
Potrzebna mi jest baza danych na Androidzie. Zainstalowałam sqlite. Działa, ale to tylko silnik, ma SQL, można dodawać tabele, i dane do tabel itp. Potrzebne mi są jeszcze do tego formularze. Wolałabym środowisko graficzne. Mam zainstalowany AndrOpen Office. Jest w nim edytor tekstu, arkusz kalkulacyjny , prezentacja, .. I jest niby dostęp do bazy danych, ale jak tam wchodzę, próbuję w cokolwiek kliknąć, np. Kreator formularza, tabeli, albo w ustawieniach w opcję związane z bazami danych to się wywala, co się objawia powrotem do ekranu wyboru dokumentu do otwarcia. W czym więc napisać formularz?
Re: Baza na androidzie
Author: irq
Date: Wed, 20 Dec 2023 11:48
Date: Wed, 20 Dec 2023 11:48
6 lines
321 bytes
321 bytes
wtorek, 19 grudnia 2023 o 21:17:18 UTC+1 Krotka napisał(a): > Potrzebna mi jest baza na Androidzie. > Zainstalowałam sqlite. Działa, ale to tylko silnik, ma SQL, można dodawać tabele, i dane do tabel itp. no to już masz > Potrzebne mi są jeszcze do tego formularze. NTG
Author: "ijfp...@gmail.c
Date: Thu, 21 Dec 2023 00:19
Date: Thu, 21 Dec 2023 00:19
8 lines
406 bytes
406 bytes
środa, 20 grudnia 2023 o 20:48:50 UTC+1 irq napisał(a): > wtorek, 19 grudnia 2023 o 21:17:18 UTC+1 Krotka napisał(a): > > Potrzebna mi jest baza na Androidzie. > > Zainstalowałam sqlite. Działa, ale to tylko silnik, ma SQL, można dodawać tabele, i dane do tabel itp. > no to już masz > > Potrzebne mi są jeszcze do tego formularze. > NTG A jaka grupa?
Author: Marcin Debowski
Date: Sun, 24 Dec 2023 02:01
Date: Sun, 24 Dec 2023 02:01
15 lines
834 bytes
834 bytes
On 2023-12-19, Krotka <ijfp12357@gmail.com> wrote: > Potrzebna mi jest baza danych na Androidzie. > Zainstalowałam sqlite. Działa, ale to tylko silnik, ma SQL, można dodawać tabele, i dane do tabel itp. > Potrzebne mi są jeszcze do tego formularze. > Wolałabym środowisko graficzne. > Mam zainstalowany AndrOpen Office. > Jest w nim edytor tekstu, arkusz kalkulacyjny , prezentacja, .. > I jest niby dostęp do bazy danych, ale jak tam wchodzę, próbuję w cokolwiek kliknąć, np. Kreator formularza, tabeli, albo w ustawieniach w opcję związane z bazami danych to się wywala, co się objawia powrotem do ekranu wyboru dokumentu do otwarcia. > > W czym więc napisać formularz? Podejrzewam, że problem mocno niszowy. Zacząłbym od tego: https://alternativeto.net/software/libreoffice-base/?platform=android -- Marcin
Author: "ijfp...@gmail.c
Date: Mon, 25 Dec 2023 03:14
Date: Mon, 25 Dec 2023 03:14
17 lines
736 bytes
736 bytes
> > W czym więc napisać formularz? > Podejrzewam, że problem mocno niszowy. Zacząłbym od tego: > https://alternativeto.net/software/libreoffice-base/?platform=android To są gotowe protezy baz danych. Mając już według mnie całkiem niezły silnik bazy relacyjnej sqlite na androida, Potrzebne mi narzędzie do zrobienia formularza łączącego dane z kilku tabel. Żadne z wymienionych narzędzi nie spełnia tego warunku. LibreOffice nie jest na androida, a inne formularzem nazywają prezentację tabeli lub wiersza. Mi nie o to chodzi. Kilka ostatnich jest płatny h, komercyjnych, a ja szukam darmowego narzędzia.
Author: =?UTF-8?B?8J+Htf
Date: Sat, 15 Mar 2025 13:38
Date: Sat, 15 Mar 2025 13:38
12 lines
788 bytes
788 bytes
W dniu 19.12.2023 o 21:17, Krotka pisze: > Potrzebna mi jest baza danych na Androidzie. > Zainstalowałam sqlite. Działa, ale to tylko silnik, ma SQL, można dodawać tabele, i dane do tabel itp. > Potrzebne mi są jeszcze do tego formularze. > Wolałabym środowisko graficzne. > Mam zainstalowany AndrOpen Office. > Jest w nim edytor tekstu, arkusz kalkulacyjny , prezentacja, .. > I jest niby dostęp do bazy danych, ale jak tam wchodzę, próbuję w cokolwiek kliknąć, np. Kreator formularza, tabeli, albo w ustawieniach w opcję związane z bazami danych to się wywala, co się objawia powrotem do ekranu wyboru dokumentu do otwarcia. > > W czym więc napisać formularz? Jestem prog. baz danych. Mogę napisać prog. w C++ z użyciem bibl. Qt (która działa też na Antku).
Author: Adam
Date: Mon, 17 Mar 2025 00:08
Date: Mon, 17 Mar 2025 00:08
41 lines
1444 bytes
1444 bytes
Dnia Sat, 15 Mar 2025 13:38:50 +0100, í ¼í·µí ¼í·±Jacek Marcin Jaworskií ¼í·µí ¼í·± napisaÅ(a): > W dniu 19.12.2023 o 21:17, Krotka pisze: >> Potrzebna mi jest baza danych na Androidzie. >> ZainstalowaÅam sqlite. DziaÅa, ale to tylko silnik, ma SQL, można dodawaÄ tabele, i dane do tabel itp. >> Potrzebne mi sÄ jeszcze do tego formularze. >> WolaÅabym Årodowisko graficzne. >> Mam zainstalowany AndrOpen Office. >> Jest w nim edytor tekstu, arkusz kalkulacyjny , prezentacja, .. >> I jest niby dostÄp do bazy danych, ale jak tam wchodzÄ, próbujÄ w cokolwiek kliknÄ Ä, np. Kreator formularza, tabeli, albo w ustawieniach w opcjÄ zwiÄ zane z bazami danych to siÄ wywala, co siÄ objawia powrotem do ekranu wyboru dokumentu do otwarcia. >> >> W czym wiÄc napisaÄ formularz? > > Jestem prog. baz danych. MogÄ napisaÄ prog. w C++ z użyciem bibl. Qt > (która dziaÅa też na Antku). A ja miaÅbym ewentualnie zlecenie. Kolektory na Androidzie. Jest sobie dokument magazynowy papierowy. Na dokumencie jest kod kreskowy lub QR z numerem tego dokumentu. Magazynier skanuje numer dokumentu a nastÄpnie skanuje towary przyporzÄ dkowane do tego dokumentu. Potem ewetualnie nastÄpny dokument. Uzyskujemy plik tekstowy z polami: nr_dokumentu;kod_towaru;1 Trzecie pole zawsze 1. Potem taki plik/pliki trzeba wysÅaÄ (smb albo ftp) na dysk sieciowy i usunÄ Ä z terminala. Tylko tyle. Zainteresowany? -- Pozdrawiam. Adam
Author: =?UTF-8?B?8J+Htf
Date: Mon, 17 Mar 2025 19:14
Date: Mon, 17 Mar 2025 19:14
5 lines
123 bytes
123 bytes
W dniu 17.03.2025 o 00:08, Adam pisze: > Zainteresowany? o 14:40 odpisałem w prywatnym liście el. Ale nie widzę odp.
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads