Thread View: pl.comp.cad
2 messages
2 total messages
Started by "Yogi\(n\)"
Tue, 10 Jan 2012 21:15
Prosty rysunek w darmowym programie.
Author: "Yogi\(n\)"
Date: Tue, 10 Jan 2012 21:15
Date: Tue, 10 Jan 2012 21:15
17 lines
892 bytes
892 bytes
Podpowiedzcie prosz� - mam do wykonania dwa proste rysunki 2D - a konkretnie wzory dw�ch element�w, kt�re b�d� wyci�te z blachy. Geometrycznie nic trudnego, kilka prostok�t�w, cztery k�ka itp. Wykonawca za�yczy� sobie formatu AutoCADa. Podpowiedzcie prosz�, jaki (najlepiej darmowy albo sharwareowy program) pozwoli na takie proste rysowanie bez poznawania tre�ci czterech ksi��ek a potem zapisze to w formacie czytanym przez AutoCADa? Jestem zielony w tych zagadnieniach, ale naprawd� nie musi czyni� cud�w, wystarczy kilka podstawowych narz�dzi i intuicyjny interfejs. Rozwi�zania odp�atne odpadaj�, nie zamierzam te� piraci�. Ewentualnie - narusuj� na papierze i zeskanuj� - podpowiedzcie tylko jak potem tego jotpega czy bitmap� odpowiednio przekonwertowa�? Z g�ry dzi�kuj� za konstruktywn� pomoc. -- Yogi(n)
Re: Prosty rysunek w darmowym programie.
Author: mk
Date: Tue, 10 Jan 2012 21:48
Date: Tue, 10 Jan 2012 21:48
22 lines
820 bytes
820 bytes
W dniu 2012-01-10 21:15, Yogi(n) pisze: > Podpowiedzcie prosz� - mam do wykonania dwa proste rysunki 2D - a > konkretnie wzory dw�ch element�w, kt�re b�d� wyci�te z blachy. > Geometrycznie nic trudnego, kilka prostok�t�w, cztery k�ka itp. > Wykonawca za�yczy� sobie formatu AutoCADa. Podpowiedzcie prosz�, jaki > (najlepiej darmowy albo sharwareowy program) pozwoli na takie proste > rysowanie bez poznawania tre�ci czterech ksi��ek a potem zapisze to w > formacie czytanym przez AutoCADa? ... Witam http://www.dobreprogramy.pl/Programy-do-projektowania-CAD,Kategoria,Windows,60.html ostatnio na tej grupie by� polecany DRAFTSIGHT, ja swojego czasu b.proste rzeczy na szybko d�uba�em FREECAD-em. -- Pozdrawiam M K | | / / A E | |/ \ R | | \ \. MK1973
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads