Thread View: pl.comp.cad
1 messages
1 total messages
Started by Marek
Sun, 03 Mar 2013 00:35
jaki komputer ?
Author: Marek
Date: Sun, 03 Mar 2013 00:35
Date: Sun, 03 Mar 2013 00:35
22 lines
1017 bytes
1017 bytes
Witam Przeglądałem bardzo dużo wątków i im więcej przeglądam tym mniej wiem. Dlatego pomyślałem, że najlepiej zapytać użytkowników mających na co dzień z tym styczność. Czeka mnie wymiana komputera. Ale nie do końca wiem co kupić. W ogóle nie gram w gry, użytkowanie kompa dziele 50/50 miedzy programy CADowskie (Solid Works, AutoCAD, EdgeCAM) oraz internet, filmy i muzyke. Projekty od kilku do kilkudziesięciu elementów w złożeniu - nie wieksze. Do tego jeszcze dochodzi amatorska obróbka zdjęć. Mam budżet ok. 2500zł. Chciałbym kupić coś z procesorem I5 lub I7. Ale nie wiem jaka karta grafiki. Najpopularniejsze są RADEONy 7770 lub GeForce GTX650. I tutaj moje pytanie - czy lepiej sprawdzi się standardowa karta jak Radeon, czy inwestować w kartę Quadro ? Potrzebuję bardziej uniwersalnego komputera z możliwością robienia średniej wielkości projektów w programach CAD. Będę wdzęczny za wszelkie opienie ludzi pracujących w tych programach :-) pozdr Marek
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads