Thread View: pl.comp.dtp.tex
1 messages
1 total messages
Started by patrzWYTNIJTO@au
Wed, 22 Jun 2011 12:56
Re: gdzie w kodzie jest opis �amania linii
Author: patrzWYTNIJTO@au
Date: Wed, 22 Jun 2011 12:56
Date: Wed, 22 Jun 2011 12:56
49 lines
1542 bytes
1542 bytes
> Pan Miros�aw Zalewski napisa�: > > >> Przy wyr�nianiu �j e d n e g o �s�owa, to jeszcze mo�e by�. Przy > >> d�u�szych fragmentach taki tekst czyta si� �le. > > > > No tak, przecie� to takie oczywiste. Nawet mi do g�owy nie przysz�o, �eby > > sk�ada� pismem rozstrzelonym wi�cej ni� kilka wyraz�w pod rz�d :) . Argument > > przyj�ty. > > Niestety widywa�em ju� takie teksty. Mam wra�enie, �e sk�adane w jakim� > systemie, w kt�rym wystarczy�o zaznaczy� akapit i w co� klikn��. > > > Poza tym chyba te� do�� �rednio to wygl�da kiedy taki rozstrzelony wyraz > > musi by� przeniesiony z jednej linii do drugiej. > > Akurat TeX jest dobrym przyk�adem systemu, w kt�rym �atwo sprawi�, by > wyraz nie by� przeniesiony. Albo nawet nie znajdowa� si� w pobli�u > ko�ca lub pocz�tku wiersza (to te� czasem dobrze robi na wygl�d). A jest szansa by litery na siebie sie nakladaly? Kerning nie zawsze mi odpowiada. Chcialbym po prostu miec mozliwosc przesuwania poszczegolnych liter. I tak prawdopodobnie bede musial lamac linie samodzielnie. Chce tlko by zrobic jedna linijke tekstu z dowolnie poustawianymi literami. Niestety nie mozna uzywac pudelek. Chyba, ze pudelka moga na siebie zachodzic. Po prostu pudelka zablokowaly by mozliwosc napisania linii jedna nad druga. -- Wys�ano z serwisu OnetNiusy: http://niusy.onet.pl
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads