Thread View: pl.comp.dtp
2 messages
2 total messages
Started by grzesiek
Thu, 12 Jan 2023 17:33
Affinity (Publisher, Designer) w DTP
Author: grzesiek
Date: Thu, 12 Jan 2023 17:33
Date: Thu, 12 Jan 2023 17:33
9 lines
363 bytes
363 bytes
Cześć, Używacie narzędzi Affinity w DTP, podzielicie się opinią? Przymierzam się do wypróbowania (wyszła wersja 2), ciekaw jestem na ile to ogarnia (w praktyce) przygotowanie pod CMYK i/lub spot. Mam alergię na subskrypcje (do dziś CS6 na Win8.1), a to ma przyjazny model i cenę. pzdr Grzesiek
Re: Affinity (Publisher, Designer) w DTP
Author: Piotr Chamera
Date: Fri, 13 Jan 2023 17:00
Date: Fri, 13 Jan 2023 17:00
15 lines
947 bytes
947 bytes
W dniu 2023-01-13 o 02:33, grzesiek pisze: > Cześć, > > Używacie narzędzi Affinity w DTP, podzielicie się opinią? Przymierzam się do wypróbowania (wyszła wersja 2), ciekaw jestem na ile to ogarnia (w praktyce) przygotowanie pod CMYK i/lub spot. Mam alergię na subskrypcje (do dziś CS6 na Win8.1), a to ma przyjazny model i cenę. Też się zastanawiałem. Ale jak to sprawdzałem (już jakiś czas temu, może coś się zmieniło) miało dla mnie jedną poważną wadę – brak jakiejkolwiek automatyzacji. API rozszerzeń jest niejawne (tylko po podpisaniu odpowiednich papierów), nie ma języka skryptowego ani dostępu przez COM. Tak że siedzę ciągle na starym CS2, w którym spokojnie można manipulować treścią przez Java Script czy Pythona. Dla mnie w tej chwili jeszcze wystarcza, chociaż wkurza mnie brak obsługi nowszych formatów plików. Poza tą jedną wadą, z opisu, pakiet wyglądał bardzo dobrze...
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads