Thread View: pl.comp.grafika
77 messages
77 total messages
Page 1 of 2
Started by "EcoPrint Polska
Tue, 30 Aug 2005 19:18
Page 1 of 2 • 77 total messages
Zlec� wykonanie grafiki - strona firmowa
Author: "EcoPrint Polska
Date: Tue, 30 Aug 2005 19:18
Date: Tue, 30 Aug 2005 19:18
24 lines
696 bytes
696 bytes
Witam, W zwi�zku z tym i� firma nasza nie otrzyma�a projektu za kt�ry zap�aci�a ju� pieni�dze a wykonawca nie ma zamiaru tego projektu przes�a� gdy� nie odpowiada na maile ani telefony poszukujemy nowego wykonawcy grafiki strony firmowej + sklepu internetowego. Projekt wykonany przez http://lark.pl znajduje si� pod adresem www.ecoprint.com.pl/ecoprint.png Z Panem �ukaszem Skowroniem firma nasza zako�czy�a ju� dalsze pr�by kontaktu i z�o�y�a wniosek do prokuratury o wy�udzenie pieni�dzy. Osoby zainteresowane wsp�prac� prosz� o kontakt email: praca@ecoprint.com.pl lub gg 3354594 Pozdrawiam, Andrzej Ma�kowiak EcoPrint Polska
Re: =?ISO-8859-2?Q?Zlecê_wykonanie_grafiki_-_strona_?= =?ISO-8859-2?Q?firmowa?
Author: RNAcid
Date: Tue, 30 Aug 2005 19:36
Date: Tue, 30 Aug 2005 19:36
13 lines
364 bytes
364 bytes
U�ytkownik EcoPrint Polska napisa�: [...] > Projekt wykonany przez http://lark.pl znajduje si� pod adresem > www.ecoprint.com.pl/ecoprint.png [...] Nie, nie znajduje si� :> -- pzdr _/ _/_/ _/_/ _/_/ _/_/ _/ _/_/ _/ _/ _/ _/ _/ _/ _/ _/ _/ _/ _/ _/ _/_/_/ _/_/ _/ _/_/_/
Re: =?iso-8859-2?Q?Zlecê_wykonanie_grafiki_-_strona_firmowa?
Author: "Sebastian 'Sebe
Date: Tue, 30 Aug 2005 19:48
Date: Tue, 30 Aug 2005 19:48
20 lines
878 bytes
878 bytes
EcoPrint Polska chcia� powiedzie� JA, JA, JA TO POWIEDZIA�EM/AM... jednak zaprezentowa�/a taki potok s��w: > Z Panem Skowroniem ju� nie rozmawiamy. Bedzie robi� to nasz Adwokat. > A co do jego bredni o umowie i jaki� odsetkach nie raczy� nam nawet o > tym wspomnie� telefonicznie ani w mailu. Totalny oszust. > > Andrzej Ma�kowiak A mo�ecie powiedzie� tak jasno: Po co ta NAPINKA tu na grupie? Problemy firmy E z Panem S. sa ma�o istotne dla grupy (wg mnie) Je�li chodzi o to, co jest istotne - to chyba sama oferta, a reszta... -- ,.--. [Sebastian Grabowski " Sebecco" GG:5064727] /o`,- ). -------- http://printing.w.interia.pl -------- (_,.'-'gs [grab.sebecco.NOSPAMM@WYTNIJTO.gazeta.pl] Z adresu usu� to, co niepotrzebne: GRAB. .NOSPAMM oraz WYTNIJTO. Barany rodz� si� w marcu i kwietniu - ka�dego roku... tak jak ja!
Author: lark
Date: Tue, 30 Aug 2005 20:05
Date: Tue, 30 Aug 2005 20:05
26 lines
945 bytes
945 bytes
EcoPrint Polska napisa�(a): > [ciach] Projekt zosta� wykonany w styczniu. W styczniu te� mia�em otrzyma� za ow� prac� pieni�dze. 7 miesi�cy mnie zwodzi�e� t�umacz�c si� jakim� wypadkiem. Pieni�dze oczywi�cie dosta�em, jak wspomnia�em 7 miesi�cy p�niej(sierpie�). Nie dosta�em jednak podpisanej przez Ciebie umowy(a jak� do Ciebie wys�a�em) na podstawie jakiej mia�em wykona� i przekaza� projekt. P�ki nie otrzymam wymienionej umowy + ustawowych odsetek za okres 7 miesi�cy zw�oki mo�esz mie� zwyczajnie problem, bo popad�e� w�a�nie pod znies�awienie. Powy�szym grafik�w przestrzegam przed firm� ecoprint. Nie jestem pierwsz� osob�, od kt�rej pr�bowa� cokoliwek wy�udzi�. Jednocze�nie przepraszam za publiczn� form� wypowiedzi, ale Krzysztof Krasowski do powa�nych ludzi nie nale�y. -- �ukasz Skowro� http://lark.pl
Re: Zlec� wykonanie grafiki - strona firmowa
Date: Tue, 30 Aug 2005 20:18
Date: Tue, 30 Aug 2005 20:18
8 lines
233 bytes
233 bytes
Z Panem Skowroniem ju� nie rozmawiamy. Bedzie robi� to nasz Adwokat. A co do jego bredni o umowie i jaki� odsetkach nie raczy� nam nawet o tym wspomnie� telefonicznie ani w mailu. Totalny oszust. Andrzej Ma�kowiak
Author: =?ISO-8859-2?Q?P
Date: Tue, 30 Aug 2005 20:19
Date: Tue, 30 Aug 2005 20:19
21 lines
650 bytes
650 bytes
lark napisa�(a): > Pieni�dze oczywi�cie dosta�em > [...] > Nie jestem pierwsz� osob�, od kt�rej pr�bowa� cokoliwek wy�udzi�. Czy ty lekko nie przesadzasz? M�wisz o *wy�udzeniu* otrzymawszy zap�at�? A czemu nie o gwa�cie zbiorowym czy zdradzie stanu? Disclaimer: Nie chc� by� s�dzi� i zgo�a nie twierdz�, �e Ecoprint zachowa� si� w porz�dku (�e zachowa� si� nie w porz�dku te� nie mam podstaw twiedzi�). Ale s�owo "wy�udzenie" chyba znaczy co innego. Pawe� Ko�micki -- Kto chce Canon EF 20/2.8 USM ? http://allegro.pl/show_item.php?itema632565 ...ten si� sp�ni�.
Date: Tue, 30 Aug 2005 20:35
Date: Tue, 30 Aug 2005 20:35
33 lines
1192 bytes
1192 bytes
U�ytkownik "Pawe� Ko�micki" <""m i m i \"@ p a c y n k i . p l"> napisa� w wiadomo�ci news:4314a334$1@news.home.net.pl... > lark napisa�(a): >> Pieni�dze oczywi�cie dosta�em >> [...] >> Nie jestem pierwsz� osob�, od kt�rej pr�bowa� cokoliwek wy�udzi�. > > Czy ty lekko nie przesadzasz? M�wisz o *wy�udzeniu* otrzymawszy zap�at�? > A czemu nie o gwa�cie zbiorowym czy zdradzie stanu? > > Disclaimer: > Nie chc� by� s�dzi� i zgo�a nie twierdz�, �e Ecoprint zachowa� si� w > porz�dku (�e zachowa� si� nie w porz�dku te� nie mam podstaw twiedzi�). > Ale s�owo "wy�udzenie" chyba znaczy co innego. > > > Pawe� Ko�micki Pan Skowro� otrzyma� pe�n� kwot�. Nie odpowiada na telefony nasze z firmy ani naszego radcy prawnego. Odpisal raz na maila ze dostarczy projekt do piatku ponad tydzien temu i jak sie nie wywiazal z terminu nie odbiera juz telefonow i nie odpisuje na maile. A bzdury typu odsetki czy tez umowa to dopiero teraz sie dowiadujmy. To jest jego kolejna zmy�ka. > > -- > Kto chce Canon EF 20/2.8 USM ? > http://allegro.pl/show_item.php?itema632565 > ...ten si� sp�ni�.
=?iso-8859-2?Q?Re:_Zlecê_wykonanie_grafiki_-_strona_firmowa?
Author: "Darek S."
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:00
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:00
13 lines
403 bytes
403 bytes
U�ytkownik "EcoPrint Polska" > Pan Skowro� otrzyma� pe�n� kwot�. ----------------- Jak ju� wywlekacie swoje racje na forum publiczne, to mo�e zastan�wcie si�, czy nie warto si� pogodzi�. Jak tak Was czytam, to dochodz� do wniosku, �e dr�c ze sob� koty ani jedna, ani druga strona nic nie zyskuje - no mo�e tylko jak�� tak� niech��... Pozdrawiam Darek
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:12
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:12
30 lines
1252 bytes
1252 bytes
> ----------------- > Jak ju� wywlekacie swoje racje na forum publiczne, to mo�e zastan�wcie > si�, czy nie warto si� pogodzi�. Jak tak Was czytam, to dochodz� do > wniosku, �e dr�c ze sob� koty ani jedna, ani druga strona nic nie > zyskuje - no mo�e tylko jak�� tak� niech��... > > Pozdrawiam > Darek Masz racj�. Wp�acili�my pe�n� kwot� mimo nieporozumie� aby spraw� sfinalizowa� polubownie. Ale je�li cz�owiek jest niepowa�ny i nie ma z nim zadnego kontaktu to co mamy zrobi�. Rozmawia� z nim na pocz�tku nasz radca prawny i jemu tak�e obiecywa� i� prze�le projekt do kt�rego� tam dnia. Dlatego dosta� jeszcze "ultimatum" i� ma 3dni na przes�anie tego za co wzi�� pieni�dze lub zwrot pe�nej kwoty. Nie wywi�za� si� ani nie raczy� odpowiedzie� na nasze pro�by. Dlatego w �rod� z�o�yli�my zawiadomienie do prokuratury o wy�udzenie pieni�dzy. My potrzebujemy stron� i nie b�dzie ju� dalej czeka� a� Pan Skowro� zechce nam przes�a� to co nasze. Dlatego teraz mo�e sobie projekt wywali� do kosza a pieni�dze odzyskamy przez s�d. ��cz� wyrazy szacunku, Andrzej Ma�kowiak EcoPrint Polska >
Author: "gravide"
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:22
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:22
15 lines
262 bytes
262 bytes
U�ytkownik "EcoPrint Polska" <praca@ecoprint.com.pl> napisa� w wiadomo�ci news:df28t0$q87 > Pan Skowro� otrzyma� pe�n� kwot�. Jak rozumiem ma te� sw�j egzemplarz umowy podpisany przez Was? grav -- chcesz koszulk�? www.gravide.prv.pl
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:23
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:23
19 lines
877 bytes
877 bytes
U�ytkownik "EcoPrint Polska" My potrzebujemy stron� i nie b�dzie ju� > dalej czeka� a� Pan Skowro� zechce nam przes�a� to co nasze. Dlatego teraz > mo�e sobie projekt wywali� do kosza a pieni�dze odzyskamy przez s�d. ----------------- To teraz chwil� och�o� i pomy�l... Potrzebujecie stron� - to oczywiste, inaczej by�cie jej nie zamawiali, prawda? - to czy sta� Was, zar�wno finansowo, jak i czasowo, na robienie nowego projektu, kt�ry zapewne nie zrodzi si� w kr�tkim czasie, jak r�wnie� na szarpanie si� po s�dach? Czy nie pro�ciej jeszcze raz spr�bowa� "wyci�gn�� r�k�"? Kto� musi by� pierwszy... Mnie to to naci� od pietruszki... ale je�eli ju� wyci�gacie swoje skarpetki do prania na forum publiczne, to mo�e m�j skromny g�os do czego� si� przyda. Pozdrawiam Darek
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:29
20 lines
512 bytes
512 bytes
>> Pan Skowro� otrzyma� pe�n� kwot�. > > Jak rozumiem ma te� sw�j egzemplarz umowy > podpisany przez Was? > grav Przys�a� nam 2 egzemplarze umowy. Jedna podpisali�my drug� zostawili�my sobie. Pan Skowro� zacz�� wymy�la� i� nie otrzyma� od nas kopii umowy i chcia� nas naci�gn�� aby�my przes�ali mu nasz� kopie. Dlatego nie mam poj�cia czy on j� posiada czy nie. My w ka�dym razie posiadamy. > > > -- > chcesz koszulk�? > www.gravide.prv.pl >
Author: "webs"
25 lines
1584 bytes
1584 bytes
Troch� spokojniej Panowie. W firmach tego typu p�atno�ci zazwyczaj odwleka si� na sam koniec. Najlepiej jest zwyczjnie wystawi� rachunek, okresli� w nim dat� p�atno�ci i tyle. Sam projekt wys�a� po przelewie. Wtedy s� podstawy do naliczania odsetek, bo jest to uregulowane prawnie. Powiedzmy sobie r�wnie� t� prawd� Panowie, �e zar�wno firmy chc�c zap�aci� ma�o wol� umow� na tzw "g�b�" jak r�wnie� ludzie wykonuj�cy s� na tyle ma�o rozgarni�ci, �e bior� ka�de zlecenie pracuj�c zwyczajnie na czarno. Zani�aj� tym samym ceny na rynku, bo nie p�ac� podatk�w, ZUS-u, pracuj� na programach nie wykupujac licencji. S� w stanie przyj�� zlecenie nad, kt�rym pracuje si� 2 miesi�ce za 100 z�otych. Zwyczajnie koszmar. Nie bierz tego do siebie, ale chc� tylko pokaza� mechanizm, kt�ry powoduje, �e tego typu zlecenia nie zawsze s� uregulowane prawnie i potem zaczynaj� si� k��tnie o par� z�otych. Przecie� tego typu szablon nie kosztuje a� tak wiele. Bez urazy Panowie i odpu�cie sobie. Zlecaj�cy nie powinien publicznie oskar�a� kogo� je�eli nie przedstawi� warunk�w umowy i nie podpisa� tego wykonuj�cy. Bez tego grafik nie wie co nale�y zrobi� a czego nie a zlecaj�emu trudno b�dzie udowodni�, �e wys�a� pieni�dze za prac� skoro prawnie jej nie zleci� :-) No chyba, �e ma na to rachunek.A ma? Dajcie sobie spok�j, bo w ko�cu projekt p�jdzie do kosza i zmarnuje si� tylko czas. Adam Zy�ka
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:30
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:30
26 lines
1013 bytes
1013 bytes
> > My potrzebujemy stron� i nie b�dzie ju� >> dalej czeka� a� Pan Skowro� zechce nam przes�a� to co nasze. Dlatego >> teraz mo�e sobie projekt wywali� do kosza a pieni�dze odzyskamy przez >> s�d. > ----------------- > To teraz chwil� och�o� i pomy�l... Potrzebujecie stron� - to oczywiste, > inaczej by�cie jej nie zamawiali, prawda? - to czy sta� Was, zar�wno > finansowo, jak i czasowo, na robienie nowego projektu, kt�ry zapewne nie > zrodzi si� w kr�tkim czasie, jak r�wnie� na szarpanie si� po s�dach? Czy > nie pro�ciej jeszcze raz spr�bowa� "wyci�gn�� r�k�"? Kto� musi by� > pierwszy... > Mnie to to naci� od pietruszki... ale je�eli ju� wyci�gacie swoje > skarpetki do prania na forum publiczne, to mo�e m�j skromny g�os do czego� > si� przyda. Ile� mo�na.... wyci�ga� t� r�k� ;-( Papiery do prokuratury ju� posz�y i nie b�dziemy ju� tego cofa�. > > Pozdrawiam > Darek
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:33
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:33
8 lines
207 bytes
207 bytes
Widz�, �e macie umow�. To zmienia cz�� mojej wypowiedzi. Tak, czy siak b��d pope�niono na samym pocz�tku a reszta to jego konsekwencja. Podajcie sobie r�ce. Pozdrawiam Adam Zy�ka
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:34
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:34
34 lines
1112 bytes
1112 bytes
U�ytkownik "EcoPrint Polska" <praca@ecoprint.com.pl> napisa� w wiadomo�ci news:df2b3a$rms$1@nemesis.news.tpi.pl... > Masz racj�. Wp�acili�my pe�n� kwot� mimo nieporozumie� aby spraw� > sfinalizowa� polubownie. Cytat z Larka: "Pieni�dze oczywi�cie dosta�em, jak wspomnia�em 7 miesi�cy p�niej(sierpie�). Nie dosta�em jednak podpisanej przez Ciebie umowy(a jak� do Ciebie wys�a�em) na podstawie jakiej mia�em wykona� i przekaza� projekt" Po mojemu to kolejno�� (przynajmniej taka firma co to si� chwali �e ma adwokata) jest taka: 1. umowa pisemna odno�nie przedmiotu zlecenia. 2. zaliczka 3. wp�ata reszty nale�no�ci i przekazanie materia��w. Czy zachowali�cie tak� kolejno��? Czy Lark ma sw�j egzemplarz umowy podpisany przez Was. Je�li nie ma, (a tak w�a�nie publicznie stwierdzi�) to znaczy, �e s�usznie IMHO nie da� Wam materia��w. I tylko w przypadku gdyby mia� t� umow�, m�g�bym stwierdzi�, �e Wasze roszczenia s� s�uszne. pozdrawiam grav -- chcesz koszulk�? www.gravide.prv.pl
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:35
36 lines
1981 bytes
1981 bytes
> Troch� spokojniej Panowie. W firmach tego typu p�atno�ci zazwyczaj odwleka > si� na sam koniec. Najlepiej jest zwyczjnie wystawi� rachunek, okresli� w > nim dat� p�atno�ci i tyle. Sam projekt wys�a� po przelewie. Wtedy s� > podstawy do naliczania odsetek, bo jest to uregulowane prawnie. Powiedzmy > sobie r�wnie� t� prawd� Panowie, �e zar�wno firmy chc�c zap�aci� ma�o wol� > umow� na tzw "g�b�" jak r�wnie� ludzie wykonuj�cy s� na tyle ma�o > rozgarni�ci, �e bior� ka�de zlecenie pracuj�c zwyczajnie na czarno. > Zani�aj� tym samym ceny na rynku, bo nie p�ac� podatk�w, ZUS-u, pracuj� na > programach nie wykupujac licencji. S� w stanie przyj�� zlecenie nad, > kt�rym pracuje si� 2 miesi�ce za 100 z�otych. Zwyczajnie koszmar. Nie > bierz tego do siebie, ale chc� tylko pokaza� mechanizm, kt�ry powoduje, �e > tego typu zlecenia nie zawsze s� uregulowane prawnie i potem zaczynaj� si� > k��tnie o par� z�otych. Przecie� tego typu szablon nie kosztuje a� tak > wiele. Bez urazy Panowie i odpu�cie sobie. Zlecaj�cy nie powinien > publicznie oskar�a� kogo� je�eli nie przedstawi� warunk�w umowy i nie > podpisa� tego wykonuj�cy. Bez tego grafik nie wie co nale�y zrobi� a czego > nie a zlecaj�emu trudno b�dzie udowodni�, �e wys�a� pieni�dze za prac� > skoro prawnie jej nie zleci� :-) No chyba, �e ma na to rachunek.A ma? > Dajcie sobie spok�j, bo w ko�cu projekt p�jdzie do kosza i zmarnuje si� > tylko czas. > > Adam Zy�ka Na przelewach s� podane informacje ze przelew jest zap�at� za wykonanie projekty strony ecoprint.com.pl itp. My umowe posiadamy podpisan� przez Pana Skowronia. I nie chodzi tutaj o 100lub 200z�. My mogli�my wyp�aci� sobie pieni�dze z kieszeni ale pytanie czy Pan Skowro� nie powinien od tych wp�at odprowadzi� podatku... > >
21 lines
814 bytes
814 bytes
EcoPrint Polska napisa�(a): > Przys�a� nam 2 egzemplarze umowy. Jedna podpisali�my drug� zostawili�my > sobie. Pan Skowro� zacz�� wymy�la� i� nie otrzyma� od nas kopii umowy i > chcia� nas naci�gn�� aby�my przes�ali mu nasz� kopie. Dlatego nie mam > poj�cia czy on j� posiada czy nie. My w ka�dym razie posiadamy. W tym momencie �e� przegi��. 7 miesi�cy czeka�em na pieni��ki, a teraz jeszcze publicznie nazwasz mnie k�amc� odno�nie umowy, kt�rej *nie dosta�em* ? I w �adnym razie, nigdy nie prosi�em o przes�anie Waszego egzemplarza. Nasza korespondencja ze stycznia/lutego-sierpnia b�dzie doskona�ym dowodem z s�dzie. B�d� pewny, �e tego tak nie zostawi�. Dla mnie eot. -- �ukasz Skowro� http://lark.pl
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:38
17 lines
606 bytes
606 bytes
EcoPrint Polska napisa�(a): >>>Pan Skowro� otrzyma� pe�n� kwot�. >> >>Jak rozumiem ma te� sw�j egzemplarz umowy >>podpisany przez Was? >>grav > > > Przys�a� nam 2 egzemplarze umowy. Jedna podpisali�my drug� zostawili�my > sobie. Pan Skowro� zacz�� wymy�la� i� nie otrzyma� od nas kopii umowy i > chcia� nas naci�gn�� aby�my przes�ali mu nasz� kopie. Dlatego nie mam > poj�cia czy on j� posiada czy nie. My w ka�dym razie posiadamy. Zaraz, zaraz. Czy wys�ali�cie mu t� umow�? Bo nie napisa�es tego wyra�nie. Pawe� Ko�micki
41 lines
1348 bytes
1348 bytes
> >> Masz racj�. Wp�acili�my pe�n� kwot� mimo nieporozumie� aby spraw� >> sfinalizowa� polubownie. > > Cytat z Larka: > "Pieni�dze oczywi�cie dosta�em, jak wspomnia�em 7 miesi�cy > p�niej(sierpie�). Nie dosta�em jednak podpisanej przez Ciebie umowy(a > jak� do Ciebie wys�a�em) na podstawie jakiej mia�em wykona� i przekaza� > projekt" > > Po mojemu to kolejno�� (przynajmniej taka firma co to si� chwali > �e ma adwokata) jest taka: > 1. umowa pisemna odno�nie przedmiotu zlecenia. > 2. zaliczka > 3. wp�ata reszty nale�no�ci i przekazanie materia��w. > > Czy zachowali�cie tak� kolejno��? > Czy Lark ma sw�j egzemplarz umowy podpisany przez Was. > Je�li nie ma, (a tak w�a�nie publicznie stwierdzi�) to znaczy, > �e s�usznie IMHO nie da� Wam materia��w. > > I tylko w przypadku gdyby mia� t� umow�, m�g�bym stwierdzi�, > �e Wasze roszczenia s� s�uszne. > pozdrawiam > grav Umowe my posiadamy bo to lark ja sporz�dzi� i do nas wys�a�. Odes�ali�my mu j�. A to czy j� ma to jego sprawa. Zawsz� mo�e wywali� j� do kosza i powiedzie� ze nie dosta�. Zaliczka by�a wp�acona, oraz pozosta�a cze�ci pieni�dzy a projektu nie otrzymali�my. > > -- > chcesz koszulk�? > www.gravide.prv.pl > >
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:39
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:39
24 lines
983 bytes
983 bytes
U�ytkownik "EcoPrint Polska" <praca@ecoprint.com.pl> napisa� w wiadomo�ci news:df2c2e$cfq$1@atlantis.news.tpi.pl... > Przys�a� nam 2 egzemplarze umowy. Jedna podpisali�my drug� zostawili�my > sobie. Pan Skowro� zacz�� wymy�la� i� nie otrzyma� od nas kopii umowy i > chcia� nas naci�gn�� aby�my przes�ali mu nasz� kopie. Nie chcia�bym si� czepia�, ale je�li wys�ali�cie listem poleconym to wystarczy zapyta� na poczcie. Musi by� pokwitowany odbi�r oznaczonej konkretnym numerem przesy�ki. Mo�na si� r�wnie� pokusi�, wys�a� nieco dro�ej i otrzyma� potwierdzenie odbioru. Wiem z do�wiadczenia, �e przesy�ki nierejestrowane lubi� sobie czasem znikn��. I je�li Lark twierdzi, �e umowy nie ma, to mo�e rzeczywi�cie warto przyj�� to do wiadomo�ci i przes�a� ponownie kopi�. A tak robicie sobie ko�o pi�ra publicznie... grav -- chcesz koszulk�? www.gravide.prv.pl
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:42
24 lines
770 bytes
770 bytes
gravide napisa�(a): > Czy zachowali�cie tak� kolejno��? By�a wys�ana zaliczka(pono� zale�a�o mu na czasie). Umowa mia�a 'doj��' na dniach. Dochodzi 7 miesi�cy. Widocznie przez kajmany idzie. > Czy Lark ma sw�j egzemplarz umowy podpisany przez Was. Nie mam. Nie otrzyma�em. I nie wiem jaki mia�bym sens k�ama�, skoro publicznie przyzna�em si� do otrzymania pieni��k�w. Ecoprint publicznie robi ze mnie k�amc�. I jak napisa�em. Nie zostawi� tak tego. > Je�li nie ma, (a tak w�a�nie publicznie stwierdzi�) to znaczy, > �e s�usznie IMHO nie da� Wam materia��w. I nie wy�l�. Dop�ki nie dostan� podpisanej przez nich mojego egzemplarza umowy. -- �ukasz Skowro� http://lark.pl
20 lines
552 bytes
552 bytes
>>> >>>Jak rozumiem ma te� sw�j egzemplarz umowy >>>podpisany przez Was? >>>grav >> >> >> Przys�a� nam 2 egzemplarze umowy. Jedna podpisali�my drug� zostawili�my >> sobie. Pan Skowro� zacz�� wymy�la� i� nie otrzyma� od nas kopii umowy i >> chcia� nas naci�gn�� aby�my przes�ali mu nasz� kopie. Dlatego nie mam >> poj�cia czy on j� posiada czy nie. My w ka�dym razie posiadamy. > > Zaraz, zaraz. Czy wys�ali�cie mu t� umow�? Bo nie napisa�es tego wyra�nie. > Tak > Pawe� Ko�micki
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:47
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:47
9 lines
301 bytes
301 bytes
EcoPrint Polska napisa�(a): > My mogli�my wyp�aci� sobie pieni�dze z kieszeni ale pytanie czy Pan Skowro� > nie powinien od tych wp�at odprowadzi� podatku... To umowa o dzie�o? Bo wtedy to wy odprowadzacie podatek i jemu wyp�acacie kwot� po potr�ceniu. Pawe� Ko�micki
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:48
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:48
27 lines
892 bytes
892 bytes
> > W tym momencie �e� przegi��. > 7 miesi�cy czeka�em na pieni��ki, a teraz jeszcze publicznie nazwasz mnie > k�amc� odno�nie umowy, kt�rej *nie dosta�em* ? I w �adnym razie, nigdy nie > prosi�em o przes�anie Waszego egzemplarza. > > Nasza korespondencja ze stycznia/lutego-sierpnia b�dzie doskona�ym dowodem > z s�dzie. B�d� pewny, �e tego tak nie zostawi�. > > Dla mnie eot. Prosz� w takim razie o informacj� dlaczego nie odbiera Pan telefon�w ani nie odpisuje na nasze maile. Pieniadze Pan otrzyma� wystarczy�o tylko przes�a� to za co wzi�� Pan pieni�dze i by�oby po sprawie. A unikanie wszelkich kontakt�w w sytuacji kiedy si� ju� wzi�o pieni�dze dobrze nie �wiadczy i nikt nie b�dzie czeka� a� w ko�cu trzysetny telefon Pan lark odbierze. > > -- > �ukasz Skowro� > http://lark.pl
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:49
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:49
28 lines
1317 bytes
1317 bytes
U�ytkownik "EcoPrint Polska" < > Przys�a� nam 2 egzemplarze umowy. Jedna podpisali�my drug� zostawili�my > sobie. Pan Skowro� zacz�� wymy�la� i� nie otrzyma� od nas kopii umowy i > chcia� nas naci�gn�� aby�my przes�ali mu nasz� kopie. Dlatego nie mam > poj�cia czy on j� posiada czy nie. My w ka�dym razie posiadamy. ------------------- Co� mi si� tu nie zgadza. Kilka godzin wcze�niej piszesz "...A co do jego bredni o umowie i jaki� odsetkach nie raczy� nam nawet o tym wspomnie� telefonicznie ani w mailu..." Teraz piszesz, �e o tej umowie wiedzia�e� i j� podpisali�cie... Normalnym jest, �e korespondencja czasem ginie na poczcie, je�eli tamta strona nie dosta�a podpisanej przez Was umowy i prosi o jej ponowne przes�anie, to robi si� ksero ze swojego egzemplarza, podpisuje jeszcze raz i wysy�a listem poleconym (tak na wszelki wypadek). Problem zostaje rozwi�zany przy odrobinie dobrej woli, z godzin� po rozmowie telefonicznej. Przy tym wszystkim rodzi si� podejrzenie, �e mo�e w pewnym momencie ustalone wcze�niej warunki umowy przesta�y Wam odpowiada�. Wybacz takie insynuacje, ale ja naprawd� nie rozumiem, dlaczego nie mo�na by�o autorowi przes�a� kopii tej umowy. Pozdrawiam Darek
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:57
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:57
35 lines
1469 bytes
1469 bytes
> ------------------- > Co� mi si� tu nie zgadza. > Kilka godzin wcze�niej piszesz > "...A co do jego bredni o umowie i jaki� odsetkach nie raczy� nam nawet o > tym wspomnie� > telefonicznie ani w mailu..." > Teraz piszesz, �e o tej umowie wiedzia�e� i j� podpisali�cie... > Normalnym jest, �e korespondencja czasem ginie na poczcie, je�eli tamta > strona nie dosta�a podpisanej przez Was umowy i prosi o jej ponowne > przes�anie, to robi si� ksero ze swojego egzemplarza, podpisuje jeszcze > raz i wysy�a listem poleconym (tak na wszelki wypadek). Problem zostaje > rozwi�zany przy odrobinie dobrej woli, z godzin� po rozmowie > telefonicznej. > Przy tym wszystkim rodzi si� podejrzenie, �e mo�e w pewnym momencie > ustalone wcze�niej warunki umowy przesta�y Wam odpowiada�. Wybacz takie > insynuacje, ale ja naprawd� nie rozumiem, dlaczego nie mo�na by�o autorowi > przes�a� kopii tej umowy. > > Pozdrawiam > Darek �le zrozumia�e�. Umow� odes�ali�my poczt�. Teraz jak wp�acili�my ca�o�� pieni�dzy za ten projekt czekamy aby go otrzyma�. I do dnia dzsiejszego go nie ma. Brak tak�e kontaktu z Panem Skowroniem. Obieca� nam we wcze�niejszych mailach i� projekt prze�le bo pieni�dze ju� ma. A dzi� na forum dowiaduje si� w tej samej chwili co wy i� chc� umow� i odsetki. Dlaczego nie napisa� tego do nas przez tyle czasu tylko tutaj. >
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:59
Date: Tue, 30 Aug 2005 21:59
21 lines
991 bytes
991 bytes
U�ytkownik "EcoPrint Polska" <praca@ecoprint.com.pl> napisa� w wiadomo�ci news:df24e5$5id$1@nemesis.news.tpi.pl... Dalej jest to niejasne. Firma wys�a�a pieni�dze. Wnioskuj�, �e nie ma rachunku. Wtedy musia�a by zatrudnic grafika i odprowadzi� za niego podatek i zap�aci� ZUS a jemu wys�a� kwot� netto. A tak nie jest. Jest tylko umowa o wykonanie pracy. Lepiej si� dobrze oboje zastan�wcie, bo nikt tu nie wygra a oboje stracicie. Dla Skarbowego oboje nie zap�acili�cie podatku. O Zusie nie wspomn�. B�dziecie si� ci�gn�� po s�dach jakie� 3-5 lat. Oboje stracicie czas i pieni�dze. Dziwi� si� tylko, �e zlecaj�cy prowadz�c dzia�alno�� gospodarcz� i pewnie zarudniaj�c ludzi nie za�atwi� tak prostej sprawy jak umowa o prac�. A je�eli zrobi� to �wiadomie to szkoda jego czasu w s�dzie. Prze�pijcie si� a rano porozmawiajcie. Nerwy s� z�ym doradc�. Pozdrawiam Adam Zy�ka
Date: Tue, 30 Aug 2005 22:01
Date: Tue, 30 Aug 2005 22:01
21 lines
884 bytes
884 bytes
U�ytkownik "EcoPrint Polska" < > �le zrozumia�e�. Umow� odes�ali�my poczt�. Teraz jak wp�acili�my ca�o�� > pieni�dzy za ten projekt > czekamy aby go otrzyma�. I do dnia dzsiejszego go nie ma. Brak tak�e > kontaktu z Panem Skowroniem. > Obieca� nam we wcze�niejszych mailach i� projekt prze�le bo pieni�dze ju� > ma. A dzi� na forum dowiaduje > si� w tej samej chwili co wy i� chc� umow� i odsetki. Dlaczego nie napisa� > tego do nas przez tyle czasu tylko tutaj. ------------------------- Potrafi� sobie wyobrazi� sytuacj�, kiedy bez umowy autor nie powinien wyda� dzie�a. Cho�by w przypadku, gdy w tej umowie powinna by� zawarta informacja, �e wszystkie materia�y potrzebne do stworzenia tej strony dosta� od zamawiaj�cego i stanowi� jego (zamawiaj�cego) w�asno��. Pozdrawiam Darek
Date: Tue, 30 Aug 2005 22:06
Date: Tue, 30 Aug 2005 22:06
24 lines
776 bytes
776 bytes
EcoPrint Polska napisa�(a): > �le zrozumia�e�. Umowa podpisana by�a w styczniu. Mamy sierpie�. Zaksi�gowa�e� j� naturalnie i odprowadzi�e� podatek? > A dzi� na forum dowiaduje > si� w tej samej chwili co wy i� chc� umow� i odsetki. Dlaczego nie napisa� > tego do nas przez tyle czasu tylko tutaj. Dzi� si� dowiadujsz, powiadasz? Obiecywa�e� mi Ty, obiecywa�a mi Twoja(pono�) �ona, �e zostanie ona wys�ana. Przejd� si� mo�e w ko�cu na t� poczt� i wy�lij mi t� umow�, bo chyba jej nie wyrzuci�e�? Ju� Ci powiedzia�em, �e nasza korespondencja jest doskona�ym dowodem. I nie dostaniesz plik�w �r�d�owych, p�ki ja nie dostan� umowy. -- �ukasz Skowro� http://lark.pl
Date: Tue, 30 Aug 2005 22:11
Date: Tue, 30 Aug 2005 22:11
25 lines
1024 bytes
1024 bytes
U�ytkownik "Darek S." <darek_s@_WYTNIJ_TO_op.pl> napisa� w wiadomo�ci news:df2dp8$2l3k$1@node1.news.atman.pl... > �e wszystkie materia�y potrzebne do stworzenia tej strony dosta� od > zamawiaj�cego i stanowi� jego (zamawiaj�cego) w�asno��. Masz racj�. Mog� byc przecie� kaw�em drania i zrobi� jeszcze jedno. Np widz�c zmiany w wykonanej grafice po roku zaskar�y� fim� o z�amnie praw autorskich, gdy� kupi�a produkt do u�ytkowania a nie wykorzystywania :-) Ci�gn� wtedy firm� po s�dach narzekaj�c na poniesione strarty moralne, nieprzespane noce itp. Wyceniam to na przyk�adowo 100 000 000 i mamy niez�� jazd�. I w�asnie dlatego podpisuje sie umowy, gdzie zawiera si� informacje typu: Forma zatrudnienia Przekazanie Praw Autorskich dla projektu Obowi�zk�w grafika i czasu realizacji projektu Praw przes�anych materia��w, aby w przysz�o�ci grafik nie wykorzysta� ich do innych zlece� Kwoty wynagrodzenia Co� jeszcze?
Date: Tue, 30 Aug 2005 22:27
Date: Tue, 30 Aug 2005 22:27
32 lines
1048 bytes
1048 bytes
> > Umowa podpisana by�a w styczniu. Mamy sierpie�. Zaksi�gowa�e� j� > naturalnie i odprowadzi�e� podatek? > >> A dzi� na forum dowiaduje >> si� w tej samej chwili co wy i� chc� umow� i odsetki. Dlaczego nie >> napisa� tego do nas przez tyle czasu tylko tutaj. > > Dzi� si� dowiadujsz, powiadasz? > Obiecywa�e� mi Ty, obiecywa�a mi Twoja(pono�) �ona, �e zostanie ona > wys�ana. Przejd� si� mo�e w ko�cu na t� poczt� i wy�lij mi t� umow�, bo > chyba jej nie wyrzuci�e�? > > Ju� Ci powiedzia�em, �e nasza korespondencja jest doskona�ym dowodem. I > nie dostaniesz plik�w �r�d�owych, p�ki ja nie dostan� umowy. > Twoja umowa zostala wyslana. My mamy tylko nasza. mamy tobie nasza wyslac ?? A w tedy znowu cos wymyslisz ?? Dlaczego po otrzymaniu calosci pieniedzy nie napisales ze cos jeszcze potrzebujesz tylko obiecywales terminy i ich nie dotrzymywales ?? taki uczciwy jestes ?? Jestes oszust i tyle. > > -- > �ukasz Skowro� > http://lark.pl
Date: Tue, 30 Aug 2005 22:33
Date: Tue, 30 Aug 2005 22:33
22 lines
711 bytes
711 bytes
EcoPrint Polska napisa�(a): > Twoja umowa zostala wyslana. My mamy tylko nasza. mamy tobie nasza wyslac ?? Niez�y jeste�. Czytasz co Ci ludzie napisali? Zr�b ksero, podpisz jeszcze raz i wy�lij za potwierdzeniem odbioru. Na pytania ju� nie raczy�e� odpowiedzie�. Mam dzwoni� do skarb�wki i pyta� o odprowadzony podatek? Bo co� mi si� wydaje, �e tej umowy zwyczajnie nie masz i ewidencjonowana wcale nie by�a. W takim przypadku jak napisa�em - o plikach zapomnij. Zawsze tak zwyzywasz ludzi od oszust�w bez �adnych dowod�w? Przejedziesz si� na tym w�a�nie przypadku. I dla mnie to koniec dyskusji z Twoj� osob�. -- �ukasz Skowro� http://lark.pl
Author: "rezist.com"
Date: Tue, 30 Aug 2005 22:35
14 lines
258 bytes
258 bytes
> Jestes oszust i tyle. Fajnie jest... publiczne znieslawienia :P Tak przy okazji, jesli juz dojdzie do procesu, dofinansujcie jakies schronisko dla zwierzat. Niech chociaz one cos z tego maja. -- tomek nowak http://rezist.com http://anvilstrike.com
Author: "Jacek Kauch"
11 lines
166 bytes
166 bytes
U�ytkownik "EcoPrint Polska" <praca@ecoprint.com.pl> napisa� w wiadomo�ci news:df2csn$55e$1@nemesis.news.tpi.pl... > Tak Masz potwierdzenie odbioru? JK
Date: Tue, 30 Aug 2005 22:37
Date: Tue, 30 Aug 2005 22:37
13 lines
119 bytes
119 bytes
> >> Tak > > Masz potwierdzenie odbioru? Zwrotki nie mam. Mam natomiast dow�d nadania listu poleconego > > JK
Date: Tue, 30 Aug 2005 22:39
Date: Tue, 30 Aug 2005 22:39
21 lines
386 bytes
386 bytes
> Fajnie jest... publiczne znieslawienia :P Inaczej takiej osoby nie mo�na nazwa�. W s�dzie powt�rz� to samo. > > Tak przy okazji, jesli juz dojdzie do procesu, > dofinansujcie jakies schronisko dla zwierzat. > Daj adres jesli znasz jakie� potrzebuj�ce. ;-) > Niech chociaz one cos z tego maja. > > -- > tomek nowak > http://rezist.com > http://anvilstrike.com
Date: Tue, 30 Aug 2005 22:44
Date: Tue, 30 Aug 2005 22:44
38 lines
1276 bytes
1276 bytes
U�ytkownik "lark" <fucking.night@coder.com> napisa� w wiadomo�ci news:df2fq9$2g29$1@news.mm.pl... > EcoPrint Polska napisa�(a): > >> Twoja umowa zostala wyslana. My mamy tylko nasza. mamy tobie nasza wyslac >> ?? > > Niez�y jeste�. Czytasz co Ci ludzie napisali? Zr�b ksero, podpisz jeszcze > raz i wy�lij za potwierdzeniem odbioru. > > Na pytania ju� nie raczy�e� odpowiedzie�. > Mam dzwoni� do skarb�wki i pyta� o odprowadzony podatek? Bo co� mi si� > wydaje, �e tej umowy zwyczajnie nie masz i ewidencjonowana wcale nie by�a. > W takim przypadku jak napisa�em - o plikach zapomnij. > > Zawsze tak zwyzywasz ludzi od oszust�w bez �adnych dowod�w? Przejedziesz > si� na tym w�a�nie przypadku. > > I dla mnie to koniec dyskusji z Twoj� osob�. > Przecie� to ty mieszasz cz�owieku. Napisz mi jaka mam pewno�� i� je�li prze�l� tobie ksero umowy otrzymamy to co nasz i zap�acone. No powiesz to otwarcie. Czy te� znowu co� wymy�lisz. Odpowiadanie na pytania: Jako� nie widze abys odpowiedzia� na moje pytanie dlaczego nie odpisujesz na maile ani nie odbierasz telefon�w jesli kto� chcia� ca�o�� za�atwi� polubownie ?? > > -- > �ukasz Skowro� > http://lark.pl
Author: "ECO"
Date: Tue, 30 Aug 2005 22:48
Date: Tue, 30 Aug 2005 22:48
5 lines
58 bytes
58 bytes
Przepraszam, ma kto� mo�e wkr�ty do regipsu? :p
Date: Tue, 30 Aug 2005 23:00
Date: Tue, 30 Aug 2005 23:00
33 lines
1302 bytes
1302 bytes
EcoPrint Polska napisa�(a): > Przecie� to ty mieszasz cz�owieku. Napisz mi jaka mam pewno�� i� je�li > prze�l� tobie ksero umowy otrzymamy > to co nasz i zap�acone. No powiesz to otwarcie. Czy te� znowu co� wymy�lisz. Poszukaj sobie. W tym samym w�tku jest. Chyba, �e jako� wyrywkowo czytasz. Otrzymasz pliki jak otrzymam umow�. > Odpowiadanie na pytania: Jako� nie widze abys odpowiedzia� na moje pytanie > dlaczego nie odpisujesz na maile ani nie odbierasz telefon�w > jesli kto� chcia� ca�o�� za�atwi� polubownie ?? Cz�owieku, wmawiasz mi sytuacje jakie nie mia�y miejsca. Nazywasz mnie oszustem, wkr�casz mi k�amstwa i sugerujesz jakie� machlojki z mojej strony. Zwodzisz mnie przez 7 miesi�cy karmi�c przez ten czas coraz to wymy�lniejszymi bredniami. Bezpodstawnie mnie oczerniasz. Mam Ci� zwyczajnie do��. Nie mam ochoty z Tob� rozmawia�. Od tego b�d� odpowiednie organy. Ja czekam na umow�. A w mi�dzyczasie sprawdzaj�c Twoj� wiarygodno�� poprosz� dat� i numer nadania listu poleconego jaki pono� do mnie wys�a�e�. Zobaczymy co na to poczta. I po raz kolejny powtarzam. Nie dzwo� do mnie. Czekam na umow�, a nie na telefon. -- �ukasz Skowro� http://lark.pl
Author: "Gregbike"
Date: Tue, 30 Aug 2005 23:12
Date: Tue, 30 Aug 2005 23:12
10 lines
100 bytes
100 bytes
> Przepraszam, ma kto� mo�e wkr�ty do regipsu? :p A mog� by� ��te? MSPANC Greg
Author: "Casiel"
Date: Tue, 30 Aug 2005 23:43
Date: Tue, 30 Aug 2005 23:43
11 lines
201 bytes
201 bytes
U�ytkownik "EcoPrint Polska" napisa� w wiadomo�ci news:df24e5$5id$1@nemesis.news.tpi.pl... > Witam, > Oj, brakowa�o takiego cyrku od czasu B.Sypkiej Kolejki i �p. Prezesa... Pzdr, Piotr
Author: "Jacek Kauch"
Date: Wed, 31 Aug 2005 00:23
Date: Wed, 31 Aug 2005 00:23
18 lines
701 bytes
701 bytes
U�ytkownik "EcoPrint Polska" <praca@ecoprint.com.pl> napisa� w wiadomo�ci news:df2g3u$g0i$1@nemesis.news.tpi.pl... > Zwrotki nie mam. Mam natomiast dow�d nadania listu poleconego Nic nie warte. Prosi Cie o kopi�, zr�b i wy�lij z potwierdzeniem odbioru ale nie poczt� a kurierem (nich kurier da mu do podpisu o�wiadczenie o otrzymaniu kopii umowy o dzie�o), wtedy nie b�dzie mia� podstaw do zaniechania dostarczenia przedmiotu umowy. Gdy dalej nie wyda masz otwart� drog� do roszcze�. A z wyswiskami to za daleko pogna�e�. Na jego miejscu ju� bym prawnika pilnowa� by z�o�y� wniosek procesowy. Wi�cej bym zyska� niz projektuj�c strony. JK
Author: boruva
Date: Wed, 31 Aug 2005 03:05
Date: Wed, 31 Aug 2005 03:05
10 lines
379 bytes
379 bytes
EcoPrint Polska napisa�(a): > Przecie� to ty mieszasz cz�owieku. Napisz mi jaka mam pewno�� i� je�li > prze�l� tobie ksero umowy otrzymamy > to co nasz i zap�acone. No powiesz to otwarcie. Czy te� znowu co� wymy�lisz. A jaka miales pewnosc wysylajac ja poprzednio? Jak nie wyslesz to sie nie dowiesz, wiec po prostu ja wyslij, stracisz cos na tym?
Author: "Myjk"
Date: Wed, 31 Aug 2005 09:36
Date: Wed, 31 Aug 2005 09:36
12 lines
340 bytes
340 bytes
EcoPrint Polska napisa�: > Zwrotki nie mam. Mam natomiast dow�d nadania listu poleconego I nie da�o Ci to do my�lenia? Co� mi si� widzi, �e b�dziesz mia� mokro w gaciach w s�dzie. -- Pozdor Myjk | myjkel[at]op[.]pl | GG 667259 ---= FAQ grupy dyskusyjnej pl.comp.dtp =--- -------= http://emide.neostrada.pl =-------
Author: rogus
Date: Wed, 31 Aug 2005 09:54
Date: Wed, 31 Aug 2005 09:54
14 lines
363 bytes
363 bytes
widze macie problem pokroju, ze jak wysle plik to skad mam pewnosc, ze beda pieniadze, a jak wysle pieniadze to skad mam pewnosc, ze wyslesz plik :D smieszne to troche :D moze na 3, 4eryy! -- --------- Marek Mollin "Rogus" --------- --- myblogspace: http://rogusblog.tk --- - contactmeat: rogus@rogusblogxcutx.tk - ---------- Pozdrawiam|Regards ----------
Author: "Myjk"
Date: Wed, 31 Aug 2005 12:39
Date: Wed, 31 Aug 2005 12:39
22 lines
908 bytes
908 bytes
castrol napisa�: > Z tym ze ty lart bedziesz mial duzo gorzej, bo nie trudno Ci bedzie > udowodnic zes przywlaszczyl sobie pieniadze, bo skoro ktos przelal > Ci pieniadze bez powodu, a ty sobie je np wydales, to powinienes je > oddac w calosci. Bzdura. Nie ma umowy, nie ma interesu. To tak jak ja bym przela� Tobie kas� na konto pod pozorem wykonania jakiej� pracy a nast�pnie pozwa� Ci� do s�du �e sobie przyw�aszczy�e� moje pieni�dze. ;> Moim zdaniem cia�a da�(o) EcoPrint Polska - nie zadba� o to �eby podpisana umowa dotar�a do wykonawcy i jeszcze przela� kas� (bez faktury? bez umowy? - bzdura). Teraz zamiast wykona� kopi� umowy i j� nale�ycie wys�a�, idzie do s�du, gdzie IMHO z kretesem przegra. -- Pozdor Myjk | myjkel[at]op[.]pl | GG 667259 ---= FAQ grupy dyskusyjnej pl.comp.dtp =--- -------= http://emide.neostrada.pl =-------
Re: Zlecê wykonanie grafiki - strona firmowa
Author: "castrol"
Date: Wed, 31 Aug 2005 14:18
Date: Wed, 31 Aug 2005 14:18
39 lines
1329 bytes
1329 bytes
U¿ytkownik "lark" <fucking.night@coder.com> napisa³ w wiadomo¶ci news:df275g$2gj0$1@news.mm.pl... > EcoPrint Polska napisa³(a): > >> [ciach] > > Projekt zosta³ wykonany w styczniu. W styczniu te¿ mia³em otrzymaæ za ow± > pracê pieni±dze. 7 miesiêcy mnie zwodzi³e¶ t³umacz±c siê jakim¶ wypadkiem. Ludzie, uspokujcie sie, bo zachowujecie sie jak dzieci. Juz wiem ze praca zostala wykonana, pieniadze zostaly przelane, umowa wyslana, to o co jeszcze chodzi?? Po co chcecie sie po sadach ciagac, jak jedna i druga strona dostanie tylko po dupie?? Z tym ze ty lart bedziesz mial duzo gorzej, bo nie trudno Ci bedzie udowodnic zes przywlaszczyl sobie pieniadze, bo skoro ktos przelal Ci pieniadze bez powodu, a ty sobie je np wydales, to powinienes je oddac w calosci. Skoro, pieniadze dostales, a plikow nie chcesz teraz przekazac zaslaniajac sie tym ze nie massz umowy to w takim razie dlaczego zatrzymales pieniadze a ich nie oddales?? Oboje zachowujecie sie jak dzieci, a sprawa do rozwiazania jest baardzo prosta. Dogadajcie sie, wyslij mu kopie umowy, a on Ci da pliki. Albo nie wysylaj mu kopii umowy, a Ty lark oddaj mu pieniadze i sie rozejdzcie, bo narazie to ty rzeczywiscie przywlaszczyles sobie pieniazki ktore Ci sie nie naleza (skoro nie masz umowy, to i nie masz podkladki) -- Pozdrawiam Jacek
Date: Wed, 31 Aug 2005 14:50
Date: Wed, 31 Aug 2005 14:50
36 lines
1963 bytes
1963 bytes
U�ytkownik "castrol" > Po co chcecie sie po sadach ciagac, jak jedna i druga strona dostanie > tylko po dupie?? Z tym ze ty lart bedziesz mial duzo gorzej, bo nie trudno > Ci bedzie udowodnic zes przywlaszczyl sobie pieniadze, bo skoro ktos > przelal Ci pieniadze bez powodu, a ty sobie je np wydales, to powinienes > je oddac w calosci. > Skoro, pieniadze dostales, a plikow nie chcesz teraz przekazac zaslaniajac > sie tym ze nie massz umowy to w takim razie dlaczego zatrzymales pieniadze > a ich nie oddales?? ----------------------------- Nie masz racji. Nie mo�na tu nawet m�wi� domniemaniu przyw�aszczenia. Jest to tylko zabezpieczenie swoich praw. Umowa powinna by� podpisana jako pierwsza czynno��. To ona reguluje prawa stron zar�wno do dzie�a, jak i zobowi�zania stron wobec siebie. To, �e zamawiaj�cy si� po�pieszy� i przed zawarciem umowy (je�eli zleceniobiorca podpisanej przez niego umowy jeszcze nie dosta�) wp�aci� pieni�dze, to jest najmniej istotne. On si� tego nie wypiera, prosi tylko o spe�nienie podstawowego warunku, czyli podpisania umowy. Nie wiemy, co ona zawiera, ale jej warunki mog� by� bardzo istotne dla zleceniobiorcy i nie�� np. za sob� nast�pne, dodatkowe korzy�ci finansowe, kt�re s� niewsp�mierne wy�sze od kwoty, kt�r� obecnie dosta�? Mo�e jest tam o�wiadczenie, �e np. zdj�cia u�yte w projekcie s� w�asno�ci zleceniodawcy i posiada on do nich wszelkie prawa? Czy Ty, b�d�c na miejscu zleceniobiorcy i umawiaj�c si� na przyk�ad, �e robisz projekt za preferencyjn� cen�, ale za to umowa gwarantuje Ci... no na przyk�ad dwu letni� opiek� nad t� stron�, z ustalonym, miesi�cznym rycza�tem, zgodzi�by� si� na wydanie swojej pracy bez posiadania w r�ku podpisanej umowy? Nawet je�eli ta druga strona ju� by Ci wp�aci�a pieni�dze za t� stron�? Pozdrawiam Darek
Date: Wed, 31 Aug 2005 14:53
Date: Wed, 31 Aug 2005 14:53
31 lines
1100 bytes
1100 bytes
U�ytkownik "Myjk" <myjkel@nospam.op.pl> napisa� w wiadomo�ci news:xn0e6nhaj1rcf1x008@news.onet.pl... > Bzdura. Nie ma umowy, nie ma interesu. To tak jak ja bym przela� > Tobie kas� na konto pod pozorem wykonania jakiej� pracy a nast�pnie > pozwa� Ci� do s�du �e sobie przyw�aszczy�e� moje pieni�dze. ;> No zgadza sie, nie ma umowy, nie ma interesu, wiec pieniadze ktore otrzymal od EcoPrint powinien zwrocic a nie wydac skoro mu sie nie naleza > Moim zdaniem cia�a da�(o) EcoPrint Polska - nie zadba� o to > �eby podpisana umowa dotar�a do wykonawcy i jeszcze przela� > kas� (bez faktury? bez umowy? - bzdura). Teraz zamiast wykona� > kopi� umowy i j� nale�ycie wys�a�, idzie do s�du, gdzie IMHO > z kretesem przegra. To ze przelal nie ma nic do rzeczy, mogl sie pomylic i przelac a lark te pieniadze powinien zwrocic bo przeciez mu sie nie naleza to dlavczego ich nie oddal?? Wielokrotnie podobne sytuacje (z pomylkowo przelanymi pieniedzmi) byly poruszane na pl.soc.prawo :) polecam lekture archiwum :) -- Pozdrawiam Jacek
Date: Wed, 31 Aug 2005 15:02
Date: Wed, 31 Aug 2005 15:02
75 lines
3320 bytes
3320 bytes
U�ytkownik "Darek S." <darek_s@_WYTNIJ_TO_op.pl> napisa� w wiadomo�ci news:df4960 > Nie masz racji. Nie mo�na tu nawet m�wi� domniemaniu przyw�aszczenia. Jest > to tylko zabezpieczenie swoich praw. Umowa powinna by� podpisana jako > pierwsza czynno��. ale ja tego nie kwestionuje :) Tylko ze samosadow w Polsce wykonywac nie wolno, i nie mozna sobie od tak tych pieniedzy wziac jako zabezpieczenie swoich praw. Zwlaszcza ze zadne prawa tu nie zostaly zlamane, oprocz tych pomowien tu na grupie. Lark mogl nie przystepowac do prac bez swojej kopii umowy, przystapil, wykonal projekt, stracil swoj czas - ja juz kilka razy zrobilem w taki sposob projekt do szuflady, coz zdarza sie. Eco cos tam wplacilo mu pieniadze na konto, jesli nie chcial wspolpracowac to mogl pieniadze zwrocic, a on je zatrzymal, pytam, na jakiej podstawie?? Jesli nie chce miec problemow to powinien je jak najszybciej oddac, bo rzeczywiscie Eco moze zglosic ten fakt do prokuratury. > To ona reguluje prawa stron zar�wno do dzie�a, jak i zobowi�zania stron > wobec siebie. To, �e zamawiaj�cy si� po�pieszy� i przed zawarciem umowy > (je�eli zleceniobiorca podpisanej przez niego umowy jeszcze nie dosta�) > wp�aci� pieni�dze, to jest najmniej istotne. On si� tego nie wypiera, > prosi tylko o spe�nienie podstawowego warunku, czyli podpisania umowy. Zgadzam sie, ale jesli obie strony nie chca dojsc do porozumienia, czyli jedna strona nie chce przeslac kopii umowy (tez uwazam za glupie wysylanie podpisanych przez siebie kopii, to zleceniodawca powinien wyslac oba egzemplarze) a druga strona nie chce przekazac prac, bo nie ma umowy, to powinni sobie po prostu podziekowac bo na jakiej niby podstawie lark przetrzymuje nie swoje pieniadze i nimi obraca?? > Nie wiemy, co ona zawiera, ale jej warunki mog� by� bardzo istotne dla > zleceniobiorcy i nie�� np. za sob� nast�pne, dodatkowe korzy�ci finansowe, > kt�re s� niewsp�mierne wy�sze od kwoty, kt�r� obecnie dosta�? Mo�e jest > tam o�wiadczenie, �e np. zdj�cia u�yte w projekcie s� w�asno�ci > zleceniodawcy i posiada on do nich wszelkie prawa? Umowy nie ma, wiec nie ma co o niej dyskutowac :) Nie ma umowy, nie ma projektu i sprawa powinna sie zakonczyc. A teraz nie ma umowy, i lark w ramach rekompensaty wzial pieniadze ktorych wziac nie powinien, ot taka prawda. Dodam ze potwierdzenie przelewu tez bedzie dowodem w sprawie na niekorzysc larka > Czy Ty, b�d�c na miejscu zleceniobiorcy i umawiaj�c si� na przyk�ad, �e > robisz projekt za preferencyjn� cen�, ale za to umowa gwarantuje Ci... no > na przyk�ad dwu letni� opiek� nad t� stron�, z ustalonym, miesi�cznym > rycza�tem, zgodzi�by� si� na wydanie swojej pracy bez posiadania w r�ku > podpisanej umowy? Nawet je�eli ta druga strona ju� by Ci wp�aci�a > pieni�dze za t� stron�? ale ja nie zadam aby lark wydal swoja prace, bron Boze, niech ja trzyma i nic nie daje, tu sie z nim calkowicie zgadzam. Nie rozumiem tylko dlaczego przyjal zaplate skoro nie chce wydac dziela?? Dlaczego nie zwrocil pieniedzy ktore zostaly mu wplacone?? Dobrze wiedzial za co ktos mu zaplacil, wiec powinien te pieniadze odeslac. -- Pozdrawiam Jacek
Page 1 of 2 • 77 total messages
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads