Thread View: pl.comp.lang.asm
1 messages
1 total messages
Started by "ikarek"
Mon, 10 Sep 2012 16:04
[OT] trace/dump pod windows
Author: "ikarek"
Date: Mon, 10 Sep 2012 16:04
Date: Mon, 10 Sep 2012 16:04
23 lines
1098 bytes
1098 bytes
Witam Poszukuj� jakiego� rozwi�zania do debugowania/�ledzenia proces�w pod win32. Wystarcz� mi procesy user space, natomiast rozwi�zanie musi by� niewidoczne dla �ledzonej aplikacji (tzn.: nie prosty debugger). Kr�tko m�wi�c - wirtualizer lub emulator, z wbudowan� funkcj� rozpoznawania proces�w wewn�trz guest'a i z narz�dziami do RE. W szczeg�lno�ci, zale�y mi na "rozpakowywaniu" plik�w wykonywalnych oraz �ledzeniu wykonywanego kodu. Czy co� takiego istnieje? Szuka�em sporo w interencie i znalaz�em troch� rozwi�za�, kt�re jednak albo s� bardzo trudne do wykonania (samodzielna kompilacja XEN, kvm czy bochs) i nie maj� praktycznie �adnego helpa - albo te� s� to ogromne koby�y "do wszystkiego", do wielu rodzaj�w procesor�w i architektur, gdzie specyficzne narz�dzia pod windows i tak trzeba sobie napisa� samemu. Ja potrzebuj� czego� sprofilowanego pod x86/windows i gotowego "out of the box" - aby by�o skuteczne i mo�liwe do opanowania w rozs�dnym czasie. Komercyjny produkt z dobrym wsparciem.
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads