Thread View: pl.comp.lang.javascript
3 messages
3 total messages
Started by Roman Tyczka
Fri, 15 Feb 2019 14:03
Zmiana styli w CSS (nie w HTML!)
Author: Roman Tyczka
Date: Fri, 15 Feb 2019 14:03
Date: Fri, 15 Feb 2019 14:03
25 lines
621 bytes
621 bytes
Witam, Czy jest możliwa zmiana właściwości zdefiniowanego stylu? Nie chodzi mi o zmianę na poziomie noda HTML, tylko bezpośrednio, globalnej definicji zawartej w CSS? Czyli mam styl np. .firstbox { color: blue; } i używam go na stronie w różnych miejscach. I teraz chcę zmienić jego property color z blue na red. Nie w kontekście jakichś konkretnych obiektów HTML tylko globalnie, tak, że potem wszystkie używające go obiekty od razu tę właściowość będą mieć zmienioną. Coś w stylu (pseudozapis): CssClass('firstbox').setProperty('color', 'blue'); Da się? -- pozdrawiam Roman Tyczka
Re: Zmiana styli w CSS (nie w HTML!)
Author: Cezary Tomczyk
Date: Fri, 15 Feb 2019 14:33
Date: Fri, 15 Feb 2019 14:33
29 lines
814 bytes
814 bytes
On 15/02/2019 14:03, Roman Tyczka wrote: > > Witam, > > Czy jest możliwa zmiana właściwości zdefiniowanego stylu? Nie chodzi mi o > zmianę na poziomie noda HTML, tylko bezpośrednio, globalnej definicji > zawartej w CSS? > > Czyli mam styl np. > > .firstbox { > color: blue; > } > > i używam go na stronie w różnych miejscach. I teraz chcę zmienić jego > property color z blue na red. Nie w kontekście jakichś konkretnych obiektów > HTML tylko globalnie, tak, że potem wszystkie używające go obiekty od razu > tę właściowość będą mieć zmienioną. > Coś w stylu (pseudozapis): > > CssClass('firstbox').setProperty('color', 'blue'); > > Da się? To może Cię zainterestować: https://developer.mozilla.org/en-US/docs/Web/API/StyleSheet -- Cezary Tomczyk http://www.ctomczyk.pl/
Re: Zmiana styli w CSS (nie w HTML!)
Author: zpksoft
Date: Sat, 16 Feb 2019 07:17
Date: Sat, 16 Feb 2019 07:17
41 lines
1223 bytes
1223 bytes
W dniu piątek, 15 lutego 2019 14:03:56 UTC+1 użytkownik Roman Tyczka napisał: > Witam, > > Czy jest możliwa zmiana właściwości zdefiniowanego stylu? Nie chodzi mi o > zmianę na poziomie noda HTML, tylko bezpośrednio, globalnej definicji > zawartej w CSS? > > Czyli mam styl np. > > .firstbox { > color: blue; > } > > i używam go na stronie w różnych miejscach. I teraz chcę zmienić jego > property color z blue na red. Nie w kontekście jakichś konkretnych obiektów > HTML tylko globalnie, tak, że potem wszystkie używające go obiekty od razu > tę właściowość będą mieć zmienioną. > Coś w stylu (pseudozapis): > > CssClass('firstbox').setProperty('color', 'blue'); > > Da się? > > -- > pozdrawiam > Roman Tyczka Zagadnienie jest ciekawe, kiedyś się na taką potrzebę natknąłem ale szybko to ominąłem :) Googiel znalazł kompletną, jak mi się zdaje na pierwszy rzut oka, odpowiedź: https://www.w3.org/wiki/Dynamic_style_-_manipulating_CSS_with_JavaScript Paweł
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads