Thread View: pl.comp.lang.pascal
4 messages
4 total messages
Started by "Karel"
Mon, 21 Dec 1998 00:00
dwa problemy: "exec" i "putimage"
Author: "Karel"
Date: Mon, 21 Dec 1998 00:00
17 lines
340 bytes
340 bytes
Baaardzo bym prosil o odpowiedz: 1. Dlaczego poleceie exec nie chce mi dzialac? W przykladowym programiku z helpow dziala, ale jak dodam do niego graficzke, to sie psuje caly pgm. Dalem swapvectors. 2. Jak wczytac plik bmp, pcx, albo jakikolwiek? Wiem, ze cos od tylu, ale prosilbym cala procedurke, bo nie jestem w tym orlem. Karel
Re: dwa problemy: "exec" i "putimage"
Author: "Jarek Kucypera"
24 lines
602 bytes
602 bytes
Karel napisa�(a) w wiadomo�ci: <75lrvg$clb$1@korweta.task.gda.pl>... >Baaardzo bym prosil o odpowiedz: > >1. >Dlaczego poleceie exec nie chce mi dzialac? >W przykladowym programiku z helpow dziala, ale jak dodam do niego >graficzke, to sie psuje caly pgm. Dalem swapvectors. Co to znaczy "dodam graficzk�" ? W programie wywo�ywanym czy wywo�uj�cym ? Najlepiej pode�lij jaki� listing. >2. >Jak wczytac plik bmp, pcx, albo jakikolwiek? >Wiem, ze cos od tylu, ale prosilbym cala procedurke, bo nie jestem >w tym orlem. mo�e tu: http://www.gdsoft.com/swag/ co� znajdziesz J.K.
Author: "Piotr ,,Neevor'
Date: Wed, 23 Dec 1998 00:00
23 lines
873 bytes
873 bytes
> 1. > Dlaczego poleceie exec nie chce mi dzialac? > W przykladowym programiku z helpow dziala, ale jak dodam do niego > graficzke, to sie psuje caly pgm. Dalem swapvectors. Jesli uzywasz sterownikow bgi, to brakuje ci pamieci na stercie. Nie udalo mi sie z tym nic zrobic. > 2. > Jak wczytac plik bmp, pcx, albo jakikolwiek? > Wiem, ze cos od tylu, ale prosilbym cala procedurke, bo nie jestem > w tym orlem. Widzialem takie zrodlo na Turbo Pascal Programmers page (GIF i BMP). Nie pamietam adresu ale jest wejscie ze strony Borlanda. __ Piotr ,,Neevor'' Bochaczyk ___ ___ __ ___ member of Team OS/2 Poland _ _ _ __ _ _ & Asu'a Programmers Group _ _ __ __ _ _ _ _ __ _ neevor@teamos2.org.pl ___ ___ __ ______ __ Uroda x Rozum = const
Author: "UczMz"
31 lines
704 bytes
704 bytes
Witam... ad.1 Prawdopodobnie w dyrektywie kompilatora przydzielasz za malo pamieci. ad. 2 Mam modul dla pascala do wyswietlania PCX. Chetnych na priva. pozdrawiam UczMz uczmz@polbox.com [...] myslenie boli bardziej niz reszta [...] Karel napisa�(a) w wiadomo�ci: <75lrvg$clb$1@korweta.task.gda.pl>... >Baaardzo bym prosil o odpowiedz: > >1. >Dlaczego poleceie exec nie chce mi dzialac? >W przykladowym programiku z helpow dziala, ale jak dodam do niego >graficzke, to sie psuje caly pgm. Dalem swapvectors. > >2. >Jak wczytac plik bmp, pcx, albo jakikolwiek? >Wiem, ze cos od tylu, ale prosilbym cala procedurke, bo nie jestem >w tym orlem. > >Karel > >
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads