Thread View: pl.comp.lang.pascal
2 messages
2 total messages
Started by Solaris
Sat, 03 Apr 2010 14:29
Problem z wątkami?
Author: Solaris
Date: Sat, 03 Apr 2010 14:29
Date: Sat, 03 Apr 2010 14:29
28 lines
1138 bytes
1138 bytes
Hej Mam problem z programem. Źródło dostępne jest pod adresem http://fajek.sytes.net/vandal/areszt/wydra.pp (Z programu powycinałem zbędne rzeczy (parser irc, wojny itp) starałem się zrobić z niego minimum ;-)) Bodajże ten sam program na fpc 2.2 działał poprawnie (W sensie wysyłał poza TClone.Run() wiadomości) Przepisz na błąd: 1) Uruchomić program ;-) 2) komenda: new 3) komenda: connect 1 4) komenda: test / ACCESS VIOLATION dla dowolnego indeksu clona wcześniej oczywiście stworzonego (new) 5) komenda: np. raw PRIVMSG #kanal :TEKST - nie wyswietla na kanale tego co chce W obiekcie TClone w procedurze Run() oczywiscie wysylanie do servera tekstów działa prawdiłowo poza tą procedurą w tym obiekcie niestety nie da się już wysłać żadnego tekstu do IRC Servera Może ktoś zerknąć na to i powiedzieć w czym leży problem? Domyślam się, że coś nie tak z wątkami. Straceowałem i debugowałem gdb ale nic ciekawego nie zobaczyłem (program skompilowany z obsługą DWARF) Kompilator: FPC 2.4 -- Contact: GG#44450, solargrim at gmail.com 19:16:28 -!- Platyna Erroneous Nickname
Re: Problem z wątkami?
Author: darekm
Date: Tue, 06 Apr 2010 15:18
Date: Tue, 06 Apr 2010 15:18
37 lines
1374 bytes
1374 bytes
W dniu 2010-04-03 14:29, Solaris pisze: > Hej > > Mam problem z programem. Źródło dostępne jest pod adresem http://fajek.sytes.net/vandal/areszt/wydra.pp > (Z programu powycinałem zbędne rzeczy (parser irc, wojny itp) starałem się zrobić z niego minimum ;-)) > > Bodajże ten sam program na fpc 2.2 działał poprawnie (W sensie wysyłał poza TClone.Run() wiadomości) > > Przepisz na błąd: > > 1) Uruchomić program ;-) > 2) komenda: new > 3) komenda: connect 1 > 4) komenda: test / ACCESS VIOLATION dla dowolnego indeksu clona wcześniej oczywiście stworzonego (new) > 5) komenda: np. raw PRIVMSG #kanal :TEKST > - nie wyswietla na kanale tego co chce > > W obiekcie TClone w procedurze Run() oczywiscie wysylanie do servera tekstów działa prawdiłowo poza > tą procedurą w tym obiekcie niestety nie da się już wysłać żadnego tekstu do IRC Servera > > Może ktoś zerknąć na to i powiedzieć w czym leży problem? Domyślam się, że coś nie tak z wątkami. > Straceowałem i debugowałem gdb ale nic ciekawego nie zobaczyłem (program skompilowany z obsługą DWARF) > > Kompilator: FPC 2.4 > A nie jest tak readln(sin, buffer) tak zawłaszcza dojście że nie da się wysłać, może lepiej zrobić to z poolingiem czy coś jest nowego bezpośrednio na socketach, para readln i writeln jest dosyć przestarzała -- Darek
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads