Thread View: pl.comp.lang.pascal
1 messages
1 total messages
Started by =?UTF-8?B?U8WCYX
Wed, 06 Apr 2011 01:30
Logowanie na stronie http, błąd 301
Author: =?UTF-8?B?U8WCYX
Date: Wed, 06 Apr 2011 01:30
Date: Wed, 06 Apr 2011 01:30
56 lines
1795 bytes
1795 bytes
Witam, Napisałem program, który loguje mi się na różne witryny, po czym automatycznie pobiera mi z tych witryn pliki cennika. Problem w tym, że na jedną z witryn nie mogę się zalogować. Program jest trochę rozbudowany, więc napiszę skrótowo czego użyłem: IdHTTP.CookieManager := IdCookie; // IdHTTP.IOHandler := IdSSL; IdHTTP.HandleRedirects := True; IdHTTP.AllowCookies := True; IdHTTP.ReadTimeout := 5000; IdHTTP.Request.UserAgent := 'Mozilla/5.0 (X11; U; Linux i686; pl-PL; rv:1.9.2.16) Gecko/20110322 Fedora/3.6.16-1.fc14 Firefox/3.6.16'; //pobranie strony logowania adres := 'http://nowe.yamo.pl/' IdHTTP.Request.Host := adres; UstawCookies(); strona := IdHTTP.Get(adres); OdbierzCookies(); frData := TIdMultiPartFormDataStream.Create; try frData.AddFormField('l_login', moj_login); frData.AddFormField('l_pass', moje_haslo); frData.AddFormField('sf', 'l_login'); UstawCookies(); strona := IdHTTP.Post(adres, frData); //WYSYŁANIE FORMULARZA OdbierzCookies(); finally FreeAndNil(frData); end; Efekt jest taki, że Post zamiera na ok. półtorej minuty, po czym zwraca pusty ciąg. Gdy zaś HandleRedirects ustawię na false, to zwraca mi błąd 301. Tyle, że w IdHTTP.Response.Location pojawia się wówczas ten sam adres, który użyłem do wysłania formularza(!) - jakiś bezsens. Przeglądarka (Firefox) po wyłączeniu javascript loguje się bez problemów, a więc javascript nie ma tu nic do rzeczy. Obsługa cookies raczej działa dobrze, bo na innych witrynach nie mam takich problemów, ale jak trzeba to podam co jest w UstawCookies i OdbierzCookies. Może ktoś doradzi, co jest nie tak z tym kodem? Gdzie szukać przyczyny problemu? Jakaś wskazówka? Bo ja już nie mam pomysłu. Pozdrawiam, Sławek
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads