Thread View: pl.comp.lang.perl
1 messages
1 total messages
Started by piecia aka draco
Thu, 06 Oct 2011 17:00
Jak =?iso-8859-2?b?cHJ6ZXOzYeY=?= 'dowolny klawisz' do komendy
Author: piecia aka draco
Date: Thu, 06 Oct 2011 17:00
Date: Thu, 06 Oct 2011 17:00
74 lines
1780 bytes
1780 bytes
Witam Obudowuj� polecenie udp-sender (http://udpcast.linux.lu/) za pomoc� interfejsu Curses:UI. Nie wiem za bardzo jak obej�� gdy program czeka na wci�ni�cie dowolnego klawisza aby wys�a� dane. Chcia�bym aby naci�ni�cie 'dowolnego klawisza' odbywa�a si� przez naci�ni�cie odpowiedniego przycisku i �eby program 'nie reagowa�' na wciskane klawisze klawiatury. Co do drugiego to udp-sender ma opcj� --nokbd ale w�wczas po stronie klienta, czyli udp-receiver musia�bym wciska� klawisz a wola�bym to zrobi� po stronie serwera. Poni�ej wystarczaj�cy fragment do testowania. Jakby kto� m�g� mnie nakierowa� co przeczyta�, bo aktualnie nie wiem z kt�rej strony si� do tego zabra�. #v+ #!/usr/bin/perl use strict; use warnings; use Curses::UI; my $cui = new Curses::UI( -clear_on_exit => 1, ); my $window = $cui->add( 'window','Window', -padtop => 1, ); my $viewer = $window->add( 'viewer','TextViewer', -border => 1, -height => $window->height - 10, ); my $button = $window->add( 'button','Buttonbox', -y => -1, -x => 1, -buttons => [ { -label => 'Prepare', -onpress => \&execute, -shortcut => 'p', -value => 'prepare', }, { -label => 'Send', -onpress => \&execute, -shortcut => 's', -value => 'send', } ] ); sub execute { my $this = shift; my $value = $this->get; for($value){ if(/prepare/){ my $command = "udp-sender --file file 2>&1 |"; open(IN,$command); while( defined( my $line = <IN>) ){ chomp($line); $viewer->text($viewer->text.$line."\n"); $viewer->draw; } }elsif(/send/){ #wy�lij dane } } } $cui->set_binding(sub{exit},"\cq"); $cui->mainloop; #v- -- piecia aka dracorp pisz na: piotr kropka rogoza at wp kropka eu
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads