Thread View: pl.comp.mail.mta
2 messages
2 total messages
Started by Krzysztof Szwaba
Mon, 23 Sep 2019 19:44
postfix header_chekcs - wykluczenie dla sieci lokalnej
Author: Krzysztof Szwaba
Date: Mon, 23 Sep 2019 19:44
Date: Mon, 23 Sep 2019 19:44
3 lines
236 bytes
236 bytes
Czy można wykluczyć header_chekcs ? Chciałem zablokować możliwość otrzymywania mailii z załącznikami typu ".doc" przychodzących z "zewnątrz" jednocześnie nie blokując takiej możliwości dla użytkowników sieci lokalnej.
Re: postfix header_chekcs - wykluczenie dla sieci lokalnej
Author: Lemat
Date: Mon, 23 Sep 2019 21:06
Date: Mon, 23 Sep 2019 21:06
17 lines
665 bytes
665 bytes
W dniu 23.09.2019 o 19:44, Krzysztof Szwaba pisze: > Czy można wykluczyć header_chekcs ? > Chciałem zablokować możliwość otrzymywania mailii z załącznikami typu > ".doc" przychodzących z "zewnątrz" jednocześnie nie blokując takiej > możliwości dla użytkowników sieci lokalnej. w master.cf definiujesz postfixa nasłuchującego od strony internetu i postfixa nasłuchującego od strony sieci lokalnej czy zrobisz rozróżnienie adresem IP czy portem - bez znaczenia dla mnie (dla Ciebie pewnie tak) w każdym razie na tym nasłuchującym od strony sieci lokalnej dajesz -o receive_override_options=no_header_body_checks -- Pozdrawiam Lemat
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads