Thread View: pl.comp.mail
3 messages
3 total messages
Started by pueblo
Thu, 02 Jul 2020 14:49
Czy TB =?iso-8859-2?Q?móg³?= mi =?iso-8859-2?Q?wykasowaæ?= emaile?
Author: pueblo
Date: Thu, 02 Jul 2020 14:49
Date: Thu, 02 Jul 2020 14:49
7 lines
499 bytes
499 bytes
Jakie¶ 2 ms. temu podpi±³em TB przez POP3 z poczt± orange.pl Ustawi³em, ¿eby pobiera³ tylko nag³ówki. Nie ustawia³em nic co powodowa³oby usuniêcie czegokolwiek z serwera i nadal nie widzê takiego w³±czonego ustawienia. Dzi¶ siê logujê na pocztê przez www i widzê, ¿e w odebrane zosta³ tylko jeden emial - resztê szlag trafi³. W innych folderach wiadomo¶ci zosta³y. Czy ten TB móg³ sam z jakiego¶ powodu wyczy¶ciæ mi skrzynkê? Ten program ma jakie¶ logi, gdzie by³oby widaæ, ¿e usun±³ te emaile?
Re: Czy TB mógł mi wykasować emaile? [POP3 i maile skasowane na serwerze]
Author: "Andrzej A. Fili
Date: Thu, 02 Jul 2020 17:20
Date: Thu, 02 Jul 2020 17:20
20 lines
975 bytes
975 bytes
pueblo <nomail@nomail.pl> pisze: > Jakieś 2 ms. temu podpiąłem TB przez POP3 z pocztą orange.pl > Ustawiłem, żeby pobierał tylko nagłówki. Nie ustawiałem nic co > powodowałoby usunięcie czegokolwiek z serwera i nadal nie widzę takiego > włączonego ustawienia. > Dziś się loguję na pocztę przez www i widzę, że w odebrane został tylko > jeden emial - resztę szlag trafił. W innych folderach wiadomości zostały. > Czy ten TB mógł sam z jakiegoś powodu wyczyścić mi skrzynkę? Ten program > ma jakieś logi, gdzie byłoby widać, że usunął te emaile? Protokół POP3 domyślnie jest używany w trybie ściągnij i skasuj (na serwerze). Rozwiązania na przyszłość: POP3: Wyłączenie kasowania maili po ściągnięciu i wykrywanie które maile są nowe na podstawie UIDL IMAP: Dostęp do skrzynki pocztowej protokołem IMAP zamiast POP3. AFAIK obecnie w większości przypadku dostęp protokołem IMAP też jest. -- Andrzej A. Filip
Re: Czy TB =?iso-8859-2?Q?móg³?= mi =?iso-8859-2?Q?wykasowaæ?= emaile? [POP3 i maile skasowane na serwerze]
Author: pueblo
Date: Thu, 02 Jul 2020 22:23
Date: Thu, 02 Jul 2020 22:23
9 lines
299 bytes
299 bytes
Witaj Andrzej A. Filip, 02 lip 2020 w news:anfi+2ti8rgc9af-k724@wp.eu napisa³e¶/a¶: > IMAP: Dostêp do skrzynki pocztowej protoko³em IMAP zamiast POP3. > AFAIK obecnie w wiêkszo¶ci przypadku dostêp protoko³em IMAP te¿ > jest. > Ja u¿ywam imap gdzie siê da - akurat orange nie ma tego protoko³u.
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads