Thread View: pl.comp.mail
4 messages
4 total messages
Started by "Arek"
Sat, 26 Jun 2021 18:21
Nie spam na Onecie
Author: "Arek"
Date: Sat, 26 Jun 2021 18:21
Date: Sat, 26 Jun 2021 18:21
11 lines
327 bytes
327 bytes
Onet poczta kwalifikuje mi niektóre maile jako spam. ¯adne reklamy tylko sensowne maile lub niektóre powiadomienia z Allegro. Przejrza³em regu³y ale z nich tez nie wynika kwalifikowanie tych maili jako spam. Czy jest gdzie¶, bo nie mogê znale¼æ, opcja "to nie spam"? Takie co¶ dostêpne na niektórych innych skrzynkach. Arek
Re: Nie spam na Onecie
Author: "Andrzej A. Fili
Date: Sat, 26 Jun 2021 19:06
Date: Sat, 26 Jun 2021 19:06
18 lines
667 bytes
667 bytes
"Arek" <abcdek@poczta.onet.pl.usun_cde> pisze: > Onet poczta kwalifikuje mi niektóre maile jako spam. > Żadne reklamy tylko sensowne maile lub niektóre > powiadomienia z Allegro. > Przejrzałem reguły ale z nich tez nie wynika kwalifikowanie > tych maili jako spam. > Czy jest gdzieś, bo nie mogę znaleźć, opcja "to nie spam"? > Takie coś dostępne na niektórych innych skrzynkach. A czym to czytasz? Przez www czy imap? IMAP => Jaki system operacyjny masz na swoim kompie i z jakiego czytnika maili korzystasz obecnie? Na Linuxa są czytniki IMAP takim opcjami na filtrowanie spamu że to mały problem. Na windę raczej+ też są. -- Andrzej A. Filip
Author: "Arek"
Date: Sun, 27 Jun 2021 18:06
Date: Sun, 27 Jun 2021 18:06
33 lines
1043 bytes
1043 bytes
Andrzej A. Filip napisał(a) w wiadomości: ... >"Arek" <abcdek@poczta.onet.pl.usun_cde> pisze: >> Onet poczta kwalifikuje mi niektóre maile jako spam. >> Żadne reklamy tylko sensowne maile lub niektóre >> powiadomienia z Allegro. >> Przejrzałem reguły ale z nich tez nie wynika kwalifikowanie >> tych maili jako spam. >> Czy jest gdzieś, bo nie mogę znaleźć, opcja "to nie spam"? >> Takie coś dostępne na niektórych innych skrzynkach. > >A czym to czytasz? >Przez www czy imap? >[...] www lub program pocztowy; POP, z IMAP nie korzystam. Onet niektóre maile zbyt gorliwie i wrzuca do spamu a program pocztowy (przez POP) tego nie widzi. Dlatego ustawiłem zamiast wrzucania do spamu dodawanie przed tematem [SPAM] ale to półśrodek. Jest "biała lista" ale tam mozna tylko konkretne pełne adresy (a i to jeszcze próbuje weryfikować). Przez IMAP byłby dostęp do spamu, ale sądziłem, że Onet ma opcję "odznaczania" maili że to nie spam - niech się uczy na przyszłość. Taka opcja byla chyba na Interii. Arek
Author: Mark
Date: Mon, 28 Jun 2021 01:17
Date: Mon, 28 Jun 2021 01:17
23 lines
728 bytes
728 bytes
Dnia 27.06.2021 o 18:06, Arek napisał(a): >>> Onet poczta kwalifikuje mi niektóre maile jako spam. >>> Żadne reklamy tylko sensowne maile lub niektóre >>> powiadomienia z Allegro. >>> Przejrzałem reguły ale z nich tez nie wynika kwalifikowanie >>> tych maili jako spam. >>> Czy jest gdzieś, bo nie mogę znaleźć, opcja "to nie spam"? >>> Takie coś dostępne na niektórych innych skrzynkach. >> >> A czym to czytasz? >> Przez www czy imap? > >> [...] > > www lub program pocztowy; POP, z IMAP nie korzystam. Jest opcja opcja przez WWW, jest to 'ptaszek' pomiędzy przyciskiem przekaż a ikonką kosza. Zaznaczyłem to na zrzucie. https://zapodaj.net/ef04ebe57a787.jpg.html -- Mark keitaro@pnet.pl keiichi@onet.pl
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads