Thread View: pl.comp.networking
1 messages
1 total messages
Started by "Pszemol"
Fri, 18 Aug 2006 14:59
RealVNC server - problemy
Author: "Pszemol"
Date: Fri, 18 Aug 2006 14:59
Date: Fri, 18 Aug 2006 14:59
28 lines
1251 bytes
1251 bytes
[Hamster: archive-copy of posted article (pl.comp.networking)] Nie wiem czy to dobre miejsce do rozmowy o Windows XP Home, ale nie znalazlem lepszej grupy w pl.comp.os.*... Poza tym - byc moze chodzi o problemy z polaczeniem sieciowym. Moj problem jest nastepujacy - uzywam RealVNC, ktory jest czyms w rodzaju "PC-Anywhere" czyli zdalny dostep do klawiatury i ekranu przez internet... Lacze sie z domowym komputerem na ktorym mam dwa konta zdalnie i wszystko jest ok na jednym z kont - widze okienko powitalne z dwoma ikonami oznaczajacymi konta, moge "wejsc" na konto uzytkownika i widze jego desktop, moge zdalnie odpalic programy na jego koncie... Oczywiscie aby to dzialalo musialem przekierowac porty TCP na odpowiednia maszynke w LAN i dopiero wtedy jest ok. Natomiast na swoim koncie (typu adminitratora), na ktorym wlasciwie dokonalem instalacji VNC serwera, polaczenie jest zrywane bez komunikatu o bledzie... Wystarczy ze klikne na okienku powitalna ikonke z moim kontem - buch! Okienko VNC klienta znika, polaczenie zostaje zerwane bez pokazanie nawet mojej tapety... nie dziala. Dodam, ze jest to ten sam pecet - na jednym koncie ktore jest "ordinary user" dziala, a na koncie admina nie dziala. Co sprawdzic, co moze byc problemem ?
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads