Thread View: pl.comp.networking
1 messages
1 total messages
Started by Jacek Midura
Tue, 27 Mar 2007 06:05
[crosspost] Forwardowanie =?ISO-8859-2?Q?pakietów_EAP_miê?= =?ISO-8859-2?Q?dzy_portami_switcha?
Author: Jacek Midura
Date: Tue, 27 Mar 2007 06:05
Date: Tue, 27 Mar 2007 06:05
24 lines
975 bytes
975 bytes
Cze�� Mam nast�puj�c� konfiguracj�: komputer PC <-> switch HP 2626 <-> Pewne Urz�dzenie (PU) (tzn. PC i PU podpi�te do port�w switcha). Chcia�bym, aby PC m�g� si� autentykowa� za pomoc� protoko�u 802.1x na PU. Problem w tym, �e jak wynika z obserwacji tcpdumpa na PCcie, pakiety EAP nie s� forwardowane mi�dzy portami switcha (co sk�din�d jest dosy� logiczne). Czy da si� przestawi� switch tak, aby jednak ich nie wycina�? Albo czy jaki� inny switch daje tak� mo�liwo��? Wiem, �e sam switch HP 2626 potrafi u�ywa� 802.1x w celu weryfikacji dost�pu do swoich port�w. Powy��cza�em w zwi�zku z tym wszystkie zwi�zane z tym opcje, jakie znalaz�em, ale to nie pomog�o. Kluczowe jest dla mnie, aby autentykacji dokonywa�o PU a nie switch, oraz �eby switch by� pomi�dzy (gdy podepn� PC do PU bezpo�rednio, autentykacja dzia�a). Z g�ry dzi�ki za pomoc. -- Jacek Midura
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads