Thread View: pl.comp.nowe-programy
6 messages
6 total messages
Started by Art
Sat, 19 Mar 2016 08:57
FF - sortowanie Historii
Author: Art
Date: Sat, 19 Mar 2016 08:57
Date: Sat, 19 Mar 2016 08:57
11 lines
513 bytes
513 bytes
Pozwalam sobie zapytać tutaj, jako że grupa alt.pl.www.przegladarki zdaje się zakończyła życie, a do zagranicznej grupy mozilla.support.firefox nie dopuszcza mnie serwer. A pytanie jest takie: czy możliwe jest ustawienie opcji "Nieposortowane" jako domyślnej w Historia | Wyświetl całą historię | Widoki | Sortuj? Chodzi mi o to, aby otwierając niektóre pozycje z listy uprzednio oglądanych stron nie zmieniały one swego położenia na liście (nie przeskakiwały do góry). Pozdrawiam, A.
Re: FF - sortowanie Historii
Author: gosc
Date: Sun, 20 Mar 2016 17:51
Date: Sun, 20 Mar 2016 17:51
19 lines
862 bytes
862 bytes
Art wrote: > Pozwalam sobie zapytaæ tutaj, jako ¿e grupa alt.pl.www.przegladarki zdaje > siê zakoñczy³a ¿ycie, a do zagranicznej grupy mozilla.support.firefox nie > dopuszcza mnie serwer. > > A pytanie jest takie: czy mo¿liwe jest ustawienie opcji "Nieposortowane" > jako domy¶lnej w Historia | Wy¶wietl ca³± historiê | Widoki | Sortuj? > Chodzi mi o to, aby otwieraj±c niektóre pozycje z listy uprzednio > ogl±danych stron nie zmienia³y one swego po³o¿enia na li¶cie (nie > przeskakiwa³y do góry). Mo¿esz posortowaæ wed³ug kolumny Location. Po odwiedzeniu strony bêdzie w tym samym miejscu. Ewentualnie mo¿esz kopiowaæ adres do trybu prywatnego. Innym rozwi±zaniem jest skopiowanie plików places.* przed przegl±daniem. Mo¿esz sprawdziæ atrybuty tylko do odczytu. Mo¿esz sprawdziæ te¿ wy³±czenie historii. Jednak najpierw zrób kopiê lub test na innym profilu.
Author: "1634Racine"
Date: Mon, 21 Mar 2016 10:46
Date: Mon, 21 Mar 2016 10:46
14 lines
778 bytes
778 bytes
Art w news:ncj49p$8ji$1@node1.news.atman.pl >> Pozwalam sobie zapytać tutaj, jako że grupa alt.pl.www.przegladarki >> zdaje się zakończyła życie, a do zagranicznej grupy >> mozilla.support.firefox nie dopuszcza mnie serwer. >> A pytanie jest takie: czy możliwe jest ustawienie opcji "Nieposortowane" >> jako domyślnej w Historia | Wyświetl całą historię | Widoki | Sortuj? >> Chodzi mi o to, aby otwierając niektóre pozycje z listy uprzednio >> oglądanych stron nie zmieniały one swego położenia na liście (nie >> przeskakiwały do góry). najogolniej to ten panel [czyli i panel zakladek] dziala po dziadowsku, u mnie ciagle gubi ustawienia sortowan, co wejscie, to niespodzianka, a wzorzec mam w glowie perfekcyjny --> panel zakladek z operze 12.18.
Date: Mon, 21 Mar 2016 22:12
Date: Mon, 21 Mar 2016 22:12
34 lines
1535 bytes
1535 bytes
Dnia Sun, 20 Mar 2016 17:51:56 +0100, gosc napisał(a): > Art wrote: >> Pozwalam sobie zapytać tutaj, jako że grupa alt.pl.www.przegladarki >> zdaje się zakończyła życie, a do zagranicznej grupy >> mozilla.support.firefox nie dopuszcza mnie serwer. >> >> A pytanie jest takie: czy możliwe jest ustawienie opcji >> "Nieposortowane" jako domyślnej w Historia | Wyświetl całą historię | >> Widoki | Sortuj? Chodzi mi o to, aby otwierając niektóre pozycje z >> listy uprzednio oglądanych stron nie zmieniały one swego położenia na >> liście (nie przeskakiwały do góry). > > Możesz posortować według kolumny Location. > Po odwiedzeniu strony będzie w tym samym miejscu. > > Ewentualnie możesz kopiować adres do trybu prywatnego. > > Innym rozwiązaniem jest skopiowanie plików places.* przed przeglądaniem. > Możesz sprawdzić atrybuty tylko do odczytu. > Możesz sprawdzić też wyłączenie historii. > Jednak najpierw zrób kopię lub test na innym profilu. Dziękuję za odpowiedź. Niestety nie znajduję kolumny Location (Położenie) – w zakładce "Widoki" i pozycji "Wyświetl kolumny" widzę tylko: Nazwa, Etykiety, Adres, Ostatnia wizyta, Liczba wizyt, Opis, Dodano, Ostatnia modyfikacja. Chyba, że czegoś tu nie rozumiem... Z plikami places też jest kłopot, bo bo musiałbym wchodzić w uprawnienia root'a (mój OS to Ubuntu). Z tego co widzę, jednak najprościej jest pamiętać, by przed otwieraniem stron z chronologicznie zapisanej listy wybierać opcję "Nieposortowane".
Date: Mon, 21 Mar 2016 22:20
Date: Mon, 21 Mar 2016 22:20
9 lines
467 bytes
467 bytes
Dnia Mon, 21 Mar 2016 10:46:03 +0100, 1634Racine napisał(a): > najogolniej to ten panel [czyli i panel zakladek] dziala po dziadowsku, > u mnie ciagle gubi ustawienia sortowan, co wejscie, to niespodzianka, a > wzorzec mam w glowie perfekcyjny --> panel zakladek z operze 12.18. Jestem podobnego zdania. Wystarczy wybrać w Historii np. "Wczoraj", a w pasku poszukiwań "youtube", by na liście pojawiło się mnóstwo pozycji z dużo wcześniejszych odwiedzin.
Author: gosc
Date: Tue, 22 Mar 2016 02:11
Date: Tue, 22 Mar 2016 02:11
20 lines
873 bytes
873 bytes
> Dziękuję za odpowiedź. > > Niestety nie znajduję kolumny Location (Położenie) – w zakładce "Widoki" > i pozycji "Wyświetl kolumny" widzę tylko: Nazwa, Etykiety, Adres, > Ostatnia wizyta, Liczba wizyt, Opis, Dodano, Ostatnia modyfikacja. Chyba, > że czegoś tu nie rozumiem... Może w mojej angielskiej wersji location oznacza po polsku adres. Sprawdziłem w firefoxie i u mnie dobrze sortuje po polu Added (Dodano). > Z plikami places też jest kłopot, bo bo musiałbym wchodzić w uprawnienia > root'a (mój OS to Ubuntu). Współczuję takiej konfiguracji. Jakoś ciężko mi uwierzyć, że działasz na poziomie zwykłego użytkownika i nie możesz zmienić atrybutów swoich plików. > Z tego co widzę, jednak najprościej jest pamiętać, by przed otwieraniem > stron z chronologicznie zapisanej listy wybierać opcję "Nieposortowane". No to OK.
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads