Thread View: pl.comp.nowe-programy
7 messages
7 total messages
Started by "Kuba"
Wed, 30 Mar 2016 21:46
Norton Ghost pod Dosem nie odpala
Author: "Kuba"
Date: Wed, 30 Mar 2016 21:46
Date: Wed, 30 Mar 2016 21:46
15 lines
861 bytes
861 bytes
Posiadam p³ytkê BootCD Hirens bodaj¿e w wersji 9xxxxx na której jest Norton Ghost 11xxxx Od dobrych kilku lat u¿ytkowa³em ten program bez k³opotu i robi³em sobie czasem za jego pomoc± kopiê systemu pod Dosem Ostatnio jeszcze na pocz±tku stycznia wszsytko by³o OK, jednak jakies 2 tygodnie temu po odpaleniu w Dosie NGhosta pojawia siê plansza startowa programu ze wska¼nikiem myszy jako klepsydra i na tym koniec, nic dalej zrobiæ nie mo¿na, jakby siê zawiesza³, ani d³u¿sze czekanie ani ¿adne kombinacje klawiszy nic nie daje, nigdy wczesniej nic takiego nie mia³o miejsca Czy moze kto¶ wie co jest przyczyn± takiego zachowania? my¶la³em ¿e to mo¿e kwestia k³opotu z odczytem z p³yty CD ale zrobi³em sobie tak¿e Boot z usb z tym samym hirensem i jest ta sama sytuacja dodam ze system operacyjny ani ¿aden hardware nie by³ w tym czasie zmieniany Kuba
Re: Norton Ghost pod Dosem nie odpala
Date: Wed, 30 Mar 2016 21:51
Date: Wed, 30 Mar 2016 21:51
4 lines
172 bytes
172 bytes
aha nastapi³a 1 zmiana ostatnio powiêkszy³em partycjê systemow± do 30GB ale nie s³ysza³em ¿eby NGhost mia³ problem ze zrobieniem kopii partycji o takiej pojemno¶ci Kuba
Author: Adam
Date: Thu, 31 Mar 2016 11:27
Date: Thu, 31 Mar 2016 11:27
12 lines
360 bytes
360 bytes
W dniu 2016-03-30 o 21:51, Kuba pisze: > aha nastapi³a 1 zmiana ostatnio powiêkszy³em partycjê systemow± do 30GB > ale nie s³ysza³em ¿eby NGhost mia³ problem ze zrobieniem kopii partycji > o takiej pojemno¶ci > Kuba Starsze NGhosty miewa³y problemy z GPT. Ale to chyba nie w Twoim przypadku. Spróbuj odpaliæ Ghosta spod WinXP z Hirensa. -- Pozdrawiam. Adam
Date: Thu, 31 Mar 2016 14:53
Date: Thu, 31 Mar 2016 14:53
8 lines
290 bytes
290 bytes
> Starsze NGhosty miewa³y problemy z GPT. Ale to chyba nie w Twoim > przypadku. > Spróbuj odpaliæ Ghosta spod WinXP z Hirensa. > na XPku mam partycje NTFS, problem w tym ¿e gdybym nawet zrobi³ kopiê systemu w Windzie to i tak muszê ja przywróciæ pod Dos-em, a tam mi NGhost nie odpala
Author: Adam
Date: Thu, 31 Mar 2016 15:23
Date: Thu, 31 Mar 2016 15:23
20 lines
632 bytes
632 bytes
W dniu 2016-03-31 o 14:53, Kuba pisze: > >> Starsze NGhosty miewa³y problemy z GPT. Ale to chyba nie w Twoim >> przypadku. >> Spróbuj odpaliæ Ghosta spod WinXP z Hirensa. >> > na XPku mam partycje NTFS, problem w tym ¿e gdybym nawet zrobi³ kopiê > systemu w Windzie to i tak muszê ja przywróciæ pod Dos-em, a tam mi > NGhost nie odpala NGhost dla DOS-a jest taki sam, jak w XP. Dopiero chyba NGhost 12.x by³ inny, ale pliki *.GHO by³y takie same, wiêc mo¿na by³o dowolnie mieszaæ DOS/Windows. A mo¿e w BIOS-ie obs³ugê dysku przestawi³e¶ z ATA na SATA? Je¶li masz SATA, to na czas archiwizacji zmieñ na ATA. -- Pozdrawiam. Adam
Date: Thu, 31 Mar 2016 18:16
Date: Thu, 31 Mar 2016 18:16
19 lines
769 bytes
769 bytes
>>> Starsze NGhosty miewa³y problemy z GPT. Ale to chyba nie w Twoim >>> przypadku. >>> Spróbuj odpaliæ Ghosta spod WinXP z Hirensa. >>> >> na XPku mam partycje NTFS, problem w tym ¿e gdybym nawet zrobi³ kopiê >> systemu w Windzie to i tak muszê ja przywróciæ pod Dos-em, a tam mi >> NGhost nie odpala > > NGhost dla DOS-a jest taki sam, jak w XP. > Dopiero chyba NGhost 12.x by³ inny, ale pliki *.GHO by³y takie same, wiêc > mo¿na by³o dowolnie mieszaæ DOS/Windows. > > A mo¿e w BIOS-ie obs³ugê dysku przestawi³e¶ z ATA na SATA? > Je¶li masz SATA, to na czas archiwizacji zmieñ na ATA. > to tez nie ten problem, nie wiem co siê sta³o jeszcze w styczniu normalnie siê w³±cza³, teraz zatrzymuje siê na planszy startowej a raczej na ramce programu z klepsydr± myszki
Author: BQB
Date: Wed, 06 Apr 2016 20:59
Date: Wed, 06 Apr 2016 20:59
22 lines
941 bytes
941 bytes
W dniu 31.03.2016 o 18:16, Kuba pisze: >>>> Starsze NGhosty miewa³y problemy z GPT. Ale to chyba nie w Twoim >>>> przypadku. >>>> Spróbuj odpaliæ Ghosta spod WinXP z Hirensa. >>>> >>> na XPku mam partycje NTFS, problem w tym ¿e gdybym nawet zrobi³ kopiê >>> systemu w Windzie to i tak muszê ja przywróciæ pod Dos-em, a tam mi >>> NGhost nie odpala >> >> NGhost dla DOS-a jest taki sam, jak w XP. >> Dopiero chyba NGhost 12.x by³ inny, ale pliki *.GHO by³y takie same, >> wiêc mo¿na by³o dowolnie mieszaæ DOS/Windows. >> >> A mo¿e w BIOS-ie obs³ugê dysku przestawi³e¶ z ATA na SATA? >> Je¶li masz SATA, to na czas archiwizacji zmieñ na ATA. >> > to tez nie ten problem, > nie wiem co siê sta³o jeszcze w styczniu normalnie siê w³±cza³, teraz > zatrzymuje siê na planszy startowej a raczej na ramce programu z > klepsydr± myszki Ile czasu ma ta p³yta i czy kupiona najtañsza? Mo¿e laser ju¿ w czytniku siada? Sprawd¼ p³ytkê w innym czytniku.
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads