Thread View: pl.comp.nowe-programy
8 messages
8 total messages
Started by Robert Tomasik
Tue, 08 Aug 2017 23:29
Grupowanie po twarzach
Author: Robert Tomasik
Date: Tue, 08 Aug 2017 23:29
Date: Tue, 08 Aug 2017 23:29
6 lines
455 bytes
455 bytes
Szukam, googlam, ale nic sensownego nie mogę znaleźć. Po wycofaniu się Google z rozwoju Picassy szukam programu,który pogrupuje mi fotki po twarzach. Funkcja dostępna w Picassa. Niby można w Google to zrobić, le to będzie zdalnie na serwerze, a nie chcę tego robić. Normalnie nie wierzę, że nie ma niczego. Są jakieś odnośniki do mnóstwa programów na komórki. Ale ja na PC-cie chcę posegregować fotki. Moze ma ktoś coś sprawdzonego.
Re: Grupowanie po twarzach
Author: Piotr aka dracor
Date: Tue, 08 Aug 2017 22:23
Date: Tue, 08 Aug 2017 22:23
16 lines
633 bytes
633 bytes
Dnia Tue, 08 Aug 2017 23:29:06 +0200, Robert Tomasik napisał(a): > Szukam, googlam, ale nic sensownego nie mogę znaleźć. Po wycofaniu się > Google z rozwoju Picassy szukam programu,który pogrupuje mi fotki po > twarzach. Funkcja dostępna w Picassa. Niby można w Google to zrobić, le > to będzie zdalnie na serwerze, a nie chcę tego robić. Normalnie nie > wierzę, że nie ma niczego. Są jakieś odnośniki do mnóstwa programów na > komórki. Ale ja na PC-cie chcę posegregować fotki. Moze ma ktoś coś > sprawdzonego. Niby digikam ma taka opcję. -- piecia aka dracorp pisz na: piotr.r.public at gmail dot com
Date: Wed, 09 Aug 2017 00:54
Date: Wed, 09 Aug 2017 00:54
14 lines
756 bytes
756 bytes
W dniu 09-08-17 o 00:23, Piotr aka dracorp pisze: > Dnia Tue, 08 Aug 2017 23:29:06 +0200, Robert Tomasik napisał(a): > >> Szukam, googlam, ale nic sensownego nie mogę znaleźć. Po wycofaniu się >> Google z rozwoju Picassy szukam programu,który pogrupuje mi fotki po >> twarzach. Funkcja dostępna w Picassa. Niby można w Google to zrobić, le >> to będzie zdalnie na serwerze, a nie chcę tego robić. Normalnie nie >> wierzę, że nie ma niczego. Są jakieś odnośniki do mnóstwa programów na >> komórki. Ale ja na PC-cie chcę posegregować fotki. Moze ma ktoś coś >> sprawdzonego. > Niby digikam ma taka opcję. Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Przejrzałem kilka stron na temat tego programu i nie ma o takiej właściwości słowem.
Author: Roman Tyczka
Date: Wed, 09 Aug 2017 09:37
Date: Wed, 09 Aug 2017 09:37
15 lines
664 bytes
664 bytes
On Tue, 8 Aug 2017 23:29:06 +0200, Robert Tomasik wrote: > Szukam, googlam, ale nic sensownego nie mogę znaleźć. Po wycofaniu się > Google z rozwoju Picassy szukam programu,który pogrupuje mi fotki po > twarzach. Funkcja dostępna w Picassa. Niby można w Google to zrobić, le > to będzie zdalnie na serwerze, a nie chcę tego robić. Normalnie nie > wierzę, że nie ma niczego. Są jakieś odnośniki do mnóstwa programów na > komórki. Ale ja na PC-cie chcę posegregować fotki. Moze ma ktoś coś > sprawdzonego. To samo z rozpoznawaniem mowy. Na komórkę no problem, każdy Andek to ma. A znasz coś na PC co działa? -- pozdrawiam Roman Tyczka
Date: Wed, 09 Aug 2017 10:50
Date: Wed, 09 Aug 2017 10:50
15 lines
780 bytes
780 bytes
W dniu 09-08-17 o 09:37, Roman Tyczka pisze: > On Tue, 8 Aug 2017 23:29:06 +0200, Robert Tomasik wrote: > >> Szukam, googlam, ale nic sensownego nie mogę znaleźć. Po wycofaniu się >> Google z rozwoju Picassy szukam programu,który pogrupuje mi fotki po >> twarzach. Funkcja dostępna w Picassa. Niby można w Google to zrobić, le >> to będzie zdalnie na serwerze, a nie chcę tego robić. Normalnie nie >> wierzę, że nie ma niczego. Są jakieś odnośniki do mnóstwa programów na >> komórki. Ale ja na PC-cie chcę posegregować fotki. Moze ma ktoś coś >> sprawdzonego. > > To samo z rozpoznawaniem mowy. Na komórkę no problem, każdy Andek to ma. A > znasz coś na PC co działa? > Nie szukałem i przede wszystkim nie testowałem. Dlatego pytam, czy ktoś ma.
Date: Wed, 09 Aug 2017 18:38
Date: Wed, 09 Aug 2017 18:38
12 lines
416 bytes
416 bytes
Dnia Wed, 09 Aug 2017 00:54:30 +0200, Robert Tomasik napisał(a): > Na jakiej podstawie tak twierdzisz? Bo w programie jest taka opcja. > Przejrzałem kilka stron na temat > tego programu i nie ma o takiej właściwości słowem. https://userbase.kde.org/Digikam/Face_Recognition Może nie do końca grupowanie ale tagowanie a potem już z górki. -- piecia aka dracorp pisz na: piotr.r.public at gmail dot com
Date: Wed, 09 Aug 2017 19:46
Date: Wed, 09 Aug 2017 19:46
17 lines
756 bytes
756 bytes
Dnia Tue, 08 Aug 2017 23:29:06 +0200, Robert Tomasik napisał(a): > Szukam, googlam, ale nic sensownego nie mogę znaleźć. Po wycofaniu się > Google z rozwoju Picassy szukam programu,który pogrupuje mi fotki po > twarzach. Funkcja dostępna w Picassa. Niby można w Google to zrobić, le > to będzie zdalnie na serwerze, a nie chcę tego robić. Normalnie nie > wierzę, że nie ma niczego. Są jakieś odnośniki do mnóstwa programów na > komórki. Ale ja na PC-cie chcę posegregować fotki. Moze ma ktoś coś > sprawdzonego. Dzisiaj mi to trafiło do RSS: http://matlablog.ont.com.pl/matlab-zliczanie-twarzy-ze-zdjecia-tlumu/ Nie do końca to co chcesz ale może się przydać. -- piecia aka dracorp pisz na: piotr.r.public at gmail dot com
Date: Fri, 11 Aug 2017 20:51
Date: Fri, 11 Aug 2017 20:51
9 lines
560 bytes
560 bytes
W dniu 08-08-17 o 23:29, Robert Tomasik pisze: > Szukam, googlam, ale nic sensownego nie mogę znaleźć. Po wycofaniu się > Google z rozwoju Picassy szukam programu,który pogrupuje mi fotki po > twarzach. Funkcja dostępna w Picassa. Niby można w Google to zrobić, le > to będzie zdalnie na serwerze, a nie chcę tego robić. Normalnie nie > wierzę, że nie ma niczego. Są jakieś odnośniki do mnóstwa programów na > komórki. Ale ja na PC-cie chcę posegregować fotki. Moze ma ktoś coś > sprawdzonego. > Odnowię temat. Może ktoś coś wie :-D
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads