Thread View: pl.comp.os.advocacy
1 messages
1 total messages
Started by =?UTF-8?B?U2ViYX
Wed, 22 Jul 2015 14:46
Pomoc MS
Author: =?UTF-8?B?U2ViYX
Date: Wed, 22 Jul 2015 14:46
Date: Wed, 22 Jul 2015 14:46
33 lines
1572 bytes
1572 bytes
Windows 8.1. Dziala. Jade na wakacje. Wracam. Odpalam. O, nowe sterowniki do grafiki (AMD) się same chcą instalować. Instaluje. Po instalacji dorzucam jeszcze napęd Bluray. Odpalam zadowolony. A tutaj: a) tryb testowy (w prawym dolnym rogu watermark) b) windows twierdzi że nie jest aktywowany c) ba, twierdzi że taki klucz jest na innym komputerze uzywany i że przekroczono limit d) aktywacja przez neta powoduje fail Windows w wersji box aktywowany raz. Po 10 minutach rozmowy z pomocą techniczną MS (w tym z 6 minut na restartowanie "dla pewności") w tym wklepywanie ręcznie w konsoli z fontem 3px zaklęć jak byle linuxiarz - nie działa. Zadziałało dopiero aktywowanie długim jak makaron kodem bo internetów jeszcze nie wymyślono, ale gwarancji że zadziała przy reinstalacji nie ma. Dlaczego przekroczono limit - nie wiadomo, serwer aktywacji ma 1 zarejestrowaną aktywację. Oficjalne stanowisko to "nie wiem". No i ja też nie. Czuje się jak prawdziwy fanboy MS - nieznany błąd i co nam Pan zrobi? Czy ja zrobiłem cos złego aktualizując gfx i wkładając inny napęd że mnie ukarano xx zł z konta na telefonie za czekanie na restarty? Nie omieszkałem zgłosić że ten gowniany system wymusza na mnie aktualizacje przy restarcie. Liczę że trafi na beton, ale troche mi ciśnienia upusciło. MS idzie do piachu z taką krypotologia która strzela w kolano uczciwym. Trza było kraka zapodać, problemów by nie było. Żeby w konsoli wklepywać magiczne zaklęcia, jak byle linuxiarz... boszzz do czego to doszło.
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads