Thread View: pl.comp.os.hp-ux
3 messages
3 total messages
Started by vanHorn
Tue, 02 Oct 2007 14:11
Ignite-UX
Author: vanHorn
Date: Tue, 02 Oct 2007 14:11
Date: Tue, 02 Oct 2007 14:11
20 lines
661 bytes
661 bytes
Witam wszystkich Podobno Ignite-UX daje mo¿liwo¶æ wykonywania backupu po sieci na inny serwer i w razie konieczno¶ci zabootowania siê z niego i odzyskania wszystkich plików. Uda³o mi siê wykonaæ taki "network recovery archive" serwera X. Plik zapisa³ siê za serwerze Y na którym uruchomiony by³ Ignite-UX w /var/opt/ignite/recovery/archives/X W jaki sposób mam teraz zabootowac serwer X by odtworzy³ siê z tego archiwum? System to: HP-UX X B.11.23 U ia64. Ignite w wersji: C.7.3.148 na ka¿dym serwerze. Serwery s± w jednej podsieci. Potrzebowa³bym jakie¶ info w postaci step-by-step. To jest moje pierwsze podej¶cie do Ignite. Pozdrawiam Mariusz Kraska
Re: Ignite-UX
Author: stan
Date: Thu, 25 Oct 2007 12:42
Date: Thu, 25 Oct 2007 12:42
33 lines
1047 bytes
1047 bytes
vanHorn pisze: > Witam wszystkich > > Podobno Ignite-UX daje mo¿liwo¶æ wykonywania backupu po sieci na inny > serwer i w razie konieczno¶ci zabootowania siê z niego i odzyskania > wszystkich plików. > > Uda³o mi siê wykonaæ taki "network recovery archive" serwera X. > Plik zapisa³ siê za serwerze Y na którym uruchomiony by³ Ignite-UX w > /var/opt/ignite/recovery/archives/X > > W jaki sposób mam teraz zabootowac serwer X by odtworzy³ siê z tego > archiwum? > > System to: HP-UX X B.11.23 U ia64. > Ignite w wersji: C.7.3.148 na ka¿dym serwerze. > Serwery s± w jednej podsieci. > Potrzebowa³bym jakie¶ info w postaci step-by-step. > To jest moje pierwsze podej¶cie do Ignite. > > Pozdrawiam > Mariusz Kraska z tego co pamietam, to musisz zrobic obraz plyty bootowalnej dla konkretnej wersji Ingite (/opt/ignite/data/scripts/examples/make_media_install), zbootowac serwer z tej plyty a nastepnie wybrac zdalny serwer (pewnie jako host:/var/opt/ignite/recovery/archives/X alr to tylko przypuszczenia, nigdy tego nie robilem) pzdr stanis³aw
Re: Ignite-UX
Author: Bolek Mynarski
Date: Sun, 04 Nov 2007 10:08
Date: Sun, 04 Nov 2007 10:08
98 lines
3053 bytes
3053 bytes
This is an OpenPGP/MIME signed message (RFC 2440 and 3156) --------------enig7F7AA73402273BE4E9C98E81 Content-Type: text/html; charset=ISO-8859-2 Content-Transfer-Encoding: quoted-printable <!DOCTYPE html PUBLIC "-//W3C//DTD HTML 4.01 Transitional//EN"> <html> <head> <meta content=3D"text/html;charset=3DISO-8859-2" http-equiv=3D"Content-= Type"> </head> <body bgcolor=3D"#ffffff" text=3D"#000000"> As you aware (or not), there are a few ways to boot off of Ignite server:<br> <ol> <li>Use Ignite boot helper CD</li> <li>Boot directly from ISL prompt by pointing to your Network interface as a boot device.=A0 There is a catch,=A0 however.=A0 Your Igni= te server and client MUST be on the same subnet and your Ignite server MUST be able to provide DHCP IP addresses.</li> <li>Do Ignite push from the Server to the client.</li> </ol> In most cases, boot helper CD is the way to go especially, if your client is down.=A0 If you do not have a Boot Helper CD and you are unsure= how to create it, I would strongly encourage you to go over HP-UX Ignite manuals.<br> <br> One more thing.=A0 It is usually desirable that your Boot Helper CD is on= the same Ignite software release level as your server (that's experience talking now).=A0=A0=A0 If it is not, you will be treated to an= unpleasant ride.<br> <br> vanHorn wrote: <blockquote cite=3D"mid:fdtchj$nro$1@news.onet.pl" type=3D"cite">Witam wszystkich <br> <br> Podobno Ignite-UX daje mo=BFliwo=B6=E6 wykonywania backupu po sieci na in= ny serwer i w razie konieczno=B6ci zabootowania si=EA z niego i odzyskania wszystkich plik=F3w. <br> <br> Uda=B3o mi si=EA wykona=E6 taki "network recovery archive" serwera X. <br> Plik zapisa=B3 si=EA za serwerze Y na kt=F3rym uruchomiony by=B3 Ignite-U= X w /var/opt/ignite/recovery/archives/X <br> <br> W jaki spos=F3b mam teraz zabootowac serwer X by odtworzy=B3 si=EA z tego= archiwum? <br> <br> System to: HP-UX X B.11.23 U ia64. <br> Ignite w wersji: C.7.3.148 na ka=BFdym serwerze. <br> Serwery s=B1 w jednej podsieci. <br> Potrzebowa=B3bym jakie=B6 info w postaci step-by-step. <br> To jest moje pierwsze podej=B6cie do Ignite. <br> <br> Pozdrawiam <br> Mariusz Kraska <br> </blockquote> <br> </body> </html> --------------enig7F7AA73402273BE4E9C98E81 Content-Type: application/pgp-signature; name="signature.asc" Content-Description: OpenPGP digital signature Content-Disposition: attachment; filename="signature.asc" -----BEGIN PGP SIGNATURE----- Version: GnuPG v1.4.7 (MingW32) Comment: Using GnuPG with Mozilla - http://enigmail.mozdev.org iQEVAwUBRy3gihEFessvS4HoAQI3Bgf/QDhwiRsAnq1EIb+fYYoqGgI7w6LLMria N9P7F9EJ+9/cj9SyqBNrscYoBOerXpkdSgYGNt4UBTUleP5+T3CIekXVITkQQwS+ DDnjbx0DLddfJ2kjpE+RUjlsLELFkagZ4hfpUKzZw/NqPPuqkicgaKNNOf1DnHNb w/ejefkELIW8c276an4JxtRu6LbQyiuUImqL/G3H1Kh/KMlX0XMMpyWGmWXKHKyA 4m+N5RgOYgAStEcmZBaKM2TIDd1tLDmSIu4ZcHCroHZ+6oIbuirpj54O3fBjXzI8 eo6Ug03NHiqcBH8I09ouUV1rHWuv3ZaPQULQRLZymeTXB9aiJwfZxQ== =XNFg -----END PGP SIGNATURE----- --------------enig7F7AA73402273BE4E9C98E81--
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads