Thread View: pl.comp.os.hp-ux
2 messages
2 total messages
Started by " Adam"
Thu, 19 Jun 2008 10:21
=?ISO-8859-2?Q?Bia³a_czcionka_w_terminalu??
Author: " Adam"
Date: Thu, 19 Jun 2008 10:21
Date: Thu, 19 Jun 2008 10:21
12 lines
553 bytes
553 bytes
Witajcie! Nie wiem za bardzo w jaki sposób zadaæ to pytanie, ale mam taki ,,problem'', i¿ kiedy ³±czê siê z HP-UX (11.11) przez PuTTY, to normalnie mam tak± zwyk³±, szaraw± czcionkê. Ale je¶li po pod³±czeniu uruchomiê glance, wówczas czcionka robi siê taka fajna, jasna, mo¿na by rzec nawet, ¿e bia³a. No i teraz rodzi siê pytanie, jak ustawiæ (jakim poleceniem?) t± czcionkê, aby nie by³o potrzeby uruchamiania glance'a? Z góry wielkie dziêki za pomoc. Pozdrawiam, Adam -- Wys³ano z serwisu Usenet w portalu Gazeta.pl -> http://www.gazeta.pl/usenet/
Re: =?ISO-8859-2?Q?Bia³a_czcionka_w_terminalu??
Author: Grych
Date: Thu, 19 Jun 2008 16:22
Date: Thu, 19 Jun 2008 16:22
16 lines
692 bytes
692 bytes
Adam pisze: > Witajcie! > Nie wiem za bardzo w jaki sposób zadaæ to pytanie, ale mam taki ,,problem'', > i¿ kiedy ³±czê siê z HP-UX (11.11) przez PuTTY, to normalnie mam tak± zwyk³±, > szaraw± czcionkê. Ale je¶li po pod³±czeniu uruchomiê glance, wówczas czcionka > robi siê taka fajna, jasna, mo¿na by rzec nawet, ¿e bia³a. No i teraz rodzi > siê pytanie, jak ustawiæ (jakim poleceniem?) t± czcionkê, aby nie by³o > potrzeby uruchamiania glance'a? Cze¶æ! Wystarczy, ¿e bêdziesz uruchamia³ glance automatycznie!! Dopisz sobie do pliku startowego linijkê "glance", mo¿esz to zrobiæ tak: echo "glance" >> $HOME/.profile i za ka¿dym razem masz ju¿ uruchomionego glance-a !!! -- Grych BP,NMSP
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads