Thread View: pl.comp.os.ms-windows.xp
7 messages
7 total messages
Started by "Kamil"
Tue, 28 Aug 2018 22:41
Dziwne okno
Author: "Kamil"
Date: Tue, 28 Aug 2018 22:41
Date: Tue, 28 Aug 2018 22:41
12 lines
357 bytes
357 bytes
Witam Windows XP, Firefoks 34. Po klikniêciu w Firefoksie na ikonkê strony domowej uruchamia siê dziwne okno zas³ani±jace okno przegladarki i na nim czerwone krêc±ce siê kó³ko. I tak mo¿e godzinami. https://zapodaj.net/05fc7162c4fce.jpg.html Fotka jest fatalna, ale mo¿e na razie cos podpowie, a ja postaram siê o lepsz±. Co to mo¿e byæ? Pozdrawiam
Re: Dziwne okno
Author: BaSk
Date: Tue, 28 Aug 2018 22:46
Date: Tue, 28 Aug 2018 22:46
19 lines
541 bytes
541 bytes
W dniu 2018-08-28 o 22:41, Kamil pisze: > uruchamia się dziwne okno zasłaniąjace okno przegladarki i na nim > czerwone kręcące się kółko. I tak może godzinami. > > https://zapodaj.net/05fc7162c4fce.jpg.html > > Fotka jest fatalna, > fatalna? Hm, a obejrzałeś ją w ogóle przed zamieszczeniem? A diagnoza jest taka: masz wirusy. W kompie, telefonie, i w gałce ocznej... -- Powiedzenie oddające ducha Ameryki: "Cokolwiek robisz - rób to dobrze!" Rzymskie (podobno): Quidqiud agis prudenter agas et respice finem
Author: Olaf Frikiov Ski
Date: Tue, 28 Aug 2018 23:00
Date: Tue, 28 Aug 2018 23:00
23 lines
877 bytes
877 bytes
Wcale nie przypadkiem, dnia Tue, 28 Aug 2018 22:41:08 +0200 dosz³a do mnie wiadomo¶æ <pm4c1l$p2t$1@node2.news.atman.pl> od "Kamil" <mospam@tlen.pl> : >Witam > >Windows XP, Firefoks 34. Po klikniêciu w Firefoksie na ikonkê strony domowej >uruchamia siê dziwne okno zas³ani±jace okno przegladarki i na nim czerwone >krêc±ce siê kó³ko. I tak mo¿e godzinami. > >https://zapodaj.net/05fc7162c4fce.jpg.html > >Fotka jest fatalna, ale mo¿e na razie cos podpowie, a ja postaram siê o >lepsz±. Co to mo¿e byæ? Google, w tym oknie zaakceptujesz warunki prywatno¶ci(jak siê wy¶wietli, w co w±tpiê). Lepiej zostaw te zabytki, bo z nimi nigdzie nie zajedziesz. Ja te¿ czasem odpalam XP, ale do nie do internetów. >Pozdrawiam -- Gdyby siê wysadzi³o ich planety, zburzy³o miasta, spali³o ksiêgi, a ich samych wyt³uk³o do nogi, mo¿e uda³oby siê ocaliæ naukê mi³o¶ci bli¼niego. SL.
Date: Wed, 29 Aug 2018 01:32
Date: Wed, 29 Aug 2018 01:32
6 lines
152 bytes
152 bytes
Użytkownik "BaSk" napisał: > A diagnoza jest taka: masz wirusy. > W kompie, telefonie, i w gałce ocznej... A, że ty jestes chamem to też jasne.
Date: Wed, 29 Aug 2018 01:42
Date: Wed, 29 Aug 2018 01:42
19 lines
858 bytes
858 bytes
U¿ytkownik "Olaf Frikiov Skiorvensen" napisa³: > Google, w tym oknie zaakceptujesz warunki prywatno¶ci(jak siê > wy¶wietli, w co w±tpiê). > Lepiej zostaw te zabytki, bo z nimi nigdzie nie zajedziesz. > Ja te¿ czasem odpalam XP, ale do nie do internetów. Za moment wrzucê lepsz± fotkê, ale ju¿ trochê wiêcej wiadomo. Okno to gstatic.com. Taki napis pojawia siê na dolnej belce. W sieci znalaz³em info, ¿e to Adware i potencjalny szkodnik. Nie mogê go usun±æ. Zalecane programy mbam-setup-2.2.1.1043.exe i Gstatic instaluj± siê, ale nie uruchamiaj± sygnalizuj±c b³êdy. Komputer jest do¶æ wiekowy, ale dotychczas dzia³a³ dobrze. Zawirusowa³ siê potê¿nie, czy problem sprzêtowy? A co do XP. Mnie wystarcza. Na innym sprzêcie mam W 7 ze wzglêdu na 3TB dysk. I od u¿ywania tego gniota dostajê szczêko¶cisku. Co za kretyn to pisa³? Paranoja. Pozdrawiam
Author: Olaf Frikiov Ski
Date: Wed, 29 Aug 2018 09:26
Date: Wed, 29 Aug 2018 09:26
37 lines
1667 bytes
1667 bytes
Wcale nie przypadkiem, dnia Wed, 29 Aug 2018 01:42:55 +0200 dosz³a do mnie wiadomo¶æ <pm4mmj$37b$2@node2.news.atman.pl> od "Kamil" <mospam@tlen.pl> : >U¿ytkownik "Olaf Frikiov Skiorvensen" napisa³: > >> Google, w tym oknie zaakceptujesz warunki prywatno¶ci(jak siê >> wy¶wietli, w co w±tpiê). >> Lepiej zostaw te zabytki, bo z nimi nigdzie nie zajedziesz. >> Ja te¿ czasem odpalam XP, ale do nie do internetów. > >Za moment wrzucê lepsz± fotkê, ale ju¿ trochê wiêcej wiadomo. Okno to >gstatic.com. Taki napis pojawia siê na dolnej belce. W sieci znalaz³em info, >¿e to Adware i potencjalny szkodnik. Nie mogê go usun±æ. Zalecane programy >mbam-setup-2.2.1.1043.exe i Gstatic instaluj± siê, ale nie uruchamiaj± >sygnalizuj±c b³êdy. Komputer jest do¶æ wiekowy, ale dotychczas dzia³a³ >dobrze. Zawirusowa³ siê potê¿nie, czy problem sprzêtowy? Obstawiam, ¿e to akceptacja regulaminu Google, a nie wirus czy spyware, stara przegl±darka tego nie ogarnia. Ustaw DuckDuck jako stronê startow± i sprawd¼. >A co do XP. Mnie wystarcza. Na innym sprzêcie mam W 7 ze wzglêdu na 3TB >dysk. I od u¿ywania tego gniota dostajê szczêko¶cisku. Co za kretyn to >pisa³? Paranoja. Wielka przesada, W7 ma trochê technicznych niedoskona³o¶ci, ale nie ma powodu na nazywanie go gniotem, a XP to w zasadzie trup, lada moment wszyscy o nim zapomn±, nie warto siê z nim mêczyæ. Nie widzê ani jednego powodu do trzymania siê dalej XP(chyba, ¿e ma³o RAM, W7 dzia³a dobrze od 2GB, ale i na 1GB da siê pracowaæ). > >Pozdrawiam -- Gdyby siê wysadzi³o ich planety, zburzy³o miasta, spali³o ksiêgi, a ich samych wyt³uk³o do nogi, mo¿e uda³oby siê ocaliæ naukê mi³o¶ci bli¼niego. SL.
Date: Sun, 02 Sep 2018 02:48
Date: Sun, 02 Sep 2018 02:48
30 lines
1119 bytes
1119 bytes
U¿ytkownik "Olaf Frikiov Skiorvensen" napisa³: > Obstawiam, ¿e to akceptacja regulaminu Google, a nie wirus czy > spyware, stara przegl±darka tego nie ogarnia. > Ustaw DuckDuck jako stronê startow± i sprawd¼. Dziêki. Sprawdzê to. > Wielka przesada, W7 ma trochê technicznych niedoskona³o¶ci, ale nie ma > powodu na nazywanie go gniotem, Trochê niedoskona³o¶ci? A dlaczego? > a XP to w zasadzie trup, lada moment > wszyscy o nim zapomn±, nie warto siê z nim mêczyæ. Ty i Tobie podobnie my¶l±cy to nie wszyscy. O co chodzi, ¿e nie warto siê z nim mêczyæ? Dzia³a ¶wietnie od lat i zajmuje na dysku niewiele ponad 1 GB. W7 na dzieñ dobry wo³a 15 GB. A co za to oferuje? Co usprawniw? Wyszukiwanie fatalne. Zapisywanie plików w jakim edytorze do okre¶lonej lokalizacji fatalne. Co nowszy system to gorszy. Najlepsze jak do tej pory to W 98 SE (100 MB na dysku), oraz XP. Reszta to corasz gorsze gnioty. > Nie widzê ani jednego powodu do trzymania siê dalej XP(chyba, ¿e ma³o > RAM, W7 dzia³a dobrze od 2GB, ale i na 1GB da siê pracowaæ). Ramu mam 4 GB i procesor AMD Phenon 4 GHz. A i tak wolê XP. Pozdrawiam
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads