Thread View: pl.comp.os.ms-windows.xp
3 messages
3 total messages
Started by Universis
Tue, 18 Aug 2020 16:36
CDRinfo - dwie opcje instalacji Windows 10
Author: Universis
Date: Tue, 18 Aug 2020 16:36
Date: Tue, 18 Aug 2020 16:36
14 lines
1090 bytes
1090 bytes
Wygospodarowałem sobie na laptopie miejsce na instalację Windows 10, a mam na nim partycję z Linux Mint i partycje NTFS z danymi. Kiedyś miałem na tym lapku win10 ale jak go wirusy zżarly to zainstalowałem Linux Mint. Teraz mam potrzebę mieć windows 10 i chciałem to zrobić z bootowalnego pendrive'a, ale wyłączyłem natychmiast instalację pomny tego że kiedyś jakiś instalator wykasował mi wszystkie partycje. Na tym CDRinfo mam dwie opcje instalacji win 10 : Instalacja z automatycznego menu i instalacja bezpośrednio z pliku iso. Nie wiem co to jest automatyczne menu, a z pliku iso też mam stracha że wykasuje mi partycje i dane na co w żadnym wypadku nie mogę sobie pozwolić. Windowsa 10 nigdy nie instalowałem bo przyszedł razem z laptopem. Posiadam obraz iso : Win10_1709_Polish_x64.iso. Proszę o poradę którą opcje wybrać tak żeby nie stracić tych istniejących już partycji.
Re: CDRinfo - dwie opcje instalacji Windows 10
Author: Jacek Maciejewsk
Date: Wed, 19 Aug 2020 10:44
Date: Wed, 19 Aug 2020 10:44
10 lines
323 bytes
323 bytes
Dnia Tue, 18 Aug 2020 16:36:41 -0700 (PDT), Universis napisał(a): > Teraz mam potrzebę mieć windows 10 A to nie lepiej na Mincie zainstalować VB i na nim wirtualną windę? Do czego właściwie ją potrzebujesz? Ja tak mam W10 zrobionego, czasem go używam do sprawdzenia tego czy owego :) -- Jacek -I hate haters-
Re: CDRinfo - dwie opcje instalacji Windows 10
Author: "Kamil"
Date: Mon, 26 Oct 2020 12:55
Date: Mon, 26 Oct 2020 12:55
11 lines
347 bytes
347 bytes
Użytkownik "Jacek Maciejewski" napisał: > A to nie lepiej na Mincie zainstalować VB i na nim wirtualną windę? Do > czego właściwie ją potrzebujesz? Na Linuksie działa Autocad? I wiele innych poważnych aplikacji? Nie działa. Nie wiem do czego jest Linuks oprócz internetu i poczty. BO nic więcej na nim nie można zrobić. Pzdr
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads