Thread View: pl.comp.os.ms-windows.xp
7 messages
7 total messages
Started by Universis
Sun, 10 Jan 2021 02:22
Klucz instalacyjny systemu nie wchodzi
Author: Universis
Date: Sun, 10 Jan 2021 02:22
Date: Sun, 10 Jan 2021 02:22
14 lines
1105 bytes
1105 bytes
Posiadam laptopa z przypisanym do niego XP SP3 Pl. XP ostatnio padł (ekran śmierci), a próby jego naprawy skończyły się fiaskiem. Chcę uratować ten system i jedyną drogę widzę z "najechaniu" nowej instalacji na starą. Mam płytkę do niego, z instalacji na bazie tej płyty jest też stara instalacja XP. Próba "najechania" nie kończy jednak się powodzeniem, bo instalator pyta mnie o klucz do tej wersji XP. Klucz z "brzucha" laptopa wpisywałem i sprawdzałem wiele razy, na płytce z nienadzorowaną instalacją którą kiedyś zrobiłem też jest taki sam i wiele razy system z tej płytki był instalowany. Najazd jednak nie przechodzi. Czy jest jakiś sposób żeby ta akcja się powiodła, czy też trzeba wymazać cały system i zrobić " czystą" instalację co skasuje mi jeden z programów na którym mi zależy, a nie mam do niego ani płytki ani instalacji.
Re: Klucz instalacyjny systemu nie wchodzi
Author: PiteR
Date: Sun, 10 Jan 2021 12:18
Date: Sun, 10 Jan 2021 12:18
14 lines
433 bytes
433 bytes
in <news:774c045f-73cc-42ba-88ac-2fac37421d97n@googlegroups.com> user Universis pisze tak: > Czy jest jaki¶ sposób ¿eby ta akcja siê powiod³a, czy te¿ trzeba > wymazaæ ca³y system i zrobiæ " czyst±" instalacjê co skasuje mi > jeden z programów na którym mi zale¿y, a nie mam do niego ani > p³ytki ani instalacji. Trzeba dysk podmieniæ i na nim trenowaæ. -- Piter Adam i Ewa zostali wypêdzeni z raju za karê dostali Windows 10
Author: Olek
Date: Sun, 10 Jan 2021 16:32
Date: Sun, 10 Jan 2021 16:32
12 lines
1316 bytes
1316 bytes
W dniu 10.01.2021 o 11:22, Universis pisze: > Posiadam laptopa z przypisanym do niego XP SP3 Pl. XP ostatnio padł (ekran śmierci), a próby jego naprawy skończyły się fiaskiem. Chcę uratować ten system i jedyną drogę widzę z "najechaniu" nowej instalacji na starą. Mam płytkę do niego, z instalacji na bazie tej płyty jest też stara instalacja XP. Próba "najechania" nie kończy jednak się powodzeniem, bo instalator pyta mnie o klucz do tej wersji XP. Klucz z "brzucha" laptopa wpisywałem i sprawdzałem wiele razy, na płytce z nienadzorowaną instalacją którą kiedyś zrobiłem też jest taki sam i wiele razy system z tej płytki był instalowany. Najazd jednak nie przechodzi. Czy jest jakiś sposób żeby ta akcja się powiodła, czy też trzeba wymazać cały system i zrobić " czystą" instalację co skasuje mi jeden z programów na którym mi zależy, a nie mam do niego ani płytki ani instalacji. > Jeśli się nie uda naprawa systemu, to na grupie pl.comp.ms.windows.winnt widziałem w ciągu ostatnich kilku miesięcy informację o programie, który służy do przenoszenia / kopiowania zainstalowanych programów między Windowsami. Sam tego nie używałem, więc nie wiem czy potrzebne jest do tego wpierw naprawienie i uruchomienie źródłowego Windowsa. -- Olek
Date: Mon, 11 Jan 2021 13:53
Date: Mon, 11 Jan 2021 13:53
8 lines
347 bytes
347 bytes
niedziela, 10 stycznia 2021 o 15:32:27 UTC Olek napisał(a): [..] > widziałem w ciągu ostatnich kilku miesięcy informację o programie, który > służy do przenoszenia / kopiowania zainstalowanych programów między > Windowsami. A możesz napisać nazwę tego programu. ?
Author: Olek
Date: Tue, 12 Jan 2021 23:12
Date: Tue, 12 Jan 2021 23:12
9 lines
202 bytes
202 bytes
W dniu 11.01.2021 o 22:53, Universis pisze: > > A możesz napisać nazwę tego programu. ? > Niewykluczone, że to było to: https://www.easeus.com/pc-transfer/copy-installed-software.html -- Olek
Date: Wed, 13 Jan 2021 06:32
Date: Wed, 13 Jan 2021 06:32
5 lines
227 bytes
227 bytes
wtorek, 12 stycznia 2021 o 22:13:01 UTC Olek napisał(a): [..] > Niewykluczone, że to było to: > https://www.easeus.com/pc-transfer/copy-installed-software.html [..] OK. Dzięki. Spróbuję.
Date: Mon, 18 Jan 2021 15:38
Date: Mon, 18 Jan 2021 15:38
8 lines
482 bytes
482 bytes
środa, 13 stycznia 2021 o 14:32:22 UTC Universis napisał(a): [..] > OK. Dzięki. Spróbuję. Zainstalowałem - ale okazało się że program może przenieść lub zaarchiwizować programy będace pod Windows który pracuje czyli ten sprawny, a przełaczenie na drugą partycję czyli na windows który jest uszkodzony nic nie daje - pokazuje że tam nie ma żadnych programów.
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads