Thread View: pl.comp.os.unix
4 messages
4 total messages
Started by Noodly
Mon, 27 Apr 2009 13:18
Problem z apache
Author: Noodly
Date: Mon, 27 Apr 2009 13:18
Date: Mon, 27 Apr 2009 13:18
16 lines
448 bytes
448 bytes
Witam serdecznie Mam nastepujacy problem z apache - mianowicie jesli robie reboot wszystko jest ok i apache startuje i dziala tak jak trzeba Jesli natomiast przeladuje w trakcie pracy serwer apache'a (restart, graceful - obojetnie) to serwer nie w staje a w logach otrzymuje tylko blad: "unable to open logs" Logi sa ok prawa dostepu do logow tez skoro po reboobie system wstaje Czy kto¶ z was wie co moze byc przyczyna mojego problemu ??
Re: Problem z apache
Author: DrFugazi
Date: Tue, 28 Apr 2009 15:37
Date: Tue, 28 Apr 2009 15:37
32 lines
1135 bytes
1135 bytes
Noodly pisze: > Witam serdecznie > > Mam nastepujacy problem z apache - mianowicie jesli robie reboot > wszystko jest ok i apache startuje i dziala tak jak trzeba > > > Jesli natomiast przeladuje w trakcie pracy serwer apache'a (restart, > graceful - obojetnie) to serwer nie w staje a w logach otrzymuje tylko > blad: > > "unable to open logs" > > Logi sa ok prawa dostepu do logow tez skoro po reboobie system wstaje > > Czy kto� z was wie co moze byc przyczyna mojego problemu ?? Witam, nie napisa�e� jakie �rodowisko, system itp. Ale przyjmijmy, �e po reboocie apache startuje z uprawnieniami roota i p�niej zrzuca je dzia�aj�c na u�ytkowniku webserwera. Dlatego mo�e by� tak, �e startuje bez problemu, a p�niej dzia�aj�c na u�ytkowniku nieuprzywilejowanym nie ma dost�pu do tych log�w bo restart nie powoduje eskalacji uprawnie�. Prze��cz si� na u�ytkownika z kt�rym dzia�a apache (np. # su - apache) i wtedy sprawd� czy mo�e pisa� do log�w. Je�li nie, to spraw aby m�g�. Powodzenia i pozdrowienia -- Piotr (DrFugazi) Tarnowski http://www.drfugazi.eu.org
Author: "MaW"
Date: Sat, 03 Apr 2010 14:07
Date: Sat, 03 Apr 2010 14:07
30 lines
750 bytes
750 bytes
U�ytkownik "Noodly" <noodly88@gmail.com> napisa� w wiadomo�ci news:ad4c190a-3b40-41fe-a649-8ef1107570c8@d19g2000prh.googlegroups.com... Witam serdecznie Mam nastepujacy problem z apache - mianowicie jesli robie reboot wszystko jest ok i apache startuje i dziala tak jak trzeba Jesli natomiast przeladuje w trakcie pracy serwer apache'a (restart, graceful - obojetnie) to serwer nie w staje a w logach otrzymuje tylko blad: "unable to open logs" Logi sa ok prawa dostepu do logow tez skoro po reboobie system wstaje Obstawiam, �e restart powoduje zatrzymanie kt�re nie jest natychmiastowe i pliki nie s� od razu zamykane. Ustaw "KeepAlive 5" w httpd.conf, restartuj mniej wiecej tak: stop_apache sleep 5 start _apache MaW
Author: Dominik Zyla
Date: Sat, 03 Apr 2010 22:15
Date: Sat, 03 Apr 2010 22:15
31 lines
892 bytes
892 bytes
On 03.04.2010, MaW <niepisztu@aaa.bbb> wrote: > > Użytkownik "Noodly" <noodly88@gmail.com> napisał w wiadomości > news:ad4c190a-3b40-41fe-a649-8ef1107570c8@d19g2000prh.googlegroups.com... > Witam serdecznie > > Mam nastepujacy problem z apache - mianowicie jesli robie reboot > wszystko jest ok i apache startuje i dziala tak jak trzeba > > > Jesli natomiast przeladuje w trakcie pracy serwer apache'a (restart, > graceful - obojetnie) to serwer nie w staje a w logach otrzymuje tylko > blad: > > "unable to open logs" > > Logi sa ok prawa dostepu do logow tez skoro po reboobie system wstaje > > Obstawiam, że restart powoduje zatrzymanie które nie jest natychmiastowe i > pliki nie są od razu zamykane. Ustaw "KeepAlive 5" w httpd.conf, restartuj > mniej wiecej tak: > > stop_apache > sleep 5 > start _apache Czasem warto też spróbować z `LogLevel debug'. -- Dominik Zyla
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads