Thread View: pl.comp.sys.macintosh
3 messages
3 total messages
Started by "Michal M. Lecha
Sun, 01 Nov 2015 08:56
Leniwa mysz
Author: "Michal M. Lecha
Date: Sun, 01 Nov 2015 08:56
Date: Sun, 01 Nov 2015 08:56
17 lines
834 bytes
834 bytes
Hej, moja myszka, Logitech M510, od czasu do czasu robi siê ociê¿a³a, ¶lamazarna i w ogóle leniwa. ¯eby przesun±æ kursor przez dwa monitory czasem trzeba machn±æ ni± z 5-6 albo i wiêcej razy. Nie znajdujê ¿adnych prawid³owo¶ci - ustawienia w System Preferences - "Fast", ¿adnych programów ponad to co zwykle (poczta, www), baterie OK, myszka dzia³a normalnie a¿ nagle zaczyna siê ¶limaczyæ. Restart nie pomaga, wy³±czenie i w³±czenie myszki te¿ nie. Powkurza mnie przez jaki¶ czas i wszystko wraca samo do normy i myszka wspó³pracuje jak ta lala... a¿ do czasu gdy znów siê zdecyduje zwolniæ. Podpowiecie na co zwróciæ uwagê? i ewentualnie jak leczyæ tê leniw± mysz? Z góry bardzo dziêkujê. Mac Mini, late 2012, i7 2.6Ghz, 16GB ram, Yosemite ze wszystkimi uaktualnieniami (ale pod Mavericks mysz rozrabia³a tak samo). -- The Mis'
Re: Leniwa mysz
Author: Grzegorz Pawlik
Date: Tue, 10 Nov 2015 17:23
Date: Tue, 10 Nov 2015 17:23
29 lines
1264 bytes
1264 bytes
On 2015-11-01 08:56:01 +0000, Michal M. Lechanski said: > Hej, moja myszka, Logitech M510, od czasu do czasu robi siê ociê¿a³a, > ¶lamazarna i w ogóle leniwa. ¯eby przesun±æ kursor przez dwa monitory > czasem trzeba machn±æ ni± z 5-6 albo i wiêcej razy. > Nie znajdujê ¿adnych prawid³owo¶ci - ustawienia w System Preferences - > "Fast", ¿adnych programów ponad to co zwykle (poczta, www), baterie OK, > myszka dzia³a normalnie a¿ nagle zaczyna siê ¶limaczyæ. Restart nie > pomaga, wy³±czenie i w³±czenie myszki te¿ nie. Powkurza mnie przez jaki¶ > czas i wszystko wraca samo do normy i myszka wspó³pracuje jak ta lala... > a¿ do czasu gdy znów siê zdecyduje zwolniæ. > > Podpowiecie na co zwróciæ uwagê? i ewentualnie jak leczyæ tê leniw± > mysz? Z góry bardzo dziêkujê. > > Mac Mini, late 2012, i7 2.6Ghz, 16GB ram, Yosemite ze wszystkimi > uaktualnieniami (ale pod Mavericks mysz rozrabia³a tak samo). Nie wiem, czy chodzi o to samo, ale ja mia³em podobnie z Magic Mouse na Macu mini - czasem dzia³a³a p³ynnie, a czasem siê zacina³a i wska¼nik porusza³ siê strasznie wolno. W moim przypadku winne by³y zak³ócenia miêdzy Wi-Fi 2,4GHz a Bluetoothem, bo po olaniu pasma 2,4GHz i przej¶ciu na 5GHz problemy zniknê³y. -- Pozdrawiam, G. http://pym.uce.pl/
Re: Leniwa mysz
Author: "Michal M. Lecha
Date: Tue, 10 Nov 2015 18:22
Date: Tue, 10 Nov 2015 18:22
16 lines
579 bytes
579 bytes
W dniu 10/11/2015 o 16:23, Grzegorz Pawlik pisze: >> Hej, moja myszka, Logitech M510, od czasu do czasu robi siê ociê¿a³a, >> ¶lamazarna i w ogóle leniwa. > Nie wiem, czy chodzi o to samo, ale ja mia³em podobnie z Magic Mouse na > Macu mini - czasem dzia³a³a p³ynnie, a czasem siê zacina³a i wska¼nik > porusza³ siê strasznie wolno. W moim przypadku winne by³y zak³ócenia > miêdzy Wi-Fi 2,4GHz a Bluetoothem, bo po olaniu pasma 2,4GHz i > przej¶ciu na 5GHz problemy zniknê³y. > dziêkujê bardzo. Spróbujê wy³±czyæ wifi i zobaczymy co myszka na to. Pozdrawiam. -- The Mis'
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads