Thread View: pl.comp.sys.novell
3 messages
3 total messages
Started by mirekc
Mon, 18 Oct 2010 09:46
NW 4.11 - backup kolejek wydruku
Author: mirekc
Date: Mon, 18 Oct 2010 09:46
Date: Mon, 18 Oct 2010 09:46
9 lines
617 bytes
617 bytes
Nie mog� skopiowa� na ta�m� plik�w kolejek wydruku (*.SRV, *.SYS). Pliki pozostaj� otwarte przez serwer, pomimo �e na czas backupu roz�adowuj� printserver (przy pomocy cron-a). Pr�bowa�em te� roz�adowywa� printserver "r�cznie" i pliki pozostaj� otwarte. Co ciekawe, postawi�em na innej maszynie �rodowisko testowe skonfigurowane niemal analogicznie jak serwer produkcyjny (z dok�adno�ci� do r�nic sprz�towych) i tam wszystko "�miga" jak nale�y. A mo�e jednak co� przeoczy�em? Co poza printserver-em mo�e "trzyma�" kolejki? NW 4.11, TapeWare SP7D.
Re: NW 4.11 - backup kolejek wydruku
Author: MarioR
Date: Mon, 25 Oct 2010 10:08
Date: Mon, 25 Oct 2010 10:08
10 lines
768 bytes
768 bytes
W dniu 18-10-2010 09:46, mirekc pisze: > Nie mogę skopiować na taśmę plików kolejek wydruku (*.SRV, *.SYS). Pliki pozostają otwarte przez serwer, pomimo że na czas backupu rozładowuję > printserver (przy pomocy cron-a). Próbowałem też rozładowywać printserver "ręcznie" i pliki pozostają otwarte. Co ciekawe, postawiłem na innej > maszynie środowisko testowe skonfigurowane niemal analogicznie jak serwer produkcyjny (z dokładnością do różnic sprzętowych) i tam wszystko "śmiga" > jak należy. A może jednak coś przeoczyłem? Co poza printserver-em może "trzymać" kolejki? NW 4.11, TapeWare SP7D. Może w monitor.nlm będzie widać. Podejrzewam, że to moduł SERVER lub DS.NLM. Czy tak naprawdę musisz printserver mieć na backupie ?
Re: NW 4.11 - backup kolejek wydruku
Author: Andrzej Zbierzch
Date: Fri, 29 Oct 2010 00:11
Date: Fri, 29 Oct 2010 00:11
26 lines
981 bytes
981 bytes
W dniu 2010-10-18 09:46, mirekc pisze: > Nie mogê skopiowaæ na ta¶mê plików kolejek wydruku (*.SRV, *.SYS). Pliki > pozostaj± otwarte przez serwer, pomimo ¿e na czas backupu roz³adowujê > printserver (przy pomocy cron-a). Próbowa³em te¿ roz³adowywaæ > printserver "rêcznie" i pliki pozostaj± otwarte. Co ciekawe, postawi³em > na innej maszynie ¶rodowisko testowe skonfigurowane niemal analogicznie > jak serwer produkcyjny (z dok³adno¶ci± do ró¿nic sprzêtowych) i tam > wszystko "¶miga" jak nale¿y. A mo¿e jednak co¶ przeoczy³em? Co poza > printserver-em mo¿e "trzymaæ" kolejki? NW 4.11, TapeWare SP7D. ¦ci±gnij sobie cclite (to taki Norton Commander na konsole NW) i sprawd¼, jakie flagi maj± poustawiane te pliki. My¶lê ¿e to ich (flag) wina. -- "Komunizm to ustrój, w którym lud pracuj±cy miast i wsi bêdzie zjada³ owoce swojej pracy ustami swoich przedstawicieli"
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads