Thread View: pl.misc.kolej
2 messages
2 total messages
Started by PiteR
Mon, 27 May 2024 21:41
dworzec =?iso-8859-2?Q?mój?= =?iso-8859-2?Q?_widzê?= ogromny
Author: PiteR
Date: Mon, 27 May 2024 21:41
Date: Mon, 27 May 2024 21:41
24 lines
780 bytes
780 bytes
W mojej wsi ko¶cielnej ko³o Ostródy praca wre przy nowym dworcu kolejowym. Otake Polskê walczyly¶my! Wykonawca wci±¿ kontynuuje prace w tunelu. Montowane s± schody ruchome i windy przy wyjsciach na perony. PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. przebudowuja stacje Olsztyn Glówny przy wspóludziale srodków ³unijnych z Programu Operacyjnego Polska B Wschodnia. Warto¶æ kontraktu to ok. 423 miliony zlotych. Tunel ma przy okazji po³±czyæ Downtown z Zatorzem. Czekali¶my na to 40 lat. Choæ istnia³y obawy, ¿e patusy z Zatorza przenikn± przez dworzec do miasta, to z nadziej± patrzymy w przysz³o¶æ ¿e wyzdycha³y ju¿ na marsko¶æ w±troby. https://gazetaolsztynska.pl/1055126,Remont-na-stacji-Olsztyn-Glowny-Jak-ida-prace-ZDJECIA.html -- Piter # kradno ale sie dzielo # jebaæ fliperów
Re: dworzec mój widzę ogromny
Author: io
Date: Tue, 28 May 2024 19:27
Date: Tue, 28 May 2024 19:27
22 lines
904 bytes
904 bytes
W dniu 27.05.2024 o 22:41, PiteR pisze: > W mojej wsi kościelnej koło Ostródy > praca wre przy nowym dworcu kolejowym. > > Otake Polskę walczylyśmy! > > Wykonawca wciąż kontynuuje prace w tunelu. > Montowane są schody ruchome i windy przy wyjsciach na perony. > > PKP Polskie Linie Kolejowe S.A. przebudowuja stacje Olsztyn Glówny > przy wspóludziale srodków łunijnych z Programu Operacyjnego Polska B Wschodnia. > Wartość kontraktu to ok. 423 miliony zlotych. > > Tunel ma przy okazji połączyć Downtown z Zatorzem. > > Czekaliśmy na to 40 lat. Choć istniały obawy, że patusy z Zatorza > przenikną przez dworzec do miasta, to z nadzieją patrzymy w przyszłość > że wyzdychały już na marskość wątroby. > > https://gazetaolsztynska.pl/1055126,Remont-na-stacji-Olsztyn-Glowny-Jak-ida-prace-ZDJECIA.html > Płaciliśmy, płacimy i płacić będziemy za to biletami :-)
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads