Thread View: pl.misc.kolej
3 messages
3 total messages
Started by io
Sun, 18 May 2025 16:11
"Dobre obyczaje"? WTF?!
Author: io
Date: Sun, 18 May 2025 16:11
Date: Sun, 18 May 2025 16:11
28 lines
1312 bytes
1312 bytes
https://wiadomosci.onet.pl/trojmiasto/nie-jestem-pierwszym-lepszym-psem-policja-ukarala-dwoch-kryminalnych/3gmmhk6 "Policjanci twierdzą, że jest zakaz nagrywania infrastruktury kolejowej. Youtuber prosi o podanie konkretnego zapisu w prawie o takim zakazie. "Kolego, chcesz iść tam zobaczyć, że masz znaki, które zakazują?" — odpowiada funkcjonariusz, który szybko traci cierpliwość. "Dobra stój tu i bądź cicho. Skończyłem na ten moment z Tobą rozmawiać. Zrozumiałeś to, czy nie?" — mówi." Na filmie Audyt Obywatelski załączonym do artykułu jest całe zdarzenie. No i kara: "Kara dla dwóch gdańskich kryminalnych wygląda następująco: — Funkcjonariusze podczas trwającego postępowania oraz przez kolejnych 6 miesięcy od czasu uprawomocnienia się orzeczenia nie mogą awansować i otrzymywać nagród. Ukaranym policjantom można też potrącić do 20 proc. nagrody rocznej — informuje Onet Mariusz Chrzanowski, rzecznik gdańskiej policji." Wystarczy? Przecież to zwykła bandyterka jest! "Adwokat zwracał też uwagę, że policjanci nie podali żadnych podstaw prawnych w trakcie swojej interwencji. — Dobra rada dla wszystkich, nagrywajmy takie sytuacje, bo nigdy nie wiemy, kto może być po drugiej stronie — apelował." No ale akurat wiemy.
Re: "Dobre obyczaje"? WTF?!
Author: dantes
Date: Mon, 19 May 2025 11:06
Date: Mon, 19 May 2025 11:06
6 lines
190 bytes
190 bytes
Dnia Sun, 18 May 2025 16:11:39 +0200, io napisał(a): > https://wiadomosci.onet.pl/trojmiasto/nie-jestem-pierwszym-lepszym-psem-policja-ukarala-dwoch-kryminalnych/3gmmhk6 > >[...] Stromo.
Re: "Dobre obyczaje"? WTF?!
Author: _Master_
Date: Mon, 19 May 2025 22:04
Date: Mon, 19 May 2025 22:04
7 lines
171 bytes
171 bytes
W dniu 18.05.2025 o 16:11, io pisze: > Na filmie Audyt Obywatelski AAAA to ten dupek co żyje z odszkodowań? Coś pokroju tych żuli od wieńca smoleńskiego? Żenada
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads