Thread View: pl.soc.religia
6 messages
6 total messages
Started by Nemrod
Wed, 25 Jun 2025 16:24
DIRTY WORK FOR THE LORD GOD.
Author: Nemrod
Date: Wed, 25 Jun 2025 16:24
Date: Wed, 25 Jun 2025 16:24
25 lines
650 bytes
650 bytes
Trochę z trepa, bańki, garści itd. W końcu coś mi ulżyło. Są dwa rodzaje czynienie dobra na tym świecie: miłowanie bliźniego i usuwanie złego. Logan has ability to survive anything ms Darkholm. Weapon X - Barry Windsor-Smith. -- Nemrod Vargardsson Am 2,13 Oto Ja zmiażdżę was tak, jak miażdży wozowy walec napełniony snopami. 14 Szybkobiegacz nie będzie miał gdzie uciec, mocarz nie okaże swej siły, a bohater nie ocali życia; 15 łucznik się nie ostoi, szybkonogi nie umknie i jeździec na koniu nie ocali życia; 16 nawet najmężniejszy sercem pomiędzy bohaterami będzie w tym dniu nagi uciekał - wyrocznia Pana.
Re: DIRTY WORK FOR THE LORD GOD.
Author: Jacek
Date: Wed, 25 Jun 2025 19:10
Date: Wed, 25 Jun 2025 19:10
11 lines
444 bytes
444 bytes
W dniu 25.06.2025 o 16:24, Nemrod pisze: > Są dwa rodzaje czynienie dobra na tym świecie: > miłowanie bliźniego i usuwanie złego. Jakie to miłe, postrzegać dobro i zło jako rzeczy zewnętrzne względem nas. Można wtedy bezrefleksyjnie a wygodnie obdarzyć nimi innych po uważaniu i mieć satysfakcję z dobrego urządzania świata. A jakie świetne religie wychodzą tą metodą robione! :) -- Jacek Maciejewski <I hate haters>
Date: Wed, 25 Jun 2025 19:25
Date: Wed, 25 Jun 2025 19:25
23 lines
916 bytes
916 bytes
W dniu 25.06.2025 o 19:10, Jacek pisze: > Jakie to miłe, postrzegać dobro i zło jako rzeczy zewnętrzne względem > nas. Można wtedy bezrefleksyjnie a wygodnie obdarzyć nimi innych po > uważaniu i mieć satysfakcję z dobrego urządzania świata. A jakie świetne > religie wychodzą tą metodą robione! :) Nie rozumiesz. Jestem jednym z was. Nie osłoniłem mej twarzy przed zniewagami i opluciem. Przeczytaj komiks Broń X (Weapon X) Barrego Windsor Smitha. Może zrozumiesz. Podrzucić linka? -- Nemrod Vargardsson Am 2,13 Oto Ja zmiażdżę was tak, jak miażdży wozowy walec napełniony snopami. 14 Szybkobiegacz nie będzie miał gdzie uciec, mocarz nie okaże swej siły, a bohater nie ocali życia; 15 łucznik się nie ostoi, szybkonogi nie umknie i jeździec na koniu nie ocali życia; 16 nawet najmężniejszy sercem pomiędzy bohaterami będzie w tym dniu nagi uciekał - wyrocznia Pana.
Date: Wed, 25 Jun 2025 19:36
Date: Wed, 25 Jun 2025 19:36
22 lines
625 bytes
625 bytes
W dniu 25.06.2025 o 19:25, Nemrod pisze: > Broń X (Weapon X) Barrego > Windsor Smitha. Może zrozumiesz. Podrzucić linka? Masz o tu: https://chomikuj.pl/stormrider/Dokumenty/WeaponX,9883544036.zip Póki mam czas. -- Nemrod Vargardsson Am 2,13 Oto Ja zmiażdżę was tak, jak miażdży wozowy walec napełniony snopami. 14 Szybkobiegacz nie będzie miał gdzie uciec, mocarz nie okaże swej siły, a bohater nie ocali życia; 15 łucznik się nie ostoi, szybkonogi nie umknie i jeździec na koniu nie ocali życia; 16 nawet najmężniejszy sercem pomiędzy bohaterami będzie w tym dniu nagi uciekał - wyrocznia Pana.
Author: Jacek
Date: Wed, 25 Jun 2025 21:35
Date: Wed, 25 Jun 2025 21:35
16 lines
595 bytes
595 bytes
W dniu 25.06.2025 o 19:25, Nemrod pisze: > Nie rozumiesz. To ty nie rozumiesz :) Wyparliście zło i umieściliście je w piekle, wyparliście dobro i umieściliście je w niebie. To się nazywa eksternalizacja własnych cech. Jestem jednym z was. Czybyś został ateistą? Nie osłoniłem mej twarzy przed > zniewagami i opluciem. Ot, mentalność katolicka - oblężonej twierdzy. Powiedz że bóg nie istnieje to taki odbierze to jako osobistą zniewagę. A jak będzie miał możliwość to spali cię na stosie (memento Kazimierz Łyszczyński) -- Jacek Maciejewski <I hate haters>
Date: Mon, 30 Jun 2025 07:54
Date: Mon, 30 Jun 2025 07:54
33 lines
950 bytes
950 bytes
W dniu 25.06.2025 o 21:35, Jacek pisze: > Czybyś został ateistą? NIE. Jestem katolikiem. I wczoraj byłem na ambonie na Piotra i Pawła. Jasne? Jestem człowiekiem, tak jak i ty. Humanum est ... itd I Pan Jezus też jest człowiekiem, a nie widmem. 1 J 4,2 Po tym poznajecie Ducha Bożego: każdy duch, który uznaje, że Jezus Chrystus przyszedł w ciele, jest z Boga. 3 Każdy zaś duch, który nie uznaje Jezusa, nie jest z Boga; i to jest duch Antychrysta, który - jak słyszeliście - nadchodzi i już teraz przebywa na świecie. -- Nemrod Vargardsson Am 2,13 Oto Ja zmiażdżę was tak, jak miażdży wozowy walec napełniony snopami. 14 Szybkobiegacz nie będzie miał gdzie uciec, mocarz nie okaże swej siły, a bohater nie ocali życia; 15 łucznik się nie ostoi, szybkonogi nie umknie i jeździec na koniu nie ocali życia; 16 nawet najmężniejszy sercem pomiędzy bohaterami będzie w tym dniu nagi uciekał - wyrocznia Pana.
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads