Thread View: pl.soc.religia
18 messages
18 total messages
Started by MIECZ - SLAWOMIR
Sat, 05 Oct 1996 00:00
ZWYCIESTWO CYWILIZACJI ZYCIA?
Author: MIECZ - SLAWOMIR
Date: Sat, 05 Oct 1996 00:00
32 lines
1147 bytes
1147 bytes
Szanowni Rodaczki i Rodacy Za posrednictwem tego medium pragne podziekowac wszystkim tym Senatorom, ktorzy glosujac przeciw ustawie aborycyjnej udowodnili, ze Polske i Polakow stac jeszcze na obrone wartosci najwyzszych. Udowodnili, ze etyce powinno byc podporzadkowane prawo, a nie na odwrot etyka prawu. Dowiedlismy, ze nie chcemy nalezec do narodow, ktore daza do samozaglady. Byloby to wielka obelga wobec naszego rodaka, papieza Jana Pawla II, gdyby stalo sie inaczej. Nie zawsze isc z wiekszoscia i za mylnie pojetym postepem znaczy miec racje. Czasami na tym Swiecie nalezy wykazac wlasna indywidualnosc, o tyle istotna, ze dajaca szlachetny przyklad innym jak nalezy postepowac. Nadzieja na pomyslna przyszlosc zawitala do naszego domu, Polski. Niemniej bitwa o Polske jest jeszcze niezakonczona, dlatego walczmy dzielnie, a po rycersku z naszymi wrogami az do pomyslnego rozstrzygniecia. Bog Wam zaplac za to, a Sczesc Boze w przyszlej pracy Panie i Panowie Senatorowie R.P.! // O<<<M I E C Z>>>>> \\ ...."Jestem Polakiem - wiec mam obowiazki polskie".... Roman Dmowski, "MYSLI NOWOCZESNEGO POLAKA"
Re: ZWYCIESTWO CYWILIZACJI ZYCIA?
Author: Krzysztof Mlynar
60 lines
2584 bytes
2584 bytes
On Sat, 5 Oct 1996, MIECZ - SLAWOMIR wrote: > Szanowni Rodaczki i Rodacy > > Za posrednictwem tego medium pragne podziekowac wszystkim tym Senatorom, > ktorzy glosujac przeciw ustawie aborycyjnej udowodnili, ze Polske > i Polakow stac jeszcze na obrone wartosci najwyzszych. Udowodnili, ze > etyce powinno byc podporzadkowane prawo, a nie na odwrot etyka prawu. > Dowiedlismy, ze nie chcemy nalezec do narodow, ktore daza do samozaglady. > Byloby to wielka obelga wobec naszego rodaka, papieza Jana Pawla II, gdyby > stalo sie inaczej. Nie zawsze isc z wiekszoscia i za mylnie pojetym postepem > znaczy miec racje. Czasami na tym Swiecie nalezy wykazac wlasna indywidualnosc, > o tyle istotna, ze dajaca szlachetny przyklad innym jak nalezy postepowac. > Nadzieja na pomyslna przyszlosc zawitala do naszego domu, Polski. > > Niemniej bitwa o Polske jest jeszcze niezakonczona, dlatego walczmy > dzielnie, a po rycersku z naszymi wrogami az do pomyslnego rozstrzygniecia. Typowe. :) Gdyby nam - Polakom zabraklo chociazby UROJONYCH wrogow, to kiepsko z nami, bo jak wiadomo od wiekow, Polacy zeby otrzezwiec i zabrac sie za siebie zawsze musza znalezc sobie wroga. W przeciwnym przypadku kiepsko sprawy stoja. Dobrze, ze przynajmniej za Wielka Woda ludzie sa dumni z naszych wladz - to podtrzymuje na duchu. :)))) Nasuwa mi sie jedynie taka refleksja: Dlaczego Polska i Polacy musza wiesc swiatowy prym w dyskusjach nad aborcja (pomijam juz fakt calkowitej bezsensownosci ustawy antyaborcyjnej, ktora wprowadzona powoduje jedynie, ze stan sie pogarsza, a nie polepsza. Jezeli nie mozna *tego* zrobic legalnie, to wiele kobiet bedzie uciekalo sie do korzystania z pomocy domoroslych felczerow, co w efekcie bedzie przynosilo skutki jeszcze gorsze..., ale ad rem). Dlaczego Polacy nie moga byc znani i "swiecic przykladem" np. w: - nauce (w Polsce jest najnizszy w Europie wskaznik procentowy ludnosci wyksztalconej - 7%), nowoczesnej technologii, pracowitosci, czystosci, kulturze itd? A nie tak jak obecnie w: - pijanstwie, chamstwie, zlodziejstwie, cwaniactwie, narkomanii, spalaniu tytoniu tudziez walce za/lub przeciw ustawie aborcyjnej. Przeciez to wszystko jest zenujace... :( Dobranoc Panstwu, -Krzysio -- +---------------------------------------------------------------+ | E-mail: =Unix/Network Security Expert= | | krzysio@hydra.mimuw.edu.pl IRC: Krzysio Radio: SQ5ASM | | Voice phones: +48-22-617-66-58, +48-22-658-42-36 | +---------------------------------------------------------------+
Author: Yossarian
39 lines
1286 bytes
1286 bytes
MIECZ - SLAWOMIR wrote: > // > O<<<M I E C Z>>>>> > \\ > > ...."Jestem Polakiem - wiec mam obowiazki polskie".... > > Roman Dmowski, "MYSLI NOWOCZESNEGO POLAKA" ---ciecie-giecie--- Dobry nowoczesny Polaku... Nie bede cie wyzywal na pojedynek argumentow , nie bede cie walil "rekawica w pysk" ( jak to ostatnio zwykli robic twoi koledzy z pl.soc.religia) , nawet specjalnie przeklinac mi sie nie chce... Nie mam juz sily... Powiem ci tylko , ze dzieki takim "nowoczesnym" Polakom jak ty jest mi cholernie glupio , ze jestem obywatelem tego panstwa. Tak , szanowny kolego - jestem obywatelem "nienowoczesnym"... Wypraszam sobie bys zabranial mi takim byc. Jak sam piszesz -"(...) nalezy wykazac wlasna indywidualnosc". Dlatego nawet gdybym mial zostac sam , twierdzic bede - WARA KOSCIOLOWI OD POLITYKI , MOJEGO ZYCIA SEKSUALNEGO I BRZUCHA MOJEJ KOBIETY !!!! O tym ostatnim nie masz nawet prawa pomyslec ( bo zgrzeszysz) , jesli ci na to nie pozwole. Jesli kiedys przestaniesz babrac sie polityka a najdzie cie dzika ochota by zrobic cos naprawde dobrego dla "juz narodzonych" , pomysl o domach dziecka. W twoim nowoczesnym kraju co trzeci taki dom nie ma pieniedzy na jedzenie dla swoich wychowankow. To tyle. Yossarian , "MYSLI NIENOWOCZESNEGO POLAKA"
Author: jp@panix.com (Je
26 lines
791 bytes
791 bytes
In article <Pine.SOL.3.95.961005152848.1890A-100000@hydra>, Krzysztof Mlynarski <krzysio@hydra.mimuw.edu.pl> wrote: > Dlaczego Polacy nie moga byc znani i "swiecic przykladem" np. w: > > - nauce (w Polsce jest najnizszy w Europie wskaznik procentowy > ludnosci wyksztalconej - 7%), nowoczesnej technologii, pracowitosci, > czystosci, kulturze itd? > > A nie tak jak obecnie w: > > - pijanstwie, chamstwie, zlodziejstwie, cwaniactwie, narkomanii, > spalaniu tytoniu tudziez walce za/lub przeciw ustawie aborcyjnej. Podzielam twoje zdanie, tylko nie wiem dlaczego walke przeciwko aborcji laczysz z pijanstwem i zlodziejstwem? Czy nie mozna byc nowoczesnym i pracowitym, i jednoczesnie walczyc przeciwko aborcji? -- Imbecyle, obudzcie sie! Jerzy Pawlowski (jp@panix.com)
Author: marekc@gryzmak.l
71 lines
2564 bytes
2564 bytes
a�c�e�l�n�o�s�x�z� ���ӣ� A�C�E�L�N�O�S�X�Z� Dnia Sat, 05 Oct 1996 16:46:12 -0700, Yossarian <johnny@hotmail.com> napisal(a): >MIECZ - SLAWOMIR wrote: > >Dobry nowoczesny Polaku... >Nie bede cie wyzywal na pojedynek argumentow , nie bede cie walil >"rekawica w pysk" ( jak to ostatnio zwykli robic twoi koledzy z >pl.soc.religia) , nawet specjalnie przeklinac mi sie nie chce... >Nie mam juz sily... Bos pewnie zwyklym tchorzem! Normalne, ze pies ktory szczeka nie gryzie... >Powiem ci tylko , ze dzieki takim "nowoczesnym" Polakom jak ty >jest mi cholernie glupio , ze jestem obywatelem tego panstwa. >Tak , szanowny kolego - jestem obywatelem "nienowoczesnym"... >Wypraszam sobie bys zabranial mi takim byc. Nikt Ci nie zabrania byc "nowoczesnym" Polakiem (Polakiem inaczej), ale dlaczego zaraz reszta Polakow ma byc zaraz "nowoczesna", moze dobrze im - zyjac w swoich "tradycyjnych garniturkach" >Jak sam piszesz -"(...) nalezy wykazac wlasna indywidualnosc". >Dlatego nawet gdybym mial zostac sam , twierdzic bede - WARA KOSCIOLOWI >OD POLITYKI , MOJEGO ZYCIA SEKSUALNEGO I BRZUCHA MOJEJ KOBIETY !!!! Prawdziwy indywidualista! Wow! Twoje zycie seksualne nikogo nie ochodzi (mamy jako taki, wyrobiony zmysl estetyczny). Polityka jest takze zarezerwowana dla "nowoczesnych" Polakow, wiec Kosciol moze faktycznie bruzdzic w takim towarzystwie (wicie, rozumicie...), a brzuch twojej kobiety czy innego partnera (w koncu jestes "nowoczesny") takze nalezy chronic (tutaj sie zgadzamy), nalezy chronic takze od samego poczatku zycie, ktore sie tam rozwija - chyba, ze twoimi idolami sa lekarze z Auschwitz... >O tym ostatnim nie masz nawet prawa pomyslec ( bo zgrzeszysz) , jesli ci >na to nie pozwole. Numerku z brzuchem to nie znam... Konserwatysta jestem :) >Jesli kiedys przestaniesz babrac sie polityka a najdzie cie dzika ochota >by zrobic cos naprawde dobrego dla "juz narodzonych" , pomysl o >domach dziecka. >W twoim nowoczesnym kraju co trzeci taki dom nie ma pieniedzy na >jedzenie >dla swoich wychowankow. Trzeba dodac - PANSTWOWYCH DOMACH DZIECKA. czyli domach oplacanych przez "nowoczesnych" Polakow. >To tyle. > > Yossarian , "MYSLI NIENOWOCZESNEGO POLAKA" Czy twoje pseudo to jakas parodia? Czytajac Hellera bohater wydal mi sie sto razy sympatyczniejszy - masz przeciez tyle innych aliasow do wyboru: Kaligula, Goebels, Himmler, Drakula, Fredi Merkury... Marek Ciesielski \ | ___| |\/ | | | | | marekc@gryzmak.lodz.pdi.net _| _|\____|
40 lines
1543 bytes
1543 bytes
Brooklyn 5 X 1996 r. Szanowni: Rodaczki i Rodacy Za posrednictwem tego medium pragne podziekowac wszystkim tym Senatorom, ktorzy glosujac przeciw ustawie aborycyjnej udowodnili, ze Polske i Polakow stac jeszcze na obrone wartosci najwyzszych. Udowodnili, ze etyce powinno byc podporzadkowane prawo, a nie na odwrot etyka prawu. Dowiedlismy, ze nie chcemy nalezec do narodow, ktore daza do samozaglady. Byloby to wielka obelga wobec naszego rodaka, papieza Jana Pawla II, gdyby stalo sie inaczej. Nie zawsze isc z wiekszoscia i za mylnie pojetym postepem znaczy miec racje. Czasami na tym Swiecie nalezy wykazac wlasna indywidualnosc, o tyle istotna, ze dajaca szlachetny przyklad innym jak nalezy postepowac. Nadzieja na pomyslna przyszlosc ponownie zawitala do naszego domu, Polski. Niemniej bitwa o Polske jest jeszcze niezakonczona, dlatego walczmy dzielnie, a po rycersku z naszymi wrogami az do pomyslnego rozstrzygniecia. Bog Wam zaplac za to, a Sczesc Boze w przyszlej pracy Panie i Panowie Senatorowie R.P.! // O<<<M I E C Z>>>>> \\ ..."Jestem Polakiem - wiec mam obowiazki polskie"... Roman Dmowski, "MYSLI NOWOCZESNEGO POLAKA" P.S. Pragne podziekowac panu Wieslawowi, ktory szybko odpowiadajac na moje podziekowanie pozwolil mi ponownie je zamiescic po tym jak niewidzialna reka wymazala poprzedni moj posting. A tak przy okazji czy stalem sie tak niebezpiecznym Usenetowiczem, aby mnie za wszelka cene zwalczac? Chetnie dowiem sie zasadniczego powodu tej wobec mnie atencji.
Author: maciejp@kubus.ko
20 lines
493 bytes
493 bytes
Bronislaw Kozicki <bross@wpi.com.pl> wrote: > Wieslaw Kochanski <wieslaw@algonet.se> wrote > : Zabronienie aborcji uniemozliwi aborcje kobietom z mniejszosci > : narodowych. > : W konsekwebcji z wiekszy sie w Polsce ilosc zydow, cyganow itd.. > : > : Wieslaw > NO TO CO ?! Nalezy wiec zydow, cyganow itp. WYSTRZELAC ? Nie, ale co to ma wspólnego z tematem tej listy ?? (rozumiem soc*, pl.soc*, *dziennikarz - ale radio ?????) Pozdrawiam -- Maciej Paliwoda maciejp@uci.agh.edu.pl
Author: pkurczak@it.com.
54 lines
2055 bytes
2055 bytes
MIECZ - SLAWOMIR <M@pol.licz> wrote: >Szanowni Rodaczki i Rodacy > Za posrednictwem tego medium pragne podziekowac wszystkim tym Senatorom, >ktorzy glosujac przeciw ustawie aborycyjnej udowodnili, ze Polske >i Polakow stac jeszcze na obrone wartosci najwyzszych. Udowodnili, ze >etyce powinno byc podporzadkowane prawo, a nie na odwrot etyka prawu. >Dowiedlismy, ze nie chcemy nalezec do narodow, ktore daza do samozaglady. >Byloby to wielka obelga wobec naszego rodaka, papieza Jana Pawla II, gdyby >stalo sie inaczej. Nie zawsze isc z wiekszoscia i za mylnie pojetym postepem >znaczy miec racje. Czasami na tym Swiecie nalezy wykazac wlasna indywidualnosc, >o tyle istotna, ze dajaca szlachetny przyklad innym jak nalezy postepowac. >Nadzieja na pomyslna przyszlosc zawitala do naszego domu, Polski. >Niemniej bitwa o Polske jest jeszcze niezakonczona, dlatego walczmy >dzielnie, a po rycersku z naszymi wrogami az do pomyslnego rozstrzygniecia. >Bog Wam zaplac za to, a Sczesc Boze w przyszlej pracy Panie i Panowie Senatorowie R.P.! Rozumiem, ze jest to najbardziej bezposrednia droga kontaktu jaka <<Miecz>> moze podziekowac Senatorom, ktorzy glosowali przeciwko aborcji. List pocztowy idzie dlugo, telefonu senator moze nie odebrac, ale podziekowania na pl.soc.seks zawsze przeczyta ;-) Kurcze, a ja tu sie znajomym chwalilem, ze sie poziom merytoryczny *Szczerbca* podniosl... A moze <<Miecz>> nie czyta? Szkoda,bo gdyby troche poczytal to by pewnie nie wpadl na tak kretynski pomysl osmieszajacy jego i idee ktorej chce bronic... > // > O<<<M I E C Z>>>>> > \\ > ...."Jestem Polakiem - wiec mam obowiazki polskie".... >Roman Dmowski, "MYSLI NOWOCZESNEGO POLAKA" Wydawaloby sie - pismienny czlowiek - Dmowskiego czytuje - a ruszyl konceptem, jak nie przymierzajac, krowa ogonem. Piotr K. pkurczak@it.com.pl; largo@plearn.edu.pl "Inside Every Living Person is Dead Person Waiting to Get Out!" Reg Shoe - Terry Pratchett *Mort* "Yo so la Muerte che ciertas todas criaturas" - "Taniec Smierci" Katalonia XIV w.
Author: wieslaw@algonet.
34 lines
1285 bytes
1285 bytes
MIECZ - SLAWOMIR <M@pol.licz> wrote: >Szanowni Rodaczki i Rodacy > Za posrednictwem tego medium pragne podziekowac wszystkim tym Senatorom, >ktorzy glosujac przeciw ustawie aborycyjnej udowodnili, ze Polske >i Polakow stac jeszcze na obrone wartosci najwyzszych. Udowodnili, ze >etyce powinno byc podporzadkowane prawo, a nie na odwrot etyka prawu. >Dowiedlismy, ze nie chcemy nalezec do narodow, ktore daza do samozaglady. >Byloby to wielka obelga wobec naszego rodaka, papieza Jana Pawla II, gdyby >stalo sie inaczej. Nie zawsze isc z wiekszoscia i za mylnie pojetym postepem >znaczy miec racje. Czasami na tym Swiecie nalezy wykazac wlasna indywidualnosc, >o tyle istotna, ze dajaca szlachetny przyklad innym jak nalezy postepowac. >Nadzieja na pomyslna przyszlosc zawitala do naszego domu, Polski. >Niemniej bitwa o Polske jest jeszcze niezakonczona, dlatego walczmy >dzielnie, a po rycersku z naszymi wrogami az do pomyslnego rozstrzygniecia. >Bog Wam zaplac za to, a Sczesc Boze w przyszlej pracy Panie i Panowie Senatorowie R.P.! Zabronienie aborcji uniemozliwi aborcje kobietom z mniejszosci narodowych. W konsekwebcji z wiekszy sie w Polsce ilosc zydow, cyganow itd.. Wieslaw http://www.algonet.se/~wieslaw/ mailto:wieslaw@algonet.se mailto:wieslaw@localnet.org
Author: "Bronislaw Kozic
19 lines
349 bytes
349 bytes
Wieslaw Kochanski <wieslaw@algonet.se> wrote : Zabronienie aborcji uniemozliwi aborcje kobietom z mniejszosci : narodowych. : W konsekwebcji z wiekszy sie w Polsce ilosc zydow, cyganow itd.. : : Wieslaw NO TO CO ?! Nalezy wiec zydow, cyganow itp. WYSTRZELAC ? -- Bronek Kozicki <mailto:bross@waw.pdi.net> <http://www.waw.pdi.net/~bross/>
Author: polradko@ix.netc
Date: Sun, 06 Oct 1996 00:00
Date: Sun, 06 Oct 1996 00:00
46 lines
1286 bytes
1286 bytes
Brooklyn, 6 X 1996 A.D. Szanowni: Rodaczki i Rodacy Za posrednictwem tego medium pragne podziekowac wszystkim tym Senatorom, ktorzy glosujac przeciw ustawie aborycyjnej udowodnili, ze Polske i Polakow stac jeszcze na obrone wartosci najwyzszych. Udowodnili, ze etyce powinno byc podporzadkowane prawo, a nie na odwrot etyka prawu. Dowiedlismy, ze nie chcemy nalezec do narodow, ktore daza do samozaglady. Byloby to wielka obelga wobec naszego rodaka, papieza Jana Pawla II, gdyby stalo sie inaczej. Nie zawsze isc z wiekszoscia i za mylnie pojetym postepem znaczy miec racje. Czasami na tym Swiecie nalezy wykazac wlasna indywidualnosc, o tyle istotna, ze dajaca szlachetny przyklad innym jak nalezy postepowac. Nadzieja na pomyslna przyszlosc ponownie zawitala do naszego domu, Polski. Niemniej bitwa o Polske jest jeszcze niezakonczona, dlatego walczmy dzielnie, a po rycersku z naszymi wrogami az do pomyslnego rozstrzygniecia. Bog Wam zaplac za to, a Sczesc Boze w przyszlej pracy Panie i Panowie Senatorowie R.P.! // O<<<M I E C Z>>>> \\ ..."Jestem Polakiem - wiec mam obowiazki polskie" Roman Dmowski, "MYSLI NOWOCZESNEGO POLAKA" P.S. Panie Wieslawie ja pana nie podejrzewalem, a tylko dziekowalem. Juz 3 - eci raz wyslane. Nie ustapie.
Author: "Andrzej Chojnac
Date: Mon, 07 Oct 1996 00:00
16 lines
395 bytes
395 bytes
> Apropos - serdecznie polecam audycje w/w DJ'eja ! > Ostatnio sluchalem w samochodzie i malo nie wpadlem pod kierownice. > DJ Rydzyk pienil sie jak piwo z puszki, mowiac o demonie kryjacym sie > pod trzema literkami : RMF :)))) > RMF'u nie lubie - Rydzyka uwielbiam !!! Bo on jest booooski i duzo bardziej papieski od Papieza ;-) -- Andrzej Chojnacki alf@polbox.com.pl -----------------
60 lines
1702 bytes
1702 bytes
Yossarian napisal: > > Maciej Paliwoda napisal przedtem: > > > Nie, ale co to ma wspólnego z tematem tej listy ?? > > (rozumiem soc*, pl.soc*, *dziennikarz - ale radio ?????) > > Pozdrawiam > > HEJ MACIEJ ! > Pytasz co kolega "SZABLA"i jemu podobni robia na liscie "radio" ?? > Ano , moim zdaniem jak na wszystkich innych grupach - > rozdzieraja swoje katolickie szaty biadolac nad losem ich ukochanego > kraju. Nie zuwazylem tego rodzynka. Jednak to nie jest panski kraj, a nasz. Wara od naszego kraju. Splywaj panie Yossarian tam skads przyplynal. Nie beda nam obcy bruzdzic w Naszym Polskim Domu! > Tak , tak panie "SZABLA" ,latwo kochac ten kraj z Bostonu czy innego > New Yorku. Badz pan Polakiem w Polsce. Zawsze bede Polakiem, a nie tylko i wylacznie obywatelem Polski. Dla mnie to jest: moj, nasz..., a Bron Panie Boze ten, tamten kraj w przeciwienstwie do pana. > Mniemam , ze koledzy pana "SZABLI" slacy listy do "radia" maja cicha > nadzieje , ze w koncu zostana zauwazeni przez DJ Rydzyka i po ojcowsku > poglaskani po lepetynkach ,na falach eteru. > Grunt to reklama. Przeszkadza to panu? Zazdrosci mi pan? Pana moze pochwalic tylko radio Erewan. > Apropos - serdecznie polecam audycje w/w DJ'eja ! > Ostatnio sluchalem w samochodzie i malo nie wpadlem pod kierownice. Szkoda, ze nie wpadl pan do przykopy. -:>>> > DJ Rydzyk pienil sie jak piwo z puszki, mowiac o demonie kryjacym sie > pod trzema literkami : RMF :)))) > RMF'u nie lubie - Rydzyka uwielbiam !!! > > Yossarian Pan za to stara sie zeby i pana uznal za diabla wcielonego. // O<<<M I E C Z>>>> \\
Date: Tue, 08 Oct 1996 00:00
15 lines
493 bytes
493 bytes
Andrzej Chojnacki <alf@polbox.com.pl> wrote: > > Apropos - serdecznie polecam audycje w/w DJ'eja ! > > Ostatnio sluchalem w samochodzie i malo nie wpadlem pod kierownice. > > DJ Rydzyk pienil sie jak piwo z puszki, mowiac o demonie kryjacym sie > > pod trzema literkami : RMF :)))) > > RMF'u nie lubie - Rydzyka uwielbiam !!! > Bo on jest booooski i duzo bardziej papieski od Papieza ;-) To zaluj (chyba ze sie myle) ze go nie znasz osobiscie :) -- Maciej Paliwoda maciejp@uci.agh.edu.pl
27 lines
1002 bytes
1002 bytes
Maciej Paliwoda wrote: > Nie, ale co to ma wsp�lnego z tematem tej listy ?? > (rozumiem soc*, pl.soc*, *dziennikarz - ale radio ?????) > Pozdrawiam HEJ MACIEJ ! Pytasz co kolega "SZABLA"i jemu podobni robia na liscie "radio" ?? Ano , moim zdaniem jak na wszystkich innych grupach - rozdzieraja swoje katolickie szaty biadolac nad losem ich ukochanego kraju. Tak , tak panie "SZABLA" ,latwo kochac ten kraj z Bostonu czy innego New Yorku. Badz pan Polakiem w Polsce. Mniemam , ze koledzy pana "SZABLI" slacy listy do "radia" maja cicha nadzieje , ze w koncu zostana zauwazeni przez DJ Rydzyka i po ojcowsku poglaskani po lepetynkach ,na falach eteru. Grunt to reklama. Apropos - serdecznie polecam audycje w/w DJ'eja ! Ostatnio sluchalem w samochodzie i malo nie wpadlem pod kierownice. DJ Rydzyk pienil sie jak piwo z puszki, mowiac o demonie kryjacym sie pod trzema literkami : RMF :)))) RMF'u nie lubie - Rydzyka uwielbiam !!! Yossarian
20 lines
661 bytes
661 bytes
MIECZ - SLAWOMIR <polradko@ix.netcom.com> wrote: > > > Nie, ale co to ma wsp?lnego z tematem tej listy ?? > > > (rozumiem soc*, pl.soc*, *dziennikarz - ale radio ?????) > > > Pozdrawiam > > > > HEJ MACIEJ ! > > Pytasz co kolega "SZABLA"i jemu podobni robia na liscie "radio" ?? > > Ano , moim zdaniem jak na wszystkich innych grupach - > > rozdzieraja swoje katolickie szaty biadolac nad losem ich ukochanego > > kraju. Nie pytam czemu tu sa - tylko dlaczego pisza nie nt. A ze niektorzy maja w Followup-to pare grup z roznych dziedzin - to nie moja wina (moze nie umieja czytac :) Pozdrawiam wszystkich radiowcow -- Maciej Paliwoda maciejp@uci.agh.edu.pl
Date: Wed, 09 Oct 1996 00:00
24 lines
735 bytes
735 bytes
Leszek Szczepanowski wrote: > o. Rydzyk jest po prostu pomylony... i tyle... > A ja sobie slucham czasami bardzo milego katolickiego radia > z Gliwic - PULS. Przewaznie leci muzyka, nawet dobra. > a radio o. Rydzyka jest przykladem na to jak nie powinno wygladac > katolickie radio, nawet bp. Pieronek sie odcina od tego co tam > mowia... > > Hey ! Masz racje. Puls jest OK , jest radiem katolickim XX wieku a nie jak w przypadku R.M. glosem sredniowiecza na falach eteru... Jednak mimo wszystko lubie te Rydzykowe pogadanki :)) Takiej antyreklamy Kosciolowi Katolickiemu nikt inny nie zrobi lepiej. A to juz jest woda na moj mlyn :))). Pozdrawiam. Yossarian Radio Maryja Forever !
Author: Leszek Szczepano
21 lines
850 bytes
850 bytes
On 8 Oct 1996, Maciej Paliwoda wrote: > > > DJ Rydzyk pienil sie jak piwo z puszki, mowiac o demonie kryjacym sie > > > pod trzema literkami : RMF :)))) o. Rydzyk jest po prostu pomylony... i tyle... A ja sobie slucham czasami bardzo milego katolickiego radia z Gliwic - PULS. Przewaznie leci muzyka, nawet dobra. a radio o. Rydzyka jest przykladem na to jak nie powinno wygladac katolickie radio, nawet bp. Pieronek sie odcina od tego co tam mowia... ----------------------------------------------------------------------------- | Leszek A. Szczepanowski, SQ9ANR. Packet Radio: SQ9ANR@SR9ZDN.KA.POL.EU | | E-mail: twinsen@zeus.polsl.gliwice.pl & twinsen@boss.iele.polsl.gliwice.pl| | IRC: Emean, sometimes on #gaduly #warez #gliwice 73 for HAMs | -----------------------------------------------------------------------------
Thread Navigation
This is a paginated view of messages in the thread with full content displayed inline.
Messages are displayed in chronological order, with the original post highlighted in green.
Use pagination controls to navigate through all messages in large threads.
Back to All Threads